За всички физици

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Carter
В началото бе словото

Мнение от Carter »

И на мен физика ми е приятна и затова се занимавам с нея.Важно е нещата ,с които се занимава човек да му доставят удоволствие иначе работа няма как да стане :wink:
Аватар
charlie
В началото бе словото

Мнение от charlie »

И аз мисля да кандидатствам с физика евентуално, ако изпитите не ми съвпаднат с други по-важни дати за изпити. Но ми харесва физиката като наука и може да се пробвам и аз на Астрофизика за да видя до колко са ми трайни знанията :lol:

http://www.phys.uni-sofia.bg/bul/index.html
Ето ви сайта на физическия факултет. Където пише прием има много тестове от минали години и задачи. Според мен теста не е труден, а задачата зависи от коя облас се падне.
mr_daka
В началото бе словото

Мнение от mr_daka »

Здравейте, аз съм физик в първи курс и ще ви кажа едно нещо което е абсолютната истина за този факултет.Ще цитирам шевчето на лавката : "то и мен ще ме вземат да уча физика,но няма да стигна до никъде".Влизането в този факултет е неохидимо 3.00 на един от двата изпита, обаче трябва да се много сериозни за да минете във втори курс. Ако не ви върви математиката, като по вода просто ви съветвам да се преориентирата на секундата.

Още пирвата сесия има един изпит (Математически анализ 1), които от 70 човека тази година 9 го взеха.През миналите години бройката е почти съсщата. Не искам да ви плаша, но трябва много добре да прецените нещата. успех на всички:)

Ако някои има въпроси може да ми пише на mr_daka@abv.bg
Кандидат-студентска клизма
vasko
Драскач

Мнение от vasko »

С такива изказвания тоя факултет няма да приеме много студенти ;)
Carter
В началото бе словото

Мнение от Carter »

Аз съм решил да кандидатстав с физика ,защото ми харесва.Така ,че съм готов да се справям с предизвикателствата.Според мен няма смисъл да се преорентира човек и да учи нещо ,което не му е интересно.
mr_daka стига си отчаивал хората ,които са избрали физиката и без това са малко! :P
Аватар
denitu
От дъжд на вятър
Специалност: Инж.физика
Курс: втори

Мнение от denitu »

mr_daka : Мога да ти кажа само 1 .. Може да се влиза лесно в този факултет, обаче ти нямаш ли желание да учиш няма да го завършиш.. И така е с всяка една специалност, с всеки един факултет.. Няма такова нещо като "отдаване", а има упоритост, воля и постоянство.. Искаш ли да учиш нещо, ще седнеш да го учиш каквото и да ти коства. Никой не се е родил научен!!!
mr_daka
В началото бе словото

Мнение от mr_daka »

Искам да ви кажа че не целя да откажа хората,а просто да знаете с какво се захващате.Един съвет от мен за всички, поговорете с няколко студента от физическия факултет, когато имате тази възможност. Преполагам че кандидат-студенския изпит ще е във физическия.Така че след изпита, попитайте някои студент да ви поразкже това онова, ако има такива наоколко.Не разчитайте на мнението САМО на един човек!

P.S.
Успех на всички които ще кандидатстват с физика и ви поздравявам за избора:)
Кандидат-студентска клизма
Аватар
denitu
От дъжд на вятър

Мнение от denitu »

Благодаря ти че си толкова мил, но не мисля че хората които са решили да кандидатстват с физика не са се поинтересували какво ще се учи, дали е много трудно и т.н .. Иначе, мерси и може да се видим на есен ;)
Аватар
zvezda
В началото бе словото
Специалност: KN

Мнение от zvezda »

Много се кефя на амбициозни хора, които са се захванали с този сериозен предмет!

В последно време май имаше малък спад в интереса в полза на икономическите специалности, но търсенето за добри специалисти физици си остава!

Материата обаче е тежичка, съгласна съм и не съм сигурна дали е лъжица за мойта уста! Целта ми е ФМИ или физическия, но не съм решила още.

Възможностите за работа, специализация, експерименти (е, не точно с нашата българска материална база) и профилиране са безкрайни. Добрите специалисти ги вземат веднага, така че дерзайте.. Успех! :D
.:KH ~ II-pи курс:.
Carter
В началото бе словото

Мнение от Carter »

Има доста алтернативи с физика в последно време,но лично за мен това не е водещото.Физиката е приятна и полезна и за това заслужава да се учи :wink:
Carter
В началото бе словото

Мнение от Carter »

Някои знае ли кога ще са изпитите по физика за тази кандидатстуденска кампания ???
Ако имате повече информация за записвания и курсове може да споделите.:)
Аватар
dekada
В началото бе словото

Мнение от dekada »

и аз искам да питам , понеже подочух , че имало конспект за изпита по физика,та ако може някой да сподели дали е вярно това и ако е - къде мога да го намеря :roll:
Аватар
denitu
От дъжд на вятър

Мнение от denitu »

Аз ходя на курс по физика, при доц. Руси Чакалов. Доколкото знам курса е започнал в началото на февруари месец, но аз се записах края на февруари. Цената е 150лв и общо взето решаваме нечовешки задачи... :roll:
Аватар
charlie
В началото бе словото

Мнение от charlie »

Ееее, толкова ли няма кой да сподели кога са изпитите по физика де :(
Аватар
SilverIce
В началото бе словото

Мнение от SilverIce »

Изпитите са:
Физика 1: 10.07
Физика 2: 18.07