демокрация или ДИКТАТУРА на изпита при Л. ДАЧЕВ ?!?

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Аватар
v.s.
В началото бе словото

Мнение от v.s. »

Ами по този начин ми протекоха първите три изпита (ИБДП, ИППУ и ОУД) и имам три 6. Иначе много колеги в това положение - не знам защо и как се получават тези разлики - вероятно има съществени разлики в интерпретацията. :roll:
Аватар
Legally Brown
В началото бе словото

Мнение от Legally Brown »

Ice_Spirit написа:
v.s. написа: Целта е да се научим да мислим, а не да повторяме това, което е казал висшестоящият. Аз самият не съм написал даже половината от нещата споменати в учебниците, но се опитвам да разсъждавам.quote]
така е,само че дали това се толерира от преподавателите,защото аз съм направила същото,но нямам 6-ца :roll:
Хм... според мен тук като фактор се явява и това доколко разсъжденията ти импонират на преподавателя... Защото точно докато траеше моят изпит по ОТД проф. Дачев преглеждаше една работа, която асистентът му беше оценил с двойка. Проф. Дачев отбеляза за нещо, което колегата беше написал, че е наистина интересна теза, но "не стига". Така че може би при оценяването се набляга предимно на това материалът от учебниците да е усвоен и на втори план се гледат личните разсъждения. Поне аз така си тълкувам фактите, с които разполагам :) 8)
These words are my own From my heart flow I love you, I love you, I love you, I love you...
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

за това вече може да гадаем,но е само загуба на време :wink:
Toto-I will remember
Аватар
jantex
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от jantex »

Абе, оставете го намира човека! Ей, разнищихте го тука.
Дори успяхме да изгоним асистента му от форума на легалтиори...тц,тц,тц...просто нямам думи :shock:
....
Правилно ли е човек, който на лекциите си ежедневно плюе комунизЪМЪТ, защото, видите ли, потискал свободата на индивида, да оценява изпитни работи по толкова недемократичен начин?
Не знам дали е правилно, но със сигурност не е неправилно!

Не се ли нарушават естествените права на човека, за които проф.Дачев сам преподава, чрез практиката изпитните работи да не се показват?
:lol: :lol: :lol:

Не е ли типична соц-проява на въпрос "може ли да ми се обясни защо имам 2"(както и 20те човека, които заедно са писали ) да бъде даден отговор "колежке, махайте ми се от главата"?
Ми не е, щото на един да даде - значи да даде на всички да си видят работите...А, доколкото знам, дори минали години, когато е имало само 4,5,6 е имал хора, които са искали 6 , но са получавали 4 или 5 и после са се скъсвали да му досаждат по цяла седмица да им дигне оценките...Представете си сега какво ще е :shock:
Това, че не ги връща не винаги означава, че крие нещо.Щом някой иска да си види работата значи е недоволен, щом е недоволен - значи ще му надуе главата :D Съгласен съм, че трябва да се връщат работите, но с цел да се поучиш...но съм сигурен, че повечето биха злоупотребили с това свое право(да си видят работите) и като третокласничета ще почнат да се заяждат и да дават експертни оценки....
Иначе,относно "соц-проявата" :lol: :lol: , по - скоро е автократизъм :wink: :D

Друго е открита гавра със студентите.
Нали знаеш - "Насилието е "акушерка" на всяко ново общество" , а новото идва да замени старото, което по правило е неправилно :wink:
Тъй че днес и утре "несправедливо оценяване" => догодина всеки ще си седне на дупето и ще си чете, вместо да чатка по цял ден обиди по адрес на някой преподавател :wink:
The only thing Columbus discovered was that he was lost!
Аватар
v.s.
В началото бе словото

Мнение от v.s. »

:lol: :lol: :lol: Jantex, това е брутален пост :D

Абсолютно съгласен съм с теб 8)
Аватар
Moriarty
Вазов

Мнение от Moriarty »

Populus me sibilat, at mihi plaudo. Ipse domi simul ac nummos contemplar in arca.
Ubi concordia, ibi victoria!
Аватар
softy
От дъжд на вятър

Re: демокрация или ДИКТАТУРА на изпита при Л. ДАЧЕВ ?!?

Мнение от softy »

greeny написа:Не е ли типична соц-проява на въпрос "може ли да ми се обясни защо имам 2"(както и 20те човека, които заедно са писали ) да бъде даден отговор "колежке, махайте ми се от главата"?
Извадка от труда на проф.Л.Дачев „ Юридически дискурс”, Русе, изд. “Свида”, 2004

„............Защо задължително трябва да говорим за дискурс, разбиран като диалог? Защото диалогът е начин на комуникация. Но той не е информативна, а смислова комуникация. Той е средство за признаване на другия. Диалогът изразява двустранната важимост. Диалогът е смисъл, който отразява битието. Диалогът води до неоспорим резултат. Той подрежда битието. Дава нравствени основания на решенията. Предполага избор на страната, с която диалогизираме. Предполага отворен финал между диалогизиращите. ….”
ЯВНО, ЧЕ В ОПИСАНИЯ от greeny СЛУЧАЙ, ДИАЛОГ МЕЖДУ СТУДЕНТИТЕ И ПРОФ.ДАЧЕВ НЕ СЕ Е ПОЛУЧИЛ !!! Въпреки че проф.Дачев ясно съзнава важната роля на диалога като средство за постигане на определени резултати.
Аватар
v.s.
В началото бе словото

Мнение от v.s. »

Е softy, малко изопачаваш фактите :lol: от така описаната ситуация със сигурност не можеш да направиш генералния извод, че между преподавателя и студентите не се е получил диалог - става въпрос за единичен случай в напрегнатата обстановка на деня на изпита. Да не говорим, че даже и в конкретната ситуация диалог има....макар и малко ограничен :lol:
Аватар
jantex
Пишеща машина
Обратна връзка:

Re: демокрация или ДИКТАТУРА на изпита при Л. ДАЧЕВ ?!?

Мнение от jantex »

softy написа:
Извадка от труда на проф.Л.Дачев „ Юридически дискурс”, Русе, изд. “Свида”, 2004

„............Защо задължително трябва да говорим за дискурс, разбиран като диалог? Защото диалогът е начин на комуникация. Но той не е информативна, а смислова комуникация. Той е средство за признаване на другия. Диалогът изразява двустранната важимост. Диалогът е смисъл, който отразява битието. Диалогът води до неоспорим резултат. Той подрежда битието. Дава нравствени основания на решенията. Предполага избор на страната, с която диалогизираме. Предполага отворен финал между диалогизиращите. ….”
Мда...и един станиол завива мармота в шоколад 8)
The only thing Columbus discovered was that he was lost!
Аватар
softy
От дъжд на вятър

Мнение от softy »

v.s. написа:Е softy, малко изопачаваш фактите :lol: от така описаната ситуация със сигурност не можеш да направиш генералния извод, че между преподавателя и студентите не се е получил диалог - става въпрос за единичен случай в напрегнатата обстановка на деня на изпита. Да не говорим, че даже и в конкретната ситуация диалог има....макар и малко ограничен :lol:
Не зная дали случаят е единичен. По-вероятно - да, защото смее ли един първокурсник да търси "сметка" на преподавателя си защо има такава или друга оценка. Така че "браво" на greeny или на този, който е поискал разяснения от преподавателя относно мотивите му за дадената оценка. Що се отнася за мнението ти, че диалог все пак е имало, макар и ограничен, тук май ще трябва да се включат философите, социолозите и пр., за да ни разяснят - що е то диалог, форми и обхват на диалога и т.н. Но мисля, че няма нужда. Всеки има някакво житейско схващане за диалога, за начините на комуникации, така че да си формира мнение по въпроса.
Аватар
v.s.
В началото бе словото

Мнение от v.s. »

[/quote]Що се отнася за мнението ти, че диалог все пак е имало, макар и ограничен, тук май ще трябва да се включат философите, социолозите и пр., за да ни разяснят - що е то диалог, форми и обхват на диалога и т.н. Но мисля, че няма нужда. Всеки има някакво житейско схващане за диалога, за начините на комуникации, така че да си формира мнение по въпроса.[/quote]

- Професор Дачев, мога ли да си видя писмената разработка?
- Колежке, махнете ми се от главата!

Едва ли трябва да съм философ/социолог, за да стигна до извода, че това едва ли е монолог, и, че е по-вероятно да е диалог :lol: :lol:
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Якия диалог :lol:
StrikeBack
В началото бе словото

Мнение от StrikeBack »

Не знам за диалозите , ма някой трябва да ви разясни кво е тва живот извън мрежата. Аре , зарежете ги тия компютри за малко , излезте навън , на клуб , бар , театър , купон - квото ви душа иска . Така ще е най-добре и за вас и за хората , на които им предстои да си взимат изпитите при проф.Дачев на поправката . Шот ако продължавате в същия дух , не знам дали следващия път скъсаните няма да са повече от сега . Естествено , заслугата отново ще е колективна - на всичките форум-загубеняци !
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

К`ъв си груб :shock:
Изображение
Аватар
softy
От дъжд на вятър

Мнение от softy »

StrikeBack написа:... зарежете ги тия компютри за малко , излезте навън , на клуб , бар , театър , купон - квото ви душа иска .
ПРИСЪЕДИНЯВАМ СЕ ! Изпити ще има още, и двойки може да има още. Животът не е свършил с един невзет изпит. Има много други неща в него, които са доста по-приятни и не трябва да се изпускат. А идва и Свети Валентин, та и Трифон Зарезан, така че почвайте подготовката за тях. :D
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”