Принципа на отседалност бе приет!

Място за разпространение и коментар на различни новости за и в Софийския университет

Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia

Публикувай отговор
Аватар
GaVrosH
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от GaVrosH »

има го тоя момент! и те не могат да се интегрират, защото не искат!
защо евреи, арменци и турци могат без никакви проблеми?
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Евреите и арменците са малко и не представляват заплаха за единството на нацията. Турците пък са много и на места се налага дори българите да се интегрират сред тях. И все пак не са особено интегрирани, за което е отговорна предимно българската държава. Но разбира се Република Турция има интерес българските турци по границата с нея да не се интегрират в българската нация. Неслучайно след ВСВ при неколкократната обмяна на население между България и Турция, втората си прибира хората от Лудогорието и другите части на България, но тези по границата не ги пипа.
Защо?
Защото наличието на голяма турска етническа група по границата е сериозен инструмент за натиск върху България чрез световни и регионални организации. Удобен инструмент за прокарване на политическо и икономическо влияние в България, а в най-лошия случай - потенциален претекст за анексиране на български територии. Това последното ако се случи вече ще стане страшно. Само дето с тая армия дето е по-малка от публиката на концерта на Депеш Мод ще се защитим най-много ако си ръгнем по някоя тапа в гъза.
Успокоителното е, че този сценарий няма как да се развие при настоящите условия - и България и Турция са членки на НАТО, България и на ЕС, което все пак си е сериозен гръб.

От цялата работа най-прецакани са българските турци в пограничните райони, а като следствие от това - и българите в тези райони. През 80-те държавата провежда целенасочена политика на задържане развитието на българските турци чрез неосигуряване на качествено образование. Държавата се страхува да не би турците да вземат да се образоват, да почнат да си търсят гражданските права и да предявят претенции и за малцинствени такива. Турция пък държи те да не се разпиляват, а да си останат концентрирани покрай границата, като освен това подпомага създаването на турски граждански обединения - сдружения, организации и т.н. Появява се ядро от образовани турци, които оглавяват подобни организации. Със засилването на репресиите по време на възродителния процес тези организации логично се превръщат в органи на съпротива, а някои от тях подхващат и терористична дейност. И става една мътна и кървава, добре че конфликтът не успява да ескалира дотам, че да почне да се самовъзпроизвежда и да не може да се спре, щото тогава България щеше да се превърне в кърваво море по модела на Югославия.
Последно промяна от pora_e_priqtel на 16 Фев 2007, 13:09, променено общо 1 път.
Аватар
GaVrosH
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от GaVrosH »

напълно съм съгласен с всичко казано
а бтв щяхме да оперем пешкира мнооого по-мощно от Югославия - де е Албания, де е Турция, пък и в онзи момент Турция е била в НАТО, а ние - не!
L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

Мдаа, ние предполагаме, но други разполагат.
Edit- ето една интересна статийка, която няма да коментирам. Прочетете и анализирайте пряко и косвено.

http://more.info.bg/article.asp?topicID ... sueID=1106
Brainless Pirate
Гутенберг

Мнение от Brainless Pirate »

Проблемът с това гласуване е някъде другаде, струва ми се.

Обясниха ми, че хората имат право да протестират, защото са български граждани и имат наравно с мене и тебе право да гласуват (и заради това си право имат реални шансове да осъдят държавата).

Независимо къде живеят. Е да, ама... Има разлика дали аз съм отишла в Швеция за няколко месеца да се уча и после се връщам - много ясно, че ще гласувам в Стокхолм. После се връщам и живея в тая страна и имам право да участвам в избора... А има разлика с това г-н Х да живее цял живот някъде другаде. Кво общо имат тия хора? Без да е дискриминация и без да имам нещо против тях, квито и да са по народност там, просто те живеят другаде и точка. За това в какъв цвят да си боядисам стаята, питам който живее с мен, а не третите си братовчеди, които виждам веднъж на 5 години.

И затова аз си мисля, че проблемът е в понятието "двойно гражданство". Какво е тва животно и защо съществува? :roll:
Аватар
GaVrosH
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от GaVrosH »

аха! и това двойно гражданство не дава ли право на човека да гласува в две държави? значи - два гласа, много демократично! :?
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:shock: А как се решава проблемът с държави, които не разрешават да се провеждат чужди избори на тяхна територия, дори в посолства и консулства? Съдете ги и тях, де! И после, когато им се даде възможност защо не гласуват?
Аз съм за задължително гласуване - както в България между двете световни войни!
Аватар
GaVrosH
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от GaVrosH »

гласуването като цяло смуче....
"демокрацията е най-лошата форма на управление, с изключение на всички останали, които са опитвани досега" - както е казал един умен човек
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:? Не ми изглежда толкова умен... Нали я вrдях и демокрацията им отвъд океана.. :shock: Е, на Острова е друго! Rule Britannia! 8)
FeverNew
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от FeverNew »

Joker написа: Аз съм за задължително гласуване - както в България между двете световни войни!
Абослютно.
По този начин ще се елиминира електората на ДПС. Защото той не е голям, но най-постоянния от всички. За това на първо време е важно да елиминираме фигурата на тази партия от политическия живот, после ще преформатираме политическата ситуация у нас.
„Най-големият университет не се присъединява, той води"
Боян Биолчев
FeverNew
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от FeverNew »

//оффтопик

Абе, Joker, ти почетирилияди бре :)
Честито ти минаване на 4-хилядната бариера. :lol:
//
Последно промяна от FeverNew на 17 Фев 2007, 16:59, променено общо 1 път.
„Най-големият университет не се присъединява, той води"
Боян Биолчев
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:shock: Хи, вЕрно! :withstupid: Еми, виртуално имате по едно от мен.... :occasion5:
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Joker написа::shock: А как се решава проблемът с държави, които не разрешават да се провеждат чужди избори на тяхна територия, дори в посолства и консулства? Съдете ги и тях, де! И после, когато им се даде възможност защо не гласуват?
Аз съм за задължително гласуване - както в България между двете световни войни!
Уфф, мързи ме да си ровя в учебника по МПП. Как се решава проблемът с държави, които не позволяват провеждане на чужди избори на тяхна територия? Ми много просто - не се провеждат избори :lol:

Подкрепям идеята за задължително гласуване. Само дето няма как да се осъществи.
Аватар
Josif
Драскач

Мнение от Josif »

И аз съм за задължителното гласуване! И да има в интегралната бюлетина поленце "Майната ви на всички!".
Silence tells me secretly Everything!
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Е да - трябва да има такава опция, щото иначе си е жива диктатура.
Публикувай отговор

Обратно към “Новини”