Успех!
Увод в езикознанието - конспект?
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
хора, ме се шашкайте за изпита! първо един съвет от мен - гледайте да минете възможно по-напред, от по-първите. това за 6 или 2 не е вярно, в моята група имаше всякакви оценки. това за рецитирането наизуст също не е вярно, обяснете нещата както ги разбирате (аз така направих) и дайте колкото примера се сетите...май е това
Успех!

Успех!
Nicht alles Wünschenswerte ist erreichbar, nicht alles Erkennenswertе erkennbar!
- black_lady
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Нашият е другия четвъртък
Най-много от тоя изпит ме е страх... И то понеже имаме да учим от 3 различни учебника
Кофти тръпка...

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
- Catherine
- Летящите Пръсти
- Специалност: Нордистика
- Курс: втори
Ох, не знам. Просто вече нямам търпение да мине и да го взема, дори и с 3. Би било гадно да не го взема.
Не че е непоправимо, ама... Гадното е, че просто не знам какво да очаквам - не знам дали съм се подготвила отлично или ще ме забие в пета глуха и ще се окаже, че нищо не знам. Защото определено не знам всичките малки подробности, просто нямам такава памет, за да ги науча.
Сега си преговарям романското езикознание, поне то може да ми завиши оценката, защото е много готина материя или поне по-малко обемно е и по-лесно се учи. Някой друг, който вече е минал, дори и не тази година, ще сподели ли какво му се е паднало, как се е соравил... ей-така, за успокоение. 
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/

- inaccessibility
- Летящите Пръсти
- mecho
- Постоянно присъствие
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: трети
- Обратна връзка:
По принцип се паднаха само нещо от неговия (за Бояджиев говоря)учебник + класификация на гласни и съгласни+ морфологичен разбор на думички. Оценките бяха доста добри, даже двама двама колеги си заслужиха 6+!
Абе нема' се плашите, ако си знаете основните неща, не би трябвало да възникват проблемации.
Абе нема' се плашите, ако си знаете основните неща, не би трябвало да възникват проблемации.
http://jorik.blog.bg/
...............................
...............................
- Xpucu
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Бояджиев, моя любов 
По принцип знам, че не късал ... но горчивия опит ме научи, че всичко зависи от моментното му настроение (Затова, както казаха, минете първи
)
При мен беше скъсал половината курс, имаше само една 6ца
Аз втора година го влача 
П.С. Всички въпроси, които ги няма в неговия съм си ги намерила в учебниците на Моско Москов и в този по Езикова Култура.
Лично на мен на изпита ми се паднаха фонетични промени и морфологична класификация на езиците. На втория въпрос знаех 2-3 изречения само , затова ме скъса
ЛТЗ при Личева е изпит - песен
По принцип знам, че не късал ... но горчивия опит ме научи, че всичко зависи от моментното му настроение (Затова, както казаха, минете първи
При мен беше скъсал половината курс, имаше само една 6ца
П.С. Всички въпроси, които ги няма в неговия съм си ги намерила в учебниците на Моско Москов и в този по Езикова Култура.
Лично на мен на изпита ми се паднаха фонетични промени и морфологична класификация на езиците. На втория въпрос знаех 2-3 изречения само , затова ме скъса
ЛТЗ при Личева е изпит - песен
Просто very нетипична...
-=In Omnia Paratus=-
-=In Omnia Paratus=-
- ballsmile
- В началото бе словото
Колеги не се шашкайте толкова! Миналата година имах изпит при Живко Бояджиев и си мислех, докато уча, че ше имам най-много 4!
Е, писа ми 6
Човека иска студентите да мислят докато говорят и да правят логически връзки между научените неща. Сигурен съм че ако сте чели ше го вземете. По мое убеждение той не е от хората,които обичат да показват властта си като късат на изпитите. Човека е печен, но предвид титлата (професор) е и по-взискателен.
Успех на всички!!! и нека Силата бъде с вас :dmage:
Е, писа ми 6
Успех на всички!!! и нека Силата бъде с вас :dmage:
Walk on through the wind,
Walk on through the rain,
Tho' your dreams be tossed and blown.
Walk on through the rain,
Tho' your dreams be tossed and blown.
- Гост
- Пишеща машина
Е...Живко Бояджиев... Кога беще първи курс преди две години...
Цялата специалност имахме петици... /3 четворки и 5-6 шестици за цвят.../ Помня, че бях чел учебника му около 4 пъти...
По подготвен не съм ходил на изпит... /с изкл. на тези по гръцки.../
Изпита мина мнооого яко да не повярваш... Като за първи в СУ 5 ми се виждаше доста яка оценка... После станах алчен:)
няма шанс да си учил и да не го вземеш...
което не може да се каже за други изпити, да са живи и здрави всички кръстокуполни църкви във Византия и братята им и цялата им рода!!!
Успех
БТВ още и води упражнения един около 30 годишен асистент, който знае всички европейски езици на доста сносно ниво plus арабски, японски и китайски?
Тоя човек просто ми разби представите за човешки мозък...
И не парадираше със знанията си, беше наистина много скромен....
Цялата специалност имахме петици... /3 четворки и 5-6 шестици за цвят.../ Помня, че бях чел учебника му около 4 пъти...
По подготвен не съм ходил на изпит... /с изкл. на тези по гръцки.../
Изпита мина мнооого яко да не повярваш... Като за първи в СУ 5 ми се виждаше доста яка оценка... После станах алчен:)
няма шанс да си учил и да не го вземеш...
което не може да се каже за други изпити, да са живи и здрави всички кръстокуполни църкви във Византия и братята им и цялата им рода!!!
Успех
БТВ още и води упражнения един около 30 годишен асистент, който знае всички европейски езици на доста сносно ниво plus арабски, японски и китайски?
Тоя човек просто ми разби представите за човешки мозък...
И не парадираше със знанията си, беше наистина много скромен....
- black_lady
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ами ЛТЗ-то мина, да, отчасти понеuhuru написа:абе а мина ли ви лтз-то?
или ти лейди, си се освободила?
хайде ако имаш настроение разкажи нещичко и на нас!!!
а бтв, не се шашкай от езикознаниео, данчева е спупер пекана!!!

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
- PrincessSuperstar
- Драскач
Вие сте намерили за кой изпит да се шашкате! То това е сигурно един от най-приятните! Вярно, че иска яко четене (аз поне в първи курс съм учила по 3 учебника: Общото и Романското езикознание на Бояджиев + един на Дуриданов за фонетиката и т.н.) и също се бях паникьосала, ама от този изпит имам сигурно най-добри спомени. Според мен, при Бояджиев ако си учил, няма как да те скъса. пък и поне при нас се държа много добронамерено, всмисъл- не се е заяждал и т.н.
Сега се сещам, че се носеха легенди колко е зъл и как само 2ки пише, което нямаше нищо общо с истината.
От тогава (а и после съм имала поводи да се убедя) никога не обръшам внимание на студентските легенди, защото изпитът е индивидуално събитие и много са факторите дали и с колко ще го вземеш
Сега се сещам, че се носеха легенди колко е зъл и как само 2ки пише, което нямаше нищо общо с истината.
От тогава (а и после съм имала поводи да се убедя) никога не обръшам внимание на студентските легенди, защото изпитът е индивидуално събитие и много са факторите дали и с колко ще го вземеш
- Catherine
- Летящите Пръсти
- Специалност: Нордистика
- Курс: втори
Ами, минаааа, това е най-важното.
Аз се набутах в първата групичка само с двама колеги, които вече са държали общото и сега трябваше да вземат само романското. Бях първият заек, сигурно затова беше благосклонен. Падна ми се гаден въпрос, от който нищо не помнeх (система и структура), затова почнах с импровизациите, ама яко изпровизации. Мъчих се да мисля
той явно го е оценил. Но много се оплетох, почнах да заеквам... Той само седеше и ме слушаше, после като видя, че се обърквам, започна да ме пита конкретни въпроси. После на следващия въпрос му отговорих малко по-нормално. Посъветваме да не се притеснявам толкова, да пия по едно валерианче преди изпит и да не се шашкам. Писа ми 6
Не можах да повярвам, момичетата, които бяха в стаята също не можаха.
А момичето, което е говориле след мен, му е говорило почти наизуст, изобщо не я е прекъсвал, обаче й е писал 5. Тя беше много нервирана
. На мен чак ми стана неудобно, че с моите импровизации и заеквания имам 6, а тя му е изрецитирала всичко, а има 5. Или е до моментни настроения, или наистина при него е важно да му обясняваш, както си разбрал, а зубренето не го одобрява.
А иначе в румънската филология не скъса никого. Най-ниската оценка беше 4, имаше и някоя и друга петица, и всичко останало - шестици.
Сигурно е бил в добро настроение. А, върна един колега, който си забравил книжката
. Изпитвал го е с френската филология, ама не знам какво е станало.
Според мен това беше тактическа грешка. Трябваше да се възползва от доброто му настроение.
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628