демокрация или ДИКТАТУРА на изпита при Л. ДАЧЕВ ?!?
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- Legally Brown
- В началото бе словото
Хм... според мен тук като фактор се явява и това доколко разсъжденията ти импонират на преподавателя... Защото точно докато траеше моят изпит по ОТД проф. Дачев преглеждаше една работа, която асистентът му беше оценил с двойка. Проф. Дачев отбеляза за нещо, което колегата беше написал, че е наистина интересна теза, но "не стига". Така че може би при оценяването се набляга предимно на това материалът от учебниците да е усвоен и на втори план се гледат личните разсъждения. Поне аз така си тълкувам фактите, с които разполагамIce_Spirit написа:v.s. написа: Целта е да се научим да мислим, а не да повторяме това, което е казал висшестоящият. Аз самият не съм написал даже половината от нещата споменати в учебниците, но се опитвам да разсъждавам.quote]
така е,само че дали това се толерира от преподавателите,защото аз съм направила същото,но нямам 6-ца![]()
These words are my own From my heart flow I love you, I love you, I love you, I love you...
- Ice_Spirit
- Легендарен флуудър
- jantex
- Пишеща машина
- Обратна връзка:
Абе, оставете го намира човека! Ей, разнищихте го тука.
Дори успяхме да изгоним асистента му от форума на легалтиори...тц,тц,тц...просто нямам думи
....
Това, че не ги връща не винаги означава, че крие нещо.Щом някой иска да си види работата значи е недоволен, щом е недоволен - значи ще му надуе главата
Съгласен съм, че трябва да се връщат работите, но с цел да се поучиш...но съм сигурен, че повечето биха злоупотребили с това свое право(да си видят работите) и като третокласничета ще почнат да се заяждат и да дават експертни оценки....
Иначе,относно "соц-проявата"
, по - скоро е автократизъм
Тъй че днес и утре "несправедливо оценяване" => догодина всеки ще си седне на дупето и ще си чете, вместо да чатка по цял ден обиди по адрес на някой преподавател
Дори успяхме да изгоним асистента му от форума на легалтиори...тц,тц,тц...просто нямам думи
....
Не знам дали е правилно, но със сигурност не е неправилно!Правилно ли е човек, който на лекциите си ежедневно плюе комунизЪМЪТ, защото, видите ли, потискал свободата на индивида, да оценява изпитни работи по толкова недемократичен начин?
Не се ли нарушават естествените права на човека, за които проф.Дачев сам преподава, чрез практиката изпитните работи да не се показват?
Ми не е, щото на един да даде - значи да даде на всички да си видят работите...А, доколкото знам, дори минали години, когато е имало само 4,5,6 е имал хора, които са искали 6 , но са получавали 4 или 5 и после са се скъсвали да му досаждат по цяла седмица да им дигне оценките...Представете си сега какво ще еНе е ли типична соц-проява на въпрос "може ли да ми се обясни защо имам 2"(както и 20те човека, които заедно са писали ) да бъде даден отговор "колежке, махайте ми се от главата"?
Това, че не ги връща не винаги означава, че крие нещо.Щом някой иска да си види работата значи е недоволен, щом е недоволен - значи ще му надуе главата
Иначе,относно "соц-проявата"
Нали знаеш - "Насилието е "акушерка" на всяко ново общество" , а новото идва да замени старото, което по правило е неправилноДруго е открита гавра със студентите.
Тъй че днес и утре "несправедливо оценяване" => догодина всеки ще си седне на дупето и ще си чете, вместо да чатка по цял ден обиди по адрес на някой преподавател
The only thing Columbus discovered was that he was lost!
Re: демокрация или ДИКТАТУРА на изпита при Л. ДАЧЕВ ?!?
greeny написа:Не е ли типична соц-проява на въпрос "може ли да ми се обясни защо имам 2"(както и 20те човека, които заедно са писали ) да бъде даден отговор "колежке, махайте ми се от главата"?
ЯВНО, ЧЕ В ОПИСАНИЯ от greeny СЛУЧАЙ, ДИАЛОГ МЕЖДУ СТУДЕНТИТЕ И ПРОФ.ДАЧЕВ НЕ СЕ Е ПОЛУЧИЛ !!! Въпреки че проф.Дачев ясно съзнава важната роля на диалога като средство за постигане на определени резултати.Извадка от труда на проф.Л.Дачев „ Юридически дискурс”, Русе, изд. “Свида”, 2004
„............Защо задължително трябва да говорим за дискурс, разбиран като диалог? Защото диалогът е начин на комуникация. Но той не е информативна, а смислова комуникация. Той е средство за признаване на другия. Диалогът изразява двустранната важимост. Диалогът е смисъл, който отразява битието. Диалогът води до неоспорим резултат. Той подрежда битието. Дава нравствени основания на решенията. Предполага избор на страната, с която диалогизираме. Предполага отворен финал между диалогизиращите. ….”
Е softy, малко изопачаваш фактите
от така описаната ситуация със сигурност не можеш да направиш генералния извод, че между преподавателя и студентите не се е получил диалог - става въпрос за единичен случай в напрегнатата обстановка на деня на изпита. Да не говорим, че даже и в конкретната ситуация диалог има....макар и малко ограничен 
- jantex
- Пишеща машина
- Обратна връзка:
Re: демокрация или ДИКТАТУРА на изпита при Л. ДАЧЕВ ?!?
Мда...и един станиол завива мармота в шоколадsofty написа:Извадка от труда на проф.Л.Дачев „ Юридически дискурс”, Русе, изд. “Свида”, 2004
„............Защо задължително трябва да говорим за дискурс, разбиран като диалог? Защото диалогът е начин на комуникация. Но той не е информативна, а смислова комуникация. Той е средство за признаване на другия. Диалогът изразява двустранната важимост. Диалогът е смисъл, който отразява битието. Диалогът води до неоспорим резултат. Той подрежда битието. Дава нравствени основания на решенията. Предполага избор на страната, с която диалогизираме. Предполага отворен финал между диалогизиращите. ….”
The only thing Columbus discovered was that he was lost!
Не зная дали случаят е единичен. По-вероятно - да, защото смее ли един първокурсник да търси "сметка" на преподавателя си защо има такава или друга оценка. Така че "браво" на greeny или на този, който е поискал разяснения от преподавателя относно мотивите му за дадената оценка. Що се отнася за мнението ти, че диалог все пак е имало, макар и ограничен, тук май ще трябва да се включат философите, социолозите и пр., за да ни разяснят - що е то диалог, форми и обхват на диалога и т.н. Но мисля, че няма нужда. Всеки има някакво житейско схващане за диалога, за начините на комуникации, така че да си формира мнение по въпроса.v.s. написа:Е softy, малко изопачаваш фактитеот така описаната ситуация със сигурност не можеш да направиш генералния извод, че между преподавателя и студентите не се е получил диалог - става въпрос за единичен случай в напрегнатата обстановка на деня на изпита. Да не говорим, че даже и в конкретната ситуация диалог има....макар и малко ограничен
[/quote]Що се отнася за мнението ти, че диалог все пак е имало, макар и ограничен, тук май ще трябва да се включат философите, социолозите и пр., за да ни разяснят - що е то диалог, форми и обхват на диалога и т.н. Но мисля, че няма нужда. Всеки има някакво житейско схващане за диалога, за начините на комуникации, така че да си формира мнение по въпроса.[/quote]
- Професор Дачев, мога ли да си видя писмената разработка?
- Колежке, махнете ми се от главата!
Едва ли трябва да съм философ/социолог, за да стигна до извода, че това едва ли е монолог, и, че е по-вероятно да е диалог

- Професор Дачев, мога ли да си видя писмената разработка?
- Колежке, махнете ми се от главата!
Едва ли трябва да съм философ/социолог, за да стигна до извода, че това едва ли е монолог, и, че е по-вероятно да е диалог
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
-
StrikeBack
- В началото бе словото
Не знам за диалозите , ма някой трябва да ви разясни кво е тва живот извън мрежата. Аре , зарежете ги тия компютри за малко , излезте навън , на клуб , бар , театър , купон - квото ви душа иска . Така ще е най-добре и за вас и за хората , на които им предстои да си взимат изпитите при проф.Дачев на поправката . Шот ако продължавате в същия дух , не знам дали следващия път скъсаните няма да са повече от сега . Естествено , заслугата отново ще е колективна - на всичките форум-загубеняци !
ПРИСЪЕДИНЯВАМ СЕ ! Изпити ще има още, и двойки може да има още. Животът не е свършил с един невзет изпит. Има много други неща в него, които са доста по-приятни и не трябва да се изпускат. А идва и Свети Валентин, та и Трифон Зарезан, така че почвайте подготовката за тях.StrikeBack написа:... зарежете ги тия компютри за малко , излезте навън , на клуб , бар , театър , купон - квото ви душа иска .