Безплатен Консултант (математика)
Модератор: Boromir
Безплатен Консултант (математика)
Нямам си друга работа, ще ви помагам със задачките...
Който има проблем- да пише;)
(За математика става въпрос)
Който има проблем- да пише;)
(За математика става въпрос)
ФМИ-ст!
Сам си нарисувах аватара!
- Raya_Alexandra
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
- Raya_Alexandra
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Няма кой да дава задачи...Java написа:То и предната се заформи яка, ама нещо поспряхме с уктц-то.
П.П.
Arti, щом си търсиш занимание, моля те да ми решиш тази задача:
Отбелязвам, че от лявата страна стои квадратен тричлен относно sint. Това би трябвало да помогне...
П.П. 2
Аа, може и да я реша, хрумна ми нещо.
Подписът беше премахнат поради прекалено големите му размери.
Ами съвсем правилно си се насочил.
Разкриваш скобите, групираш и получаваш:
(2sint - sin2x)^2 < 2(sin2x + sin(x+y))
Вдясно е константа, а вляво е функция на t, която е неотрицателна и винаги достига 0 (защото -1 < sin2x/2 < 1). Тогава можем да намерим t, което да изпълнява условието точно тогава, когато 2(sin2x + sin(x+y)) > 0 <=> sin((3x+y)/2)*cos((x-y)/2) > 0. Разгледай си интервалите и си г довърши сам;)
Вдясно е константа, а вляво е функция на t, която е неотрицателна и винаги достига 0 (защото -1 < sin2x/2 < 1). Тогава можем да намерим t, което да изпълнява условието точно тогава, когато 2(sin2x + sin(x+y)) > 0 <=> sin((3x+y)/2)*cos((x-y)/2) > 0. Разгледай си интервалите и си г довърши сам;)
ФМИ-ст!
Тва на какъж език е ?Arti написа:Ами съвсем правилно си се насочил.
Мерси много, да си жив и здрав.
Не бях се сетил да ги групирам така... Но е много хитро! Аз бях тръгнал да разглеждам какво става, когато дискриминантата е отрицателна, нула, положителна...
П.П. Ти в каква специалност си?
П.П. 2
. Трябва да уточниш, че n е естествено число, което в твоя случай вероятно клони към безкрайност 
Не бях се сетил да ги групирам така... Но е много хитро! Аз бях тръгнал да разглеждам какво става, когато дискриминантата е отрицателна, нула, положителна...
П.П. 2
Все пак си в тема за математика, съобразявай сеCrematory написа:Не е на нито един от 5те, които аз говоря и останалите n броя, които само разбирам
Подписът беше премахнат поради прекалено големите му размери.
И така щеше да го изкараш, още малко ти е оставало;)uktc написа:Мерси много, да си жив и здрав.
Специалност Математика, 3ти курс.
ФМИ-ст!