И представете си какво удоволствие изпитах, когато разбрах, че българската арабистика е на едно от водещите места в Европа
Защо избрах да уча в България...
Модератор: Плазмодий
И пред мен никога не е стоял въпросът за учене в чужбина - никога не съм си можела да си представя, че мога да живее далеч от близките за мен хора. Тук са не само те, но и работата ми. Тук имам нещо зад гърба си, а там почвам от нулата, макар всимки хора да смятат, че на 19-20 години всички започват от нула. Да не забравяме и парите - това е също беше много важен фактор при избора ми.
И представете си какво удоволствие изпитах, когато разбрах, че българската арабистика е на едно от водещите места в Европа
В Австрия взимат за две години материала, който ние взимаме за една. Почувствах се морално възнаградена, че съм останала тук. 
Just a world that we all must share
It's not enough just to stand and stare
Is it only a dream that there will be
No more turning away?
It's not enough just to stand and stare
Is it only a dream that there will be
No more turning away?
-
raving_madman
- От дъжд на вятър
-
duh_navodneniq
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
- kokteil_molotow
- Легендарен флуудър
тук ученето се оказа загуба на време, но предпочитам тая загуба пред това да бях загубила целия си досегашен живот заради добрата диплома и малко пове4е знания отколкото имам сега 
http://www.vbox7.com/play:2f02c5ff -ИСТИНАТА,КОЯТО ЗАБРАВЯМЕ!
- Raya_Alexandra
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Избирам да уча в България, защото единствено тук ще се чувствам щастлива и свободна, защото не мога да изоставя семейството и приятелите си, защото не съм убедена, че усилията и психическото натоварване, които изисква едно следване в чужбина, си заслужават.
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."
And it's not my last life at all...
And it's not my last life at all...
- feichka
- Форумно зомби
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: четвърти
Все едно чета за себе си...Street Spirit написа:Никога за мен не е съществувала опцията - извъм България за повече от...месец може биНе мога да си го обясня - предполагам, че се дължи на прекалената ми регионалност,т.е.- не мога да преодолея ужасната си емоционалност, дори не мога да си представя, че е възможно да се разделя с близки хора за дълго...Може би не е най-правилният избор, който съм правила( чувала съм за множеството предимства на образованието вън), но дори в този момент - едва ли бих опитала да "изчезна" за дълго.
Това е индивидуално разбиране.
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
- Diva_Magia
- Пишете, о, братя
- Специалност: География
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Една златна реплика на Морган Фрийман от "Изкуплението Шоушенк" идеално пасва на тази статия.vasko написа:http://www.kadedaucha.com/?id=1326&aid=1216
"Same old sh*t, different date..."
Кучетата си лаят...
Но аз мога да кажа едно нещо - не всички излизат тъпи от гимназии, не всички влизат тъпи в университетите и излизат тъпи оттам. Който иска да учи, може да го прави свободно - информацията е навсякъде, важното е да се чете, слуша и помни. И ако се отдели малко от оползотвореното за плюене по безобразната образователна система време и същото се пренасочи към книгите, ефект ще има.
Факт е, че образователната система не помага за усъвършенстване. То кога ли го е правила. Но ако човек иска да се развива, тя не може да го спре. Може би това е и целта й - да не помага, но и да не пречи - просто да съществува, защото е "необходимо зло".
Последно промяна от Boromir на 26 Фев 2007, 12:18, променено общо 1 път.

-
Brainless Pirate
- Гутенберг
- Richard B. Riddick
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка: