Нормално ли е в СУ?
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- greeny
- Пишете, о, братя
хаха. една колежка попитала дали може да си види работата и да й се обясни защо има 2 и Дачев отговорил "колежке, я ми се махайте от главата".
най-интересното е, че за хората, които наистина учат е важно да знаят какви грешки са допуснали, за да не ги повторят. ама все пак това ни право "не е практика"
на мен пък ми е интересно как се проверяват 10 работи за 1 час. това прави по 6 минути на работа. само че в половината от този един час той излиза, говори си с асистента и все пак следи за преписване, това прави по около 3 мин на работа. а някои работи за по 5-6 стр... явно законите на физиката не действат в СУ
най-интересното е, че за хората, които наистина учат е важно да знаят какви грешки са допуснали, за да не ги повторят. ама все пак това ни право "не е практика"
на мен пък ми е интересно как се проверяват 10 работи за 1 час. това прави по 6 минути на работа. само че в половината от този един час той излиза, говори си с асистента и все пак следи за преписване, това прави по около 3 мин на работа. а някои работи за по 5-6 стр... явно законите на физиката не действат в СУ
не искам състрадание от хората!
аз имам всичко: моя е смъртта.
и аз ще се изплезя на света,
обесен върху черния прозорец.
аз имам всичко: моя е смъртта.
и аз ще се изплезя на света,
обесен върху черния прозорец.
Re: Нормално ли е в СУ?
Тъй. Аз не се бях появявала от мнооого време и с огромен интерес хвърлих око на темите. И - О, Буда! - намерих нещо, което ми звучи до болка познато(ама като казвам болка, имам предвид истинска болка - физическа и душевна хаха не, сериозно)!zmey написа:Исках да се допитам до вашето мнение колеги дали е нормално това за Софийския университет.
Визирам конкретния случай с участието на заместник-декана на юридическия факултет.
Запитан дали може студентите, явили се на изпит при него да си погледнат писмените работи, нащите колеги получават следния отговор:
" В ТОЗИ ФАКУЛТЕТ ТАКАВА ПРАКТИКА НЯМА, НЯМА И ДА ИМА! "
Поредната изцепка след изпита по МО 2ри курс Право.
Интересно ми е как е при вас при различните специалности и дали това е изключение или практика, студентите да не могат да си видят писмените работи, грешките и критериите за оценка.
П.П. Резултатите по МО при визирания случай съмнително навеждат на мисълта, че критериите за оценяване са т.нар. "купчинки".
Или работата не се чете въобще, а се оценява според името на студента,пол, гражданство, обема на работата, моментното състояние на преподавателя (евентуално алкохолно влияние?), други критерии или просто липса на критерий.
За справка може да погледните резултатите по МО 2ри курс право.
Чуждестранните студенти имат - "среден 3" ... всички...
Студенти с еднакво съдържание и обем на работите (царски пищови) оценени по различен начин - с добър 4 и отличен 6.
Очевидната липса на критерий при подобно оценяване, отказа да се предоставят писмените работи и НАГЛОТО и САМОЗАБРАВЕНО поведение на въпросният зам.-декан ме накараха да се обърна към всички вас...
.. има ли подобни случаи и в другите специалности?
Изпит по Политология, 2 курс, трите специалности на така известния ФЖМК. Резултатите и критериите за оценяване (ако могат да бъдат наречени изобщо така...) са същите, струва ми се, както в горецитирания случай.
Донякъде се успокоих, донякъде ме заболя още повече (по-силно и по-надълбоко...). Защото - явно това е общоприета практика на високомерните, комплексирани преподаватели. И защото явно са много и едва ли ще успеем да се преборим с тия неправди...
Дупе да ни е яко в 4ти курс!
И а дано нещо се промени, поне за следващите поколения...
Амин!
- feichka
- Форумно зомби
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: четвърти
Re: Нормално ли е в СУ?
Нали не ви е доц. Пиргова преподавала или точно тя? Защото аз сега точно от при нея чакам резултати...Тя верно, че предава на първокурсници, ама откъде да знам, да питам.Jujulita написа:Изпит по Политология, 2 курс
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
Нормално ли е в СУ? - не. Въпреки че няма нещо общо с оценяването, аз да си кажа болката: С колега се обаждаме в университета с простичкия въпрос до кога се плащат таксите за втори семестър. На мен ми казват до края на февруари, а на него до 12.03 
Sorrow has a human heart
From my god it will depart
I'd sail before a thousand moons
Never finding where to go
From my god it will depart
I'd sail before a thousand moons
Never finding where to go
300 човека?!
Абе какви са тия 300 човека политолози в един курс?! Какво толкова ще работят тия хора после бе, какво е това бълване на политолози? И то - в държава, където политиците не са учили политология, хаха
- Tripio
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
всичко е субективно
понякога е въпрос единствено на настроение на преподавателя.. сега накрая на сесията имах един 3-дневен изпит (по Компютърни Архитектури) и отидох първия ден. общо взето идеята е: имаш да теглиш 2 въпроса от 12 въпроса конспект, като ако ти се падне нещо дето не те кефи, може да си го смениш. един колега тегли 3 пъти, накрая доцента му вика "коя тема искаш?", той разправя "12-та", доцента - "за кво е тя?", а нашия - "откъде да знам?!". накрая човека предава царски пищов 2 страници, препитват го, нищо не знае.. и му пишат 5. и така на доста хора. накрая отива един пич от мойта група, беше учил горе-долу колкото мен, развил си темите перфектно.. пита го доцента 2 въпроса, оня мънка там нещо, и доцента вика "не мога да ти пиша оценка сега, ела да те изпитам пак утре или вдругиден" - с една дума, къса го, ама дава шанс да се яви пак. накрая отивам аз, учил съм има-няма 2 дена, писал съм 8 листа по темите, доцента само ги поглежда набързо, задава ми некви въпроси, аз отговарям на половината.. и сега си викам - край, той ме е запомнил като студента дето му е заспал на половината лекции (на останалите не съм бил), ще ме къса сигурно. а той ме поглежда, въздиша тежко, и вика "добре, колега, 6 без малко" и ми пише 6-ца!
втория и третия ден е скъсал половината поток
така че.. да се пазите от преподаватели с променливи настроения
втория и третия ден е скъсал половината поток
така че.. да се пазите от преподаватели с променливи настроения
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.
http://avatek.bg
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.
http://avatek.bg
- Rage
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Мда, това което е в СУ никъде го няма! Както се казва "за добро или за лошо", само че в случая си е само за лошо
! До такава степен не им се работи на хората, че вече карат всичко през пръсти и гледат как да им мине по- бързо часа! Нямам нищо против да караме по 20тина минути, ама после като дойде сесията искат да знаем неща, които те не са предавали като хората, а и те са ги учили поне 30 години и все още не са напълно запознати с тях! Sorry, ама наистина СУ може и да е бил най- добрия университет в BG, но сега си е просто една посредствена сграда насред София(за съжаление)!
не не е нормално. в много факултети по много предмети оценяването е нереално, субективно, или просто липсва такова, оценките се пишат субективно.
малко ще се отклоня, но за тези които се възползват от тази система добре, но за хората, които искат наистина да научат нещо - лошо. завършването на незаинтересовани и необразовани хора с ниски оценки сваля реномето на университета и обезценява нашите дипломи. това което си позволяват някои преподаватели е недопустимо.
как е възможно да не може да си погледнат работата. протестирайте.
освен това ако студент не е доволен от оценките си това с комисиите на практика не работи, понеже комисиите са сформирани от колеги или подчинени на преподавателя, от чието оценяване има недоволен. това на нищо не прилича. с една дума - могат да си правят каквото си искат.
крайно време е да спрем да търпим такива и освен това и добрите преподаватели /има такива, слава богу/, също е крайно време да покажат нетолерантност към такива свои колеги. на мен би ми било тъпо да давам всичко от себе си да науча на нещо студентите а моя колега да си прави каквото иска с тях и да не полага грам усилия и после да имаме една и съща титла , заплата и т.н.
съжалявам за дългия пост
малко ще се отклоня, но за тези които се възползват от тази система добре, но за хората, които искат наистина да научат нещо - лошо. завършването на незаинтересовани и необразовани хора с ниски оценки сваля реномето на университета и обезценява нашите дипломи. това което си позволяват някои преподаватели е недопустимо.
как е възможно да не може да си погледнат работата. протестирайте.
освен това ако студент не е доволен от оценките си това с комисиите на практика не работи, понеже комисиите са сформирани от колеги или подчинени на преподавателя, от чието оценяване има недоволен. това на нищо не прилича. с една дума - могат да си правят каквото си искат.
крайно време е да спрем да търпим такива и освен това и добрите преподаватели /има такива, слава богу/, също е крайно време да покажат нетолерантност към такива свои колеги. на мен би ми било тъпо да давам всичко от себе си да науча на нещо студентите а моя колега да си прави каквото иска с тях и да не полага грам усилия и после да имаме една и съща титла , заплата и т.н.
съжалявам за дългия пост
- Rage
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Смисъла беше че се е обезличила, или нещо такова
! Иначе наистина е много красива сградата, спор няма, и слава Богу, че поне уча в нея, а не съм из някои от факултетите, пръснати из София! Не че те не са хубави( поне някои от тях), но друго си е ректората! Sorry, не си ме разбрал правилно, може би защото не съм се изказал както трябва