УНСС - тестовете - мнения

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
fly4o
Танцуващия с клавиатури
Обратна връзка:

УНСС - тестовете - мнения

Мнение от fly4o »

Не мислите ли, че тези тестове за прием са супер идиотски...+тва изобщо не са съобразени с това, което учим в училище!!!! Например, по математика(този началния общия изпит) има производни, което не се учи, освен ако не си математическа гимназия. Аз започвам да се чудя, дали изобщо има смисъл да се кандидаства там...Аз вече реших,че няма, освен ако не изкарам някви супер зле оценки на пробните. Какво мислите за УНСС, защото все повече приятели, които се излъгаха да влезнат там, са адски разочаровани!
Правист,1ви курс,2ра група

I'm a believer
Аватар
Dita
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от Dita »

аз по принцип за УНСС думи нямам.. ако бяха сложили този тест мин година, нямаше да си правя труда въобще да кандидатствам там. Тест..бля :x
Аватар
fly4o
Танцуващия с клавиатури
Обратна връзка:

Мнение от fly4o »

Дам (puke). Ти мани другото...ми те са некадърно направени!

I'm a believer
Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от alhimikat »

Това, което казваш за въпросите по математика, е вярно, но затова от УНСС позволяват да избереш втората част на теста и в зависимост от знанията си, да отговаряш на въпроси от областа, която ти е по-близка - т.е. избираш измежду математика, география, история, литература и икономика, ако не се лъжа.

Това е, не виждам проблем. Не разбираш от математика, не решаваш такъв тест.

Иначе първата част е с въпроси по математика и БЕЛ, но от по-обща култура.

------------------------------------------------------------------

Ето подробно:

УНСС обяви тестовете за прием
"Дневник", Симион ПАТЕЕВ
21 декември 2006

Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) от следващата година ще приема студенти само с тест. Резултатите от него ще важат и за Стопанската академия в Свищов и Икономическия университет във Варна, съобщи ректорът на УНСС проф. Борислав Борисов.

Тестът ще е с 80 въпроса, в две части. Първата ще е обща за всички кандидати и ще проверява знанията по български език и математика. Втората част ще е специализирана в една от дисциплините - икономика, география, математика, история или български език. Всеки въпрос ще има пет отговора, един от които верен. Времето за решаването им ще е 3 астрономически часа.

Верният отговор ще носи четири точки, а грешният ще отнема по една. Целта е да се направи безсмислена играта на тото, обясниха от УНСС. Според Борисов тестовете "ще сложат край на безумното зубрене на теми и ще доведат до обективно и безпристрастно оценяване".

При балообразуването вече ще влияе средният успех от цялата диплома, умножен по единица. След това ще се удвоява резултатът от първата част на теста и ще се утроява оценката от специализираната. Още от януари в УНСС ще започнат кандидат-студентски курсове. Цената им ще бъде до 300 лв. Допълнително ще бъдат пуснати книги с примерни тестове. И тази година през април ще има предварителни изпити.

От следващата година УНСС ще приема бакалаври в новите специалности "Предприемачество" и "Икономика", като втората ще е изцяло на английски език. Две магистратури също ще бъдат на английски - "Бизнес администрация" и "Управление на проекти".
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
Аватар
Dita
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от Dita »

обща култура...whatever. Гледах им тестовете в тая книга дето са я пуснали.. по бг мн смотляви въпроси...абе добре че няма да го държа тва
Аватар
Pun1sher
Пишете, о, братя

Мнение от Pun1sher »

Има ли някъде примерен тест ?
Whatever, Whatever, I'll Do What I Want !!!
Изображение

http://spoilerslost.blogspot.com/
Аватар
Nuc
От дъжд на вятър

Мнение от Nuc »

що бе Павка да няма да се местиш там :P
Аватар
Pun1sher
Пишете, о, братя

Мнение от Pun1sher »

Искам да вида дали още ме бива в тая тестова материя
Whatever, Whatever, I'll Do What I Want !!!
Изображение

http://spoilerslost.blogspot.com/
damien
Да живей словото
Курс: трети

Мнение от damien »

тестовете са като сламката за удавник(сиреч по-добър избор от Свободния :lol: )
на "диагностичния" тест имах близо 30% грешки(а за грешка смъкват!)...малко се сдухах
а и книжката със специалностите кога ще излезе!?
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Re: УНСС - тестовете - мнения

Мнение от uktc »

fly4o написа:Например, по математика(този началния общия изпит) има производни, което не се учи, освен ако не си математическа гимназия.
И един мармот увива шоколада в станиол...
Аз не съм от МГ, пък в момента учим анализ в даскало :shock:
Подписът беше премахнат поради прекалено големите му размери.
Аватар
Licenti0us
От дъжд на вятър

Мнение от Licenti0us »

а не , щом чух математика и се отказах. Дори не съм ги погледнала
Аватар
MissDi
Паисий

Мнение от MissDi »

да с тая математика :roll: понеже нашият клас миналата година не ни приеха всички,сега три саученички ще почват курсовете там!И мене ме извикаха но на мене много не ми допадат специалностите ,незнам с тия тестове много тъпо са го измислили.Ама който иска да ходи в УНСС желая му късмет!
В бирата се крие силата, във виното мъдростта, а във водата - микробите!
Аватар
Fellix
В началото бе словото
Обратна връзка:

Re: УНСС - тестовете - мнения

Мнение от Fellix »

uktc написа:
fly4o написа:Например, по математика(този началния общия изпит) има производни, което не се учи, освен ако не си математическа гимназия.
И един мармот увива шоколада в станиол...
Аз не съм от МГ, пък в момента учим анализ в даскало :shock:
Хах... и аз за тва се сетих... "Няма достатъчно мехурчета, момчета!" :lol:
Така си е - аз пък съм от ЕГ и също учим анализ... барабар с първите и вторите производни. :roll:
Аватар
fly4o
Танцуващия с клавиатури
Обратна връзка:

Мнение от fly4o »

Еми, аз уча в най-елитната гимназия в Пловдив( без да звучи надменно, въпреки че се гордея с мястото, където уча) и не учим производни!

I'm a believer
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

fly4o написа:Еми, аз уча в най-елитната гимназия в Пловдив( без да звучи надменно, въпреки че се гордея с мястото, където уча) и не учим производни!
Губиш :wink:
Подписът беше премахнат поради прекалено големите му размери.
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”