Аз лично за пръв път се сблъсквам с подобен казус тоест през по голямата част от това, което наричам мой живот ми бе тъпкан и разясняван някак си "на готово", но така и не можах да схвана аджеба какво е това образуванието,хубаво ли и ако не защо..хетеросексуално ли е какво е?
Ето, сега съм попаднал Там, където уж с оглед на всеизвестни факти, събития, личности или щастливо стечение на обстоятелства наричаме уж елит.. ама това Там трябваше най-накрая да допринесе,да разясни, да даде знание,да заличи поне това мое петно, срам ме е , вече съм на 20, а си нямам и на идея какво следва и какво всъщност дава правото на наш'то мило университетче да присъжда шокиращо смелата, лично мен, характеристика на дейността, която то горкото си мисли че провежда ,под кодово-завоалираното и така неразшифруемо съчетание на словото, сбито и приведено в най-общ смисъл посредством две някъде до максимум три думи,а именно "учебен/образователен процес".
Нямам амбицията да се оприлича, но пък горя в надеждата да съм от групата еволюирали, които разчитат безусловно на сивото в главите, грижливо градено, дума по дума, лекция след лекция,шибан ден подир шибан ден прекакрани в града-кочинка и неговото отроче - нашия свиден, непознаващ провали, о тъй незабравим университетец.
Ах, мечти - отронвам дори самия аз в моменти като този.Ах, крадци - изсъсквам пак - самия аз, загледан в идиличната до умиление колективна снимка на псевдодоктори и нам си още к'ви видни та видни,самозабравени и самовлюбени в титличките си преподавателчета.Всъщност като се замисля, до скоро считах, че поне галгола "да преподавам" ми бе известен, но уви, живота е извънземен шегобиец.
Много ли искат хората когато предявяват претенции поне за това, което им е дължимо по право, много ли иска студентът в моментите, в които има едно простичко желание- да бъде оценен не по критерий краснопис или под претекста на друга вероломна подигравка от страна на неофициално, но пък явно напосмазан от среднощни алкохолни грешки,напоквасен но иначе всепочитан пфдн Бог ?
Системата на така нареченото ни убраз'вание е провал ама пък може би ние сме провала бе, че не разбираме от системи, не вдяваме каква е целта им - или намираш пари и хукваш с паническа усмивка на където ти видят изпълнените с надеждата за по добро бъдеще оченца или си талантлив и куражлия по рождение и решаваш, че това не те сплашва достатъчно за да му теглиш чертата, или от рано се примиряваш с мисълта, че на чуждите инвеститори ще им трябват черноработници.
Е,не е като да няма изход..ще предъбем било с дрешки, било без.Или поне така би следвало да бъде.Песента ще бъде както следва :
"Българина гащи няма баджанак,баджанак.."
Аз поне едно нещо искам, искам тия харабии, мойте преливащи от знания колеги да ми помогнат да разбера какво е да не живееш в нажежената на 40 по целзий атмосфера от страх - ще те хванат ли или няма да те хванат докато преписваш поредната премъдра , велика и единствена но все пак мистично баснословна,адски безконечна,че да и загубиш смисъла някъде по пътя към препинателния знак и рядко-нелогична мисъл от учебника на същия този вездесъщ майстор на речта и словото , самобитен гений на гениите, по необясними причини човешко същество.
Та в частност - СУ.. направо ме е гнус!!
P.S ако по необясними за мен причини темата не бъде изтрита,бихте могли да споделите, кой с к'вито терзания там си разполага,мерси