КСК 2007 - литература и история

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
damien
Да живей словото
Курс: трети

Мнение от damien »

малей, 3 часа да се тормозиш с наще глупости :shock: :oops:
БЕЛ-а го почвай или правото го отпиши...колкото до историята, и аз съм на същата тема спокс; +това и аз като тебе здраво готвя език и въобще не м и стига временцетооооооооооо!
Аватар
Corlic
Пишете, о, братя

Мнение от Corlic »

Хммм аз жече съм взел всички теми по история....но както казах и в една друга тема май съвсем друго нещо е колко ги знам. :) За БЕЛ мога да ти кажа, че можеш да се поидготвиш до изпитите, но разбирасе всичко зависи колко учиш. Виж ако ще готвиш изпит по френски тогава му мисли вече :)
Аватар
Pauton
В началото бе словото

Мнение от Pauton »

Само да свърши седмицата и го хващам здраво БЕЛ-а решила съм да не се давам и да се справя. Не съм наясно само с материята- общо взето колко теми излизат, какъв е обемът им (дали достигат до размерите на темите по история, как да процедирам със самите произведения, абе кой ще ми проведе "Кратък курс по литература for Dummies").
Досега се успокоявах че все някак ще го прецапам обаче като прочетох, че тука половината се готвите още от лятото по двата предмета и ми се събра погледът :shock:
Нз твърдо съм решила да уча право и то право в СУ, всичко зависи от мен на този етап. Пламен Митев да дойде в къщи да ми преподава няма да има ефект ако не се хвана сериозно. :wink:
Между другото някой знае ли кои преподаватели водят курсовете през април и какво може да ми каже за тях, ей тей "en gros" ;)
(Да знаете френският език е измислен от някои гаден садист) хахаха :lol:
Mp3 is NOT a crime!
Аватар
Ena``
В началото бе словото

Мнение от Ena`` »

Pauton, добре дошла в отбора:)
Първо, както и досега съм отбелязвала, времето за подготовка не е критерий за нейното качество.
До изпита по литература има мн време, достатъчно да се подготвиш. Така процедирам аз:
1: Четеш произведенията.
2: Четеш биографиите на авторите, това особено помага да разбереш защо, аджеба, пишат именно такива неща. /справка Елин Пелин/
3: Интересуваш се за времето, когато са писали. /справка - социалистическият реализъм и отражението му върху литературата след ВСВ, в частност - "Тютюн".
4: Четеш литературна критика. Много и различни гледни точки, които, в крайна сметка, ще спомогнат да формираш собствената си позиция за даден автор и за конкретен проблем от творчеството му.
5: Правиш план на важните моменти за всеки автор, който преди изпита припомняш. Така няма да пропуснеш нещо важно.

Общо взето, така смятам да процедирам аз. В никакъв случай не възманерявам да уча разни теми наизуст.
Но за литературата след 13 май. Сега предпочитам да съсредоточа енергията си само върху история и Бълг език /гадно УНСС/.
След като ги "елиминирам", с пълна сила ще се отдам и на Литературата. :)

Успех:)
Който не напредва всеки ден, всеки ден изостава!
beti
В началото бе словото

Мнение от beti »

Здр-те и от мен :)
Ena`` и аз се движа по същия план по лит и мисля 4е е най-добър!А с историята съм едва на "Освобождението",3-тата част още несъм я почвала(доста динамична история сме си имали ) :?
Само 3 месеца стават докато се видим из залите в СУ!
Успех на всички :wink:
Аватар
Corlic
Пишете, о, братя

Мнение от Corlic »

Аз няма да държа литература и благодаря на Бога за това... :) Просто този предмет не ми се отдава много много и т'ва си е ...Иначе и аз още не съм почнал да се подготвям по английски, но мисля че 1-2 месеца са ми предостатъчно, като се има предвид че го знам доста добре. :)
vasko
Драскач

Мнение от vasko »

От март :?: Доста рисковано ще ти е ;) Ако си прочела всички нужни прозиведения и се захванеш наистина сериозно с разработени теми, с подробни планчета може и да успееш ;)
Всичко си зависи от това колко ти харесва литературата, защото ако не ти понася трудно ще успееш ;)
Късмет ;) :)
Аватар
naida
В началото бе словото

Мнение от naida »

Pauton, ако го искаш и ако го "имаш" - ще стане. Но да ти кажа (според мен) не минавай само с планчета, пробвай си ръката на цяла тема както си трябва за време и т.н. И ако може да намериш някой да ти провери няколко теми, да те насочи. Аз първоначално имах пролеми с есеистични похвати и неясна структура на работите си, а това няма как да си го отчетеш като грешка сама. Не стимулирам пръскането на пари по частни учители, но това определено помага, ако щеш да си спестиш времето за четене на неудачни анализи, защото повярвай, срещала съм се с купища простотии.
Това от мен - успех! :D
Защото като палава минута
внезапно грабната от дълъг ден,
живея аз от никого нечута,
а цялото небе живее в мен.
vasko
Драскач

Мнение от vasko »

Ena``, ти в УНСС няма ли да ходиш с бълг. език + литература ;)
Аватар
Ena``
В началото бе словото

Мнение от Ena`` »

Бълг. ез. + Математика + Литература
Бълг. ез. + Математика + История.

Повечето от въпросите изискват елементарни познания за даден автор. А там, където имам пропуски, лесно могат да се запълнят. Но съгласи се, че подготовката за изпит - тема и изпит - тест, не може да се сравнява. За 14 /датата на изпита в УНСС/ ще съм готова с по-общите неща, но в никакъв случай не и да разработвам теми.
damien
Да живей словото

Мнение от damien »

Бълг. ез. + Математика + Литература
Бълг. ез. + Математика + История.
сложете и едно +Математика(спец.) за мене :lol:
малко множко ми се насабира ама...ще се мъча
пп: знам, че темата не е за УНСС :oops: , ама я ми кажете само с език да се пробвам има ли смисъл?!
а и с всичките тези изпити май ще ми се струпа доста(в смисъл "от изпит на изпит и от град на град"...това НЕ е вазов :wink: )
Аватар
Pauton
В началото бе словото

Мнение от Pauton »

Вижте абсолютно съм наясно че тази година ще се хвърлят купища пари по частни уроци, но също съм и наясно, че с един добър профрсионалист може да се подготвя добре за оставащото ми време. Да ви кажа честно нз как е при вас но при мен нивото на БЕЛ-а в училище е отчайващо, докараха ни една лелка дето може да рецитира всички стихотворения от учебната програма, но ако я питаш нещо по анализа седи и се мъчи какво да измисли. Имахме супер преподавател до миналата година, с който нямаше да има нужда да ходя на уроци, но женицата предпочете да работи на място където ще и заплатят по-добре за труда който хвърля в уч-ще (и я разбираме).
Абе каквото ще да става все пак не е края на света ако не ме приемат, е има голяма доза срам като те питат защо не учиш ама...

Btw някой запознат ли е със схемите в УНСС за тези които ще кандидатсват само с право, нали на тях има се опрощава матем (Бог да ги благослови), че се поразрових из фрумите ама нищо не схванах.
Mp3 is NOT a crime!
Аватар
CooL^GirL^^^
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от CooL^GirL^^^ »

Pauton, нашата учителка по литература е супер. Тя е от старата генерация, но наистина няма грешка. Тя общо взето ме нави да се пробвам по литература, въпреки че аз не вярвам да направя нещо, тъй като готвя история и английски.

Що се отнася до правото в УНСС, то доколкото съм информирана, е по-скоро насочено към икономиката. И аз мисля да пробвам там, защото няма тест по математика, но ако случайно ме приемат и уча пак икономика, няма никакъв смисъл. Моята цел е да не видя повече числа през живота си :lol:

damien, аз също съм се хвърлила в различни университети и специалности. Ще ходя общо на 12, че дори и повече изпити само в 3 университета. Не мисля да обикалям градовете обаче, защото то си е живо самоубийство - само в София и в Търново. По въпроса дали да се пробваш само с език в УНСС (ако съм разбрала правилно)... не знам, не съм наясно какви специалности можеш да пробваш, но доколкото знам изпита не е никак лесен. Тоя превод си е направо отвратителен. Общо взето целия им формат според мен е под всякаква критика.

И последен въпрос - някой записал ли се е на курса в СУ по история през априлската? Аз онзи ден се записаха и ми казаха, че курса ще се провежда в ПГ по транспорт и енергетика "Хенри Форд" :shock: Аз не съм от София и онази леличка почна да ми обяснява кой трамвай, кой автобус и кое маршрутно такси да хвана, за да стигна до там :lol: Голямо шоу ще е, но нищо. Казаха също, че имам право на 18 теми, които да ми проверят и оценят (това честно казано не го знаех).

Айде успех на всички. Отивайте да учите :twisted:
Завивам те без думи, нежно
и вече няма думи неизречени.
В тишината сгушвам те до себе си,
от нежност всъщност сме изплетени...
Аватар
Ena``
В началото бе словото

Мнение от Ena`` »

математика, история, литература, език....
Damien, are you sure?
не искаме да те изгубим.....
damien
Да живей словото

Мнение от damien »

хаха, така реагира и даскалката ми по история :D
дам, сигурен съм(поне донякъде)...да видим кое по-напред обаче
засега наблягам на историята и литературата; междувременно ходя на англ. сяка събота, абе вобще КЕФ!
а математиката от книжката с тестчетата ще ми дойде в главата(и без това всеки божи ден имаме по ДВА часа :( ...свиква се)
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”