Журналистика

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
Аватар
Himera
Летописец Виртуоз
Обратна връзка:

Мнение от Himera »

е,стига сте ме дразнили... и аз го четох... не е честно пък... Иа з искам да съм във вашата група... Най-многото догодина да зарежа всичко ида кандидатствам пак
Човек трябва да бъде отговорен за действията си
Lettuce Eater
В началото бе словото

Мнение от Lettuce Eater »

Vintersorg написа:Така си е! И направо паднах като прочетох, че за първяи семестър всичко на всичко имаме 3 изпита!!! Джизъс! Та това е сууууупер!! :P :P :P
Точно във Връзки с обществеността въобще няма да имаш проблеми с изпити. Имам една приятелка 4-ти курс, която каза, че въобще не се учи точно в тая специалност.
Аватар
DobreFF
Легендарен флуудър

Мнение от DobreFF »

Мдааа чудесна е програмата. Никаква математика, никакви кошмарни задачи. Само яки нещица. Интересно ми е какво ще учим по български език за чужденци.
Да живее отбора на Форум СУ
Аватар
Himera
Летописец Виртуоз
Обратна връзка:

Мнение от Himera »

хахаха,там няма лида учат само чужденците?! :roll: В смисъл, предметът не е ли за чужденци?
Аватар
united_colors
От дъжд на вятър
Курс: четвърти

Мнение от united_colors »

Himera написа:е,стига сте ме дразнили... и аз го четох... не е честно пък... Иа з искам да съм във вашата група... Най-многото догодина да зарежа всичко ида кандидатствам пак
И аз не съм! Споко!
DobreFF написа:Мдааа чудесна е програмата. Никаква математика, никакви кошмарни задачи. Само яки нещица. Интересно ми е какво ще учим по български език за чужденци.
Ама и инф. технологии няма, поне не много! А това ( български език за чужденци) е за чужденци :)
Аватар
DobreFF
Легендарен флуудър

Мнение от DobreFF »

Хах, еми то като няма чужденци.... Програмата наистина става много лека. И интересна!
Аватар
pooly
В началото бе словото

качете я де

Мнение от pooly »

качете я най-накрая тая програма за пр, че и аз догодина ще кандидатствам и искам да знам какво точно (живот и здраве, и много късмет) ще уча. :wink:
Между другото да ви питам за подготовката ви за изпитите ( аз тоя въпрос го зададох и в една друга тема във форума, ама явно никой няма да ме удостои с отговор там :x , пък и тука си е все пак мястото за въпроса ми :roll: )....та така де ... Кога започнахте да се готвите за изпитите и горе-долу как? Нямам предвид сега да ми разказвате на дълго и на широко кога , по колко часа , как точно, ще съм доволна и на един по - обобщен отговор. :D Благодаря ви предварително и дано догодина да се запознем ,защото тука от известно време ви чета отговорите и ви следя мненията и много ме кефите. Вие сте супер интересни и готини хора, така че ще ми е приятно да се запознаем . :o
Аватар
Himera
Летописец Виртуоз
Обратна връзка:

Мнение от Himera »

хихи , мило момиче :) важното е да познаваш текстовете, да си чела литературна критика. Аз лично не ти препоръчвам съпоставката на цитатите. Друго - важното е да се упражняваш и да пишеш теми, да следиш новините! Хубаво е да отидеш на едно курсче по литература. А тези,които са приети в СУ да ти кажат как са се готвили.
Аватар
DobreFF
Легендарен флуудър

Мнение от DobreFF »

На мен курсовете по литература не ми помогнаха нищо. Подготвял съм се сам от 2-3 дебели литературни разработки. По журналистика ходих на много ползотворен курс! Ако имаш нужда от литературната критика и неискаш да се набутваш с 50-60 лева, мога да ти услужа, бъдеща колежке. Стига да си от СФ, де.
Аватар
Himera
Летописец Виртуоз
Обратна връзка:

Мнение от Himera »

И какво представляват тези литературни разработки, че ми е интересно? Курсът по журналистика също е полезен, но ако си следиш медиите пак ще се справиш. А курсът по литература може да не ти е полезен,според зависи колко си подготвен (аз на него не съм ходила, но 2 години на уроци по литература,малко ли са?).
А ако някой смята да ходи на курс по история- напълно безполезен е!!!
Аватар
pooly
В началото бе словото

Мнение от pooly »

хм ,колко съм подготвена ли ??? ми аз съм от МГ, така че представи си каква подготовка се дава по бел - никаква, с 3 часа седмично. Но аз ходя на уроци по литература от 1 година и ще продалжавам до догодина, но все пак .... :( А за курсовете по журналистика , това определено е нужно , аз поне така смятам. Чух , че СУ организира такива и се чудя дали си заслужава да се отиде на тях, ако някой е ходил, да даде съвет. :!: :!:
borki4a
В началото бе словото

Мнение от borki4a »

не знам как седят не6тата с журналистиката,но аз ходих по история и определено съм много доволна,заслужава6е си
Аватар
Himera
Летописец Виртуоз
Обратна връзка:

Мнение от Himera »

*Курс по история - нищо ново не научаваш! Всичко го има в учебниците!
*Курс по журналистика - казват ти, какви теми са се падали до сега, на какво да наблегнеш, запознаваш се с някои бъдещи преподаватели и дори тези, които ще те изпитват после на кандидат-студентския изпит( хубаво е да седнеш по-напред ида им анправиш впечатление за устния), дават ти информация за есето. Заслужава си! Но мисля,че човек ис ам може да се справи.
*Курс по френски език - определено е полезен, виждаш, на какво ниво си, какво ен си научил, правят се упржнения и др.
*Курс по български език - полезен е! Едно момиче ходи и има 6 на националната, но и госпожата ни по литература му помагаше , даваше му да чете лит. критики, а на уроци не е ходило. Там те и запознават със стихотворения,които не сте разглеждали в час! Хубаво е да видиш и другите ,на какво ниво са!
И все пак,ако подготовката ти е много добра - не ти трябват курсове! Не налучквайте темата по история - няма да успеете! Хубаво е да пишете теми по литература,да се упражнявате. А за езика също се изисква голяма подготовка. Не говоря за случайните случаи които ен са чели автора ,а имат 4 или 5! По- добре ен рискувайте! И винаги могатда ви напишат 2ка независимо ,от това колко знаете. Все могатда с е заядат за нещо! Всичко е субективизъм!
borki4a
В началото бе словото

Мнение от borki4a »

не знам,аз през годината не съм отваряла у4ебник,вси4ко ми е от курса.а де не говорим,4е темите са адски обемни
Аватар
DobreFF
Легендарен флуудър

Мнение от DobreFF »

Himera, как се казваш и къде си била на уроци по журналистика???
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”