За или против квотите по пол?

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор

За или против половото разделение и определените борйки

За
320
47%
Против
356
53%

Общо гласове: 676

Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Не знам кои са тия "глупаци", с които спориш, но нека ти кажа нещо, уважаема.

Първо, пише се "затова", второ - след точки и запетайки се оставя празно място, нарича се "интервал" или ако предпочиташ, пауза.

После, позволяваш си да използваш обидни квалификации и сравнения, които не отиват нито на темата, нито на една дама. Това ме дразни и вярвам, че не само с мен е така.

След това - убеден съм, че не познаваш в детайли образователните системи на "нормалните" държави, но нека те уведомя, че там също си има някои механизми, които могат да се нарекат "дискриминационни".

А това, че наричаш някои от учащите в СУ "тъпи" и "посредствени" изобщо не се поддава на коментар.

И накрая, не казах, че лично ти си глупава или нещо подобно. Това
light_my_fire написа:а това,че се развивате бавно не трябва да е проблем на другите кандидатстващи.
ме раздразни много, защото е грубо и направо казано - глупаво, както бях така добър да посоча. А малко по-резкият ми тон се дължи на асцедента ми, но не смятам, че дължа каквото и да е извинение, съжалявам.
Изображение
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

Квоти по пол наистина не трябва да има!
Подписът беше премахнат поради прекалено големите му размери.
Аватар
fragile
Писаружяк
Специалност: Политически мениджмънт. Магистър
Курс: друг

Мнение от fragile »

Трябва, трябва! Аз съм ЗА повече мъже!!!! :oops:
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:lol: Е, тва е приказка 50:50!
maxi

Мнение от maxi »

Boromir,споко бе,човече!Идват празници- не си разваляй настроението!
Колкото до учащите,не само в СУ,ми навсякъде - нормално е да има и мърша,ама това не значи че всички са такива!
Аватар
Xpu100
От дъжд на вятър

Мнение от Xpu100 »

Е-е-е-е-х, не мога да се нагледам на жени, които говорят за мъжете като цяло. "Ааааабе оланкоолу, ти чуваш ли се бе?" би ти казал обичаният Юлиян Вучков. Light_my_fire, ти имаш много голяма дарба да изкарваш хората от нерви само с няколко тъпи изреченийца. Но щом толкова искаш равноправие - емигрирай!!!! Тъкмо няма да има кой да разпалва безсмислени спорове на тема кой пол е по-умен, по-хубав и т.н. Махай се, щом не ти харесва, а ние, посредствените, ще си останем тука в страната на расизма, сексизма и ксенофобията! То не стига, че си скъсваш гъза да учиш, ами и някаква ..... особа седнала да ти пищи колко си тъп, а си в университет. Което момиче е изкарало високи оценки, е влязло. Ако не ти изнася - след 1 Януари се отварят границите - път широк...
'Всеки може да намаже жена с ягоди и сметана, бъди БЪЛГАРИН... намажи я с боб, чорба и люти чушки!
Аватар
naida
В началото бе словото

Мнение от naida »

Не сте прави така да се нахвърляте на момичето и искам да поясня, че не я защитавам "по женски". Може да е рязка, но за едно е права - "Нормално е който и да е с по-висок бал да влиза.Аз бих се ядосвала единствено и само на себе си,а не на хората,които са изкарали по-висока оценка.А тия,които изкарват по-ниска и все пак влизат"
Аз не се съмнявам в ничии умения - има умни момичета и умни момчета и всичко е до амбиция, старание, желание и т.н. Затова и мисля, че всички трябва да се мерят с едно мерило.
Защото като палава минута
внезапно грабната от дълъг ден,
живея аз от никого нечута,
а цялото небе живее в мен.
Аватар
Арлина Мей
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Арлина Мей »

Равни права-равни задължения. За какво са ни квоти? Нека всеки се справя с интелектуалния труд както умее.
Против!
Аватар
Xpu100
От дъжд на вятър

Мнение от Xpu100 »

Ами наистина се забрави каква всъщност е темата, може и да е моя вината отчасти, извинявам се. Но не мога да остана безучастен, когато принизяват труда ми някакви хора, които не познавам заради някакви други хора, които също не познавам....
'Всеки може да намаже жена с ягоди и сметана, бъди БЪЛГАРИН... намажи я с боб, чорба и люти чушки!
Аватар
Pun1sher
Пишете, о, братя

Мнение от Pun1sher »

light_my_fire написа::"Аз съм мъж и съм тъп за това така трябва.
Ми то си е така бе дееба не съм титан на мисълта ма ме приеха. Та мисълта ми е че ако няма квоти ще настана края на света. Зубърките ще завладеят света и ще ни пратят да готвим в кухнята и да сменяме памперсите :twisted: . А и BTW твърдението, че момчетата могат да се учат наравно с момичетата е вярна. Просто някои от нас не виждат сми в това 8)
Whatever, Whatever, I'll Do What I Want !!!
Изображение

http://spoilerslost.blogspot.com/
Аватар
Corlic
Пишете, о, братя

Мнение от Corlic »

Ако изравнят броя на приети за момичета и момчета съм съгласен да няма разделение между половете.
Аватар
ballbi
В началото бе словото

Мнение от ballbi »

Леле какъв спор само. Аз пък да ви кажа изобщо не съм се замислял над тези неща. Просто си уча и не мисля колко момчета и момичета ше могат да влезнат. АКо са казали хората че за дадена специалност има 5 места за момчета аз ше се боря за едно от тия 5 ... боли ме г.... ако ще за момичетата да са 50 или обратното! :evil: :D
Ya know when you just get your report card n' you have all F-s on it.....you just wanna take it back to your teacher n' say: "Throw some D-s on that bitch!"
Paisii
В началото бе словото

Да ги делим на момчета и момичета, но ще останем без студент

Мнение от Paisii »

ballbi написа:Леле какъв спор само. Аз пък да ви кажа изобщо не съм се замислял над тези неща. Просто си уча и не мисля колко момчета и момичета ше могат да влезнат. АКо са казали хората че за дадена специалност има 5 места за момчета аз ше се боря за едно от тия 5 ... боли ме г.... ако ще за момичетата да са 50 или обратното! :evil: :D
Докато спорим за квоти, ще останем без студенти.Вижте тук и се уверете:

http://www.kadedaucha.com/?id=1314&aid=1126
Аватар
Traqn``
От дъжд на вятър

:)

Мнение от Traqn`` »

не съм чел мненията по въпроса а направо отговарям ..

мисля, че трябва да има квоти, но не за всички специалности, а да бъдат съобразени там където има нужда .. примерно аз мога да говоря за медицината защото ще я кандидатствам и имам поглед. Като се кандидатства медицина т.е. като си на 19 години не си много с акъла си .. и доста момчета нямат мерак за тази специалност за разлика от момчетата който са в пъти повече кандидатки от колкото момчетата. Но от друга страна след 10 години като дойде време за спациализация мъжета имат доста повече възможност да учат и работят поради много причини едната от който е факта че не забременяват и не разждат, а и могат да се отдадат доста повече на професията от колкото жените..
и ако си представим, че в медицинския примерно няма квоти 50:50 както е сега , медицинския ще е пълен само с жени който няма да могат да се отдадат така както го правят мъжете (не казвам че не са толкова добри доктори жените !!!) и ще има професионален дефицит ... който ще е доста сериозен проблем ..

така мисля аз.. а за другите специалности нямам особено големи наблюдения ама не мисля, че примерно за финанси или публична администрация има значение дали ще си от мъжки или женски пол .. по-скоро до индивидуални способности ..
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”