Циганска работа :))
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
- Tripio
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
абе аз си мисля че можем да дискутираме темата без да намесваме расизма. Ники ги пусна тия работи единствено с цел да се пошегува, пък ние добродушно да се посмеем
онова за метълите неслучайно го дадох за пример (хаха споко Юле аз не се засягам толкова лесно, пък и някои неща си бяха много верни) - човек трябва да се научи първо да се смее на себе си, както викаше един познат, за да може да се смее на другите или поне заедно с тях
Жокер, аз обаче не виждам някой да е писал в тая тема, че не харесва.. айде, да ги наречем "ромите"
дай да не го обръщаме на поредната хейтърска тема, щото верно админите и модераторите са малко или много отговорни за тва което пишем..
едит: тоя пост го писах едновременно с горния твой, така че все пак да ти отговоря - ами не мога да кажа че не харесвам циганите като цяло. за мен те са си хора, и като такива не са кой знае колко по-лоши от евреите, негрите, американците, китайците, арабите или германците. просто има добри, има лоши. познавам лично някои роми, и повечето от тях са много разбрани в някои отношения - да, може да живечт в катуни, да карат каруци, да не се къпят, да раждат по 10+ деца, да крадат понякога, но все пак ми се виждат по-цивилизовани и културни, дори по-дружелюбни, от много голяма част от "чистите" българи. има обаче и много престъпници сред циганите, предполагам щото масово нямат образование и не могат (или не искат) да си намерят работа. а дали не е по-добре циганин да ти открадне 10 лева, отколкото разните политици, мутри и некви подобни да си точат редовно от твоя джоб?
и за да поддържаме градуса на шегата, поздрав за всички с "Бай Мангау" на Братя Мангасарян
Жокер, аз обаче не виждам някой да е писал в тая тема, че не харесва.. айде, да ги наречем "ромите"
едит: тоя пост го писах едновременно с горния твой, така че все пак да ти отговоря - ами не мога да кажа че не харесвам циганите като цяло. за мен те са си хора, и като такива не са кой знае колко по-лоши от евреите, негрите, американците, китайците, арабите или германците. просто има добри, има лоши. познавам лично някои роми, и повечето от тях са много разбрани в някои отношения - да, може да живечт в катуни, да карат каруци, да не се къпят, да раждат по 10+ деца, да крадат понякога, но все пак ми се виждат по-цивилизовани и културни, дори по-дружелюбни, от много голяма част от "чистите" българи. има обаче и много престъпници сред циганите, предполагам щото масово нямат образование и не могат (или не искат) да си намерят работа. а дали не е по-добре циганин да ти открадне 10 лева, отколкото разните политици, мутри и некви подобни да си точат редовно от твоя джоб?
и за да поддържаме градуса на шегата, поздрав за всички с "Бай Мангау" на Братя Мангасарян
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.
http://avatek.bg
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.
http://avatek.bg
От тази тема могат да се изкарат поне 3 поста, в които си личи явна дискриминация към циганите (сама по себе си думата не е обидна). Лафовете в началото са свежи и ако се разглеждат единствено в кръга на шегата, няма проблем. Същото важи и за вицовете за блондинки, стари моми, тъщи, арменци, евреи и каквито има още. Всеки има право да харесва или не харесва другите, но е добре да не си личи негативното му отношение към тях. Лафът "Българска работа!" не го одобрявам особено.
ФМИ-ст!
Сам си нарисувах аватара!
Сам си нарисувах аватара!
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Ми то "цигани" не е обидно название. Не знам защо самите цигани се обиждат, когато ги наричаме така. Те помежду си и цигани и мангали се наричат, ама други явно не може да ги наричат такаJujulita написа: Иначе. Израснах в расистки класЧак преподавателката по Свят личност накрая започна да нарича ромите "цигани"...