образование ?! за пръв път чувам

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Java написа:
waterfire написа:@зловон подкрепям те
Ооо, зловонния даже фенове си е събрал. Ама така е. За простотия се намират хора.
Дори и без да прочета цялото му мнение(вече го прочетох де) и аз ще го подкрепя, защото реакцията на такива като теб е меко казано неадекватна!
Аз също си имам редица основания, да се разочаровам от тази "светиня" и това, че ти нямаш, трябва да те накара да се замислиш, че може би просто си твърде наивен, за да ги прозреш!
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
MZ4
Живее, за да пише
Обратна връзка:

Мнение от MZ4 »

Реакцията на Джава е доста пресилена, особено срещу неясното първо мнение на Зловонния, не че не подкрепям възгледите му за това в какво се е превърнало родното ни образования, ама можеше да е малко по-ясен, по-градивен и креативен, кому е нужно това словоблудство :roll:

Също не смятам, че модераторите биха се страхували от подобен пост и че могат да бъдат обвинени в нетолерантност, форума изобилства от критични мнения, особено спрямо СУ, но далеч по-издържани :)
"Aко не умееш да говориш, научи се да мълчиш."
coolman
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от coolman »

Мнението си доста ясно стига да иска да го разбере човек :roll: и аз го подкрепям. Това че сме част от СУ не значи че трябва да си затваряме очите за нередностите в него. Точно обратното ние трябва да сме тези, които ги посочват и които действат за решаването им, защото все пак всичко това касае нас нали ?
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

да, какво толкова лошо е казал? сякаш системата на бг образованието е перфектна, а той неоснователно я критикува... :roll: това, че в Б-я няма по-добра алтернатива пред СУ, не значи, че по принцип в СУ е много добре, а че на другите места е още по-зле
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Аватар
Darksorrow
Паисий
Обратна връзка:

Мнение от Darksorrow »

begemot_ написа:това, че в Б-я няма по-добра алтернатива пред СУ
зависи за какво, зависи за какво... :wink:
Изображение

Fcuk you, I won't do what you tell me
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

за моята специалност молекулярна биология е така. предполагам за право, история, археология, физика, химия - също
но пак казвам - не че в су е добре, просто другаде е по-зле
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
MZ4
Живее, за да пише
Обратна връзка:

Мнение от MZ4 »

Java написа:Аз ви се чудя на акъла как може да се връзвате на мненията на комплексираните нашенски журналисти. Какво били казали. Ами пак поредната спекулация за висок тираж.
Кой говори за журналистически спекулации, тук става въпрос за лични впечатления, и май единственият, който е
Шмъркал Трева
си ти :!:
"Aко не умееш да говориш, научи се да мълчиш."
tamerlan
Вазов
Обратна връзка:

Re: образование ?! за пръв път чувам

Мнение от tamerlan »

зловон написа:...
Хм... да разбираме, че си човек с претенции, непокрити от изпитните му резултати... И търсиш компенсираща изява във виртуалното пространство, където по принцип безсмислените и злостни словоизлияния имат по-положителен прием, отколкото в реалността? Може би въпросният преподавател, въпреки махмурлука и нечетливият ти почерк е обърнал достатъчно внимание на творбата ти, но просто не си пада по подобен тип графомания :roll: Не бързай да ми се нахвърляш, и аз съм нещо подобно, :lol: само че съм развил и известна самокритичност, а и примирение с принципите, които въртят света, не само атрофиралите образователни институции :lol:
Изображение
„Той се смееше в обратнопропорционална зависимост спрямо съдържанието на хумор в ситуацията.“
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Re: образование ?! за пръв път чувам

Мнение от ^PrincessA^ »

tamerlan написа:
зловон написа:...
Хм... да разбираме, че си човек с претенции, непокрити от изпитните му резултати... И търсиш компенсираща изява във виртуалното пространство, където по принцип безсмислените и злостни словоизлияния имат по-положителен прием, отколкото в реалността? Може би въпросният преподавател, въпреки махмурлука и нечетливият ти почерк е обърнал достатъчно внимание на творбата ти, но просто не си пада по подобен тип графомания :roll: Не бързай да ми се нахвърляш, и аз съм нещо подобно, :lol: само че съм развил и известна самокритичност, а и примирение с принципите, които въртят света, не само атрофиралите образователни институции :lol:
Съгласна 8) Принципно нямам против изказването на негативни или каквито и да било други мнения по въпроса за обучението в СУ. Но нека това става по възможност обективно /т.е. с посочване на конкретни факти/ и граматически правилно /т.е. с правилно структуриране на изречения, които /цитирам по памет/ да не "губят смисъла си по пътя към препинателния знак/. Мерси :)
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
зловон
В началото бе словото

Мнение от зловон »

Целта на тази тема беше една и смеех да мисля, че е предадена на граматически правилен български, без досадни стилистични грешки(ако те са толкова първостепенни за възприемане на смисъла който струи от нея).Жалкото в случея е, че продължавам да отстоявам това свое мнение обаче насреща какво - нищо,стени..Като цяло преобладаваха коментари по всякакви злободневни въпроси, но не и по този в чиято насоченост всъщност се опитваше да вегетира зададениата проблематика.Не ви обвинявам и как ли бих - цялото ни общество е изтъкано от такива като нас, не мога да се сърдя и на няколкото милиона като вас иначе аз по добре да си се заключа тук в една стаичка и да не ми пука от никой и нищо,а..С оглед на това колко хора са хвърлили по едно око тук, но не са дали гласност на чувствата и мислите си трябва да се чувствам особено благодарен,колкото и да не е за вярване макар, че в началото ми беше непонятно, чудех се как може да има хора без мнение,без значение какво, било то и като на мистър селското бекче - Джава.Всъщност на кой му пука въобще, който си има проблем да си се справя е казал НАШИЯT благочестив народ.В този ред на мисли не смятам, че с оглед проявеното до тук адекватно отношение взето пряко по проблема, който съм счел за не само мое ежедневие, съм на мнение, че е редно тази тема да бъде пратена в архива, където според всеобщото настроение е нейното място.
Наслука
Последно промяна от зловон на 18 Фев 2007, 20:36, променено общо 1 път.
Аватар
Che_Guevara
От дъжд на вятър

Мнение от Che_Guevara »

Чакай сега. Хубаво. Съгласен съм за страшно много неща с теб, обаче какво предлагаш? Ти пишеш колко си възмутен от системата и колко надолу е стигнало всичко. Е хубаво, аз ако си "дам гласност на чувствата и мислите", то каква е файдата? По форума се постига само едно - чесане на езици (колкото и да не ми се иска да е така). Същото, като в Парламента. Дават гласност на чувствата и мислите, ама какво - само мелят, мелят, мелят. Полза - никаква. Сега, вярно е, че пък отношение в стил Java направо ме разбива (няма да го коментирам, щото просто ми става смешно), но пък такива теми и отношение е имало бая. Не ти казвам да скачаш на бунт, арееее, саботаж, да взривим системата, да облепим вратата на ректората с С4, ама и да изразя адекватно отношение (а повярвай ми, мога), какво от това? Тъжно, но факт е, че ефектът от пускане и коментиране на такава тема тук ще е като квартални безработни чичковци на кръчма - събират се на по бира, оплюват живота колко е гаден и системата колко е ужасна, после се разотиват и хайде отначало.
Да не говорим пък, че проблемът "ОБРАЗОВАНИЕ" е абсолютно от естеството на "кое е първото - кокошката или яйцето?" (или "кое е причината - калпави преподаватели или мързеливи студенти, като понякога те са толкова гъсто преплетени, че е просто невъзможно да кажеш кое пред кое е)
Viva la Revolucion!
Grimoire
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Grimoire »

мисля, че постове от по повече от 8 реда са изконно зло,особено ако са подредени по много в една тема.. толкова ли ми се спи наистина или спонтанно минах от златисто на платиненорусо?! за какво става дума тук, по дяволите?
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Java написа:
зловон написа:предполагам
Аре мълчи, бре, капут нещастен!
^
Това не е модерирано. Защо?
zmey
Пишете, о, братя

:)

Мнение от zmey »

Зловоне, ще ме извиняваш, но начина ти на излагане на твоите душевни несгоди е малко ... най-малкото "неразбираем на първо четене". И смея да твърдя, че причината не е в нашите способности да разбираме подобен текст, а в чисто човешките нормални възможности.
Чисто приятески те съветвам - пиши с кратки и ясни изречения, по възможност използвай повечко български думи и не прекалявай със сравненията (от които някои са "неадекватно смешни" - "живота е извънземен шегобиец").
И не ме разбирай неправилно - в случая не засягам мнението ти по смисъла му, а начина, по който го излагаш.
Ако искаш да си пишеш "есета в постмодернистичен художествен стил", продължавай, но не очаквай да са лесно смилаеми за човешкия разум. Именно поради подобен стил на писане като твоят, 80% от "учебниците" на университетските преподаватели не стават за нищо и повече вредят, отколкото да помагат за усовяването на знания. Може би подобен стил на писане е точно причината, за настоящето положение на образованието? Може би не е единствената причина, но определено има вина в този смисъл. И ако си неудовлетворен от нещо и се чувстваш засегнат, може би вече си го усвоил и го прилагаш по същия начин и така си станал част от "злото".
Или накратко исках да кажа:
Мой човек, пиши по-простичко, по-ясно и с по-кратки изречения. Не защото сме простички и няма да те разберем, а защото така е естествено и нормално.
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”