Студент/Курсист?

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
CooL^GirL^^^
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Студент/Курсист?

Мнение от CooL^GirL^^^ »

Извинявам се за тъпия въпрос, но наскоро се натъкнах на това разделение... та някой ще ми обясни ли каква е разликата? Съжалявам още веднъж, ако въпросът ми е глупав, но... :roll:
Завивам те без думи, нежно
и вече няма думи неизречени.
В тишината сгушвам те до себе си,
от нежност всъщност сме изплетени...
Аватар
Ena``
В началото бе словото

Мнение от Ena`` »

има някои училища, например - Академията в Симеоново или Военното в Търново, където обучаващите се водят курсанти. Не знам доколко курсист и курсант е едно и също, но само за това се сетих........
Който не напредва всеки ден, всеки ден изостава!
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

ъъъ, курсист е човек, който ходи на някакъв курс, който приключва след взимането на даден изпит, ниво - когато ходех на шофьорски - бяхме курсисти...
когато се обучаващ се в университет , си студент...Или някой в уни го е направил това разделение?! Тогава и идея си нямам какво е имал предвид.
Курсант и курсист не е едно и също нещо :lol: Курсант е ...абе не баш военен термин, ама примерно ми е най-лесно да го обясня като такова :)
Аватар
coup
Вазов

Мнение от coup »

Предполагам си срещнала това разделение в НБУ. Там студент е човек,който си ходи на лекции и изпити, а курсист само присъства на курсовете и няма книжка, няма студентски права и т.н. Мисля,че така беше, вече съм позабравила ... старост нерадост... :)
Последно промяна от coup на 14 Фев 2007, 09:42, променено общо 1 път.
Just a world that we all must share
It's not enough just to stand and stare
Is it only a dream that there will be
No more turning away?
Аватар
red&white
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от red&white »

хахах егати тъпия народ ......... Курсист или Курсант щотот има разлика курсантите са милитаризирани студенти демек към Армията в Симеоново ВВМУ и всички др Военни академий

Това за курсовете за шофер направо ме разби явно некой скоро е почнал :wink:
на 24ти започва ебанта 8)
Аватар
CooL^GirL^^^
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от CooL^GirL^^^ »

coup написа:Предполагам си срещнала това разделение в НБУ. Там студент е човек,който си ходи на лекции и изпити, а курсист само присъства на курсовете и няма книжка, няма студентски права и т.н. Мисля,че така беше, вече съм позабравила ... старост нерадост... :)
Точно там го срещнах. Мерси за отговора.

red&white, питах за курсист! Знам какво значат и двете думи, просто не ми беше ясно каква е разликата между студент и курсист. Може и да съм тъпа, но поне не искам да си остана такава
Завивам те без думи, нежно
и вече няма думи неизречени.
В тишината сгушвам те до себе си,
от нежност всъщност сме изплетени...
Аватар
red&white
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от red&white »

поне това е похвално :wink:
на 24ти започва ебанта 8)
Заключено