За всички физици
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
И аз мисля да кандидатствам с физика евентуално, ако изпитите не ми съвпаднат с други по-важни дати за изпити. Но ми харесва физиката като наука и може да се пробвам и аз на Астрофизика за да видя до колко са ми трайни знанията
http://www.phys.uni-sofia.bg/bul/index.html
Ето ви сайта на физическия факултет. Където пише прием има много тестове от минали години и задачи. Според мен теста не е труден, а задачата зависи от коя облас се падне.
http://www.phys.uni-sofia.bg/bul/index.html
Ето ви сайта на физическия факултет. Където пише прием има много тестове от минали години и задачи. Според мен теста не е труден, а задачата зависи от коя облас се падне.
Здравейте, аз съм физик в първи курс и ще ви кажа едно нещо което е абсолютната истина за този факултет.Ще цитирам шевчето на лавката : "то и мен ще ме вземат да уча физика,но няма да стигна до никъде".Влизането в този факултет е неохидимо 3.00 на един от двата изпита, обаче трябва да се много сериозни за да минете във втори курс. Ако не ви върви математиката, като по вода просто ви съветвам да се преориентирата на секундата.
Още пирвата сесия има един изпит (Математически анализ 1), които от 70 човека тази година 9 го взеха.През миналите години бройката е почти съсщата. Не искам да ви плаша, но трябва много добре да прецените нещата. успех на всички:)
Ако някои има въпроси може да ми пише на mr_daka@abv.bg
Още пирвата сесия има един изпит (Математически анализ 1), които от 70 човека тази година 9 го взеха.През миналите години бройката е почти съсщата. Не искам да ви плаша, но трябва много добре да прецените нещата. успех на всички:)
Ако някои има въпроси може да ми пише на mr_daka@abv.bg
Кандидат-студентска клизма
- denitu
- От дъжд на вятър
- Специалност: Инж.физика
- Курс: втори
mr_daka : Мога да ти кажа само 1 .. Може да се влиза лесно в този факултет, обаче ти нямаш ли желание да учиш няма да го завършиш.. И така е с всяка една специалност, с всеки един факултет.. Няма такова нещо като "отдаване", а има упоритост, воля и постоянство.. Искаш ли да учиш нещо, ще седнеш да го учиш каквото и да ти коства. Никой не се е родил научен!!!
Искам да ви кажа че не целя да откажа хората,а просто да знаете с какво се захващате.Един съвет от мен за всички, поговорете с няколко студента от физическия факултет, когато имате тази възможност. Преполагам че кандидат-студенския изпит ще е във физическия.Така че след изпита, попитайте някои студент да ви поразкже това онова, ако има такива наоколко.Не разчитайте на мнението САМО на един човек!
P.S.
Успех на всички които ще кандидатстват с физика и ви поздравявам за избора:)
P.S.
Успех на всички които ще кандидатстват с физика и ви поздравявам за избора:)
Кандидат-студентска клизма
- zvezda
- В началото бе словото
- Специалност: KN
- Курс: втори
Много се кефя на амбициозни хора, които са се захванали с този сериозен предмет!
В последно време май имаше малък спад в интереса в полза на икономическите специалности, но търсенето за добри специалисти физици си остава!
Материата обаче е тежичка, съгласна съм и не съм сигурна дали е лъжица за мойта уста! Целта ми е ФМИ или физическия, но не съм решила още.
Възможностите за работа, специализация, експерименти (е, не точно с нашата българска материална база) и профилиране са безкрайни. Добрите специалисти ги вземат веднага, така че дерзайте.. Успех!
В последно време май имаше малък спад в интереса в полза на икономическите специалности, но търсенето за добри специалисти физици си остава!
Материата обаче е тежичка, съгласна съм и не съм сигурна дали е лъжица за мойта уста! Целта ми е ФМИ или физическия, но не съм решила още.
Възможностите за работа, специализация, експерименти (е, не точно с нашата българска материална база) и профилиране са безкрайни. Добрите специалисти ги вземат веднага, така че дерзайте.. Успех!
.:KH ~ II-pи курс:.