Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!
Е аз пък съм ЗА. Най-малкото защото все пак изпита по Английски в СУ е доста груб така да се каже. А някой по-горе беше казал, че кат не си успял първата година пробваш до година ама наистина не е много лесно да ви кажа да останеш за другата година. Е не искам с никого да споря но все пак съм за въпреки, че дори и тва да стане няма да е близките 1 2 години така че няма да сварим така или иначе!
Не знам какво сте писали преди мен. Мисля, че не трябва да има предварителен изпит по английски, защото така ще има повече височки оценки (като вземем предвид и реалния изпит) и ще се отсяват много трудно кандидатите и как тогава справедливо ще влизат хора в специалности като Скандинавистика? Ще има хора с еднакви оценки и може да се наложи специалности за по 5 човека да трябва да приемат 15 и това само заради един прадварителен изпит.
Според мен предварителните изпити трябва да са по предмети като география и история (както ги и има) заради формата на изпита, а именно развиването на тема - или я знаеш, или не и ти се дава шанс, но това не води до драстичен растеж на по-високите оценки.
Сега кандидат-студентите разбира се не са сагласни те искат още и още шансове, ама трябва да се мисли и малко рационално
Теа да призная че в думите на cloud_9 има логика. Абе то така или иначе нема да стане тая година така нема кво се тормозите - предварителен по английски няма!
Ya know when you just get your report card n' you have all F-s on it.....you just wanna take it back to your teacher n' say: "Throw some D-s on that bitch!"
Аз също съм съгласна с cloud_9. Английския език или го знаеш на някакво ниво или не го знаеш, докато в изпитите по Литература, География и История си има огромна доза късмет.
И все пак съм ЗА предварителния по A.E. Просто на редовния ще съм по-спокойна, но до догодина има доста време и май доста неща ще се променят...
"Това е моят свят! Вие просто живеете в него..." (Garfield)
animalita написа:Аз също съм съгласна с cloud_9. Английския език или го знаеш на някакво ниво или не го знаеш, докато в изпитите по Литература, География и История си има огромна доза късмет.
Извинявай,но според теб какъв късмет може да има в това да развиваш тема?Защото си мисля,че първо трябва да си я учил,за да напишеш нещо.По-скоро е точно обратното-темите или ги знаеш или не,а ако по английски имаш някакво ниво,може и да извадиш късмет на изпита!
Аз пък съм против ВСЯКАКВИ изпити! А дано от догодина наистина ги махнат. И без това са пълна пародия и нямат нищо общо с действителните знания на кандидатстващите.
А изпита по английски специално е толкова субективен, че няма накъде. По немски същата работа. Въобще езиците са много повече на късмет, отколкото предметите, по които можеш да си назубриш темите.
animalita написа:Аз също съм съгласна с cloud_9. Английския език или го знаеш на някакво ниво или не го знаеш, докато в изпитите по Литература, География и История си има огромна доза късмет.
Извинявай,но според теб какъв късмет може да има в това да развиваш тема?Защото си мисля,че първо трябва да си я учил,за да напишеш нещо.По-скоро е точно обратното-темите или ги знаеш или не,а ако по английски имаш някакво ниво,може и да извадиш късмет на изпита!
хммм....според мен, за да бъде всичко честно, има два варианта: или да се въведат предварителни изпити и по чуждите езици, или да се отменят всички предварителни просто не е честно някои да имат по няколко шанса, а други - само по един... както и да е, от мен нищо не зависи
Niagarafossen, London og Paris -
Ka e det mot Bergen - Nordens Paradis!
Абсолютно!
хахаах Ако при темите нямало късмет не знам защо преди изпит по литература/история/геогр ти пожелават лека тема и също защо при някои изпитни теми се изпразват залите, а при други не. За разлика от темите при езиците всеки се мъчи да даде максимум от себе си и рядко зарязва изпита в първите 30 мин, нали?? От това каква тема ще ти се падне зависи много, да не кажа всичко. Да не говорим колко субективизъм и следователно късмет има при проверката на темите по лит-ра.