Малки кутрета търсят ....

Архив на всички останали категории.
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Crematory написа:icq, skype,ЛС
един милион начина да комуникирате
мда, и между тях - форум :lol: :twisted:
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Да, ама форумът не е чат. Тях на това ги избива.
Аватар
fragile
Писаружяк
Специалност: Политически мениджмънт. Магистър

Мнение от fragile »

За хората и кучетата:
Днес с мъжа ми седнахме на една пейка в градинка близо до площад Славейков. На съседната пейка се настани господин, приличащ на клошар. След не повече от 2 минути се чу бесен лай на 2 бездомни кучета. Едното дойде и започна да лае много лошо срещу седналия господин до нас. Аз викнах по закачлив начин песа и той, махайки опашка, дойде, но продължи да лае наистина настървено. Не спираше. Хвана ме страх да не нахапе господина, защото положението ставаше неудържимо - в това време аз се опитвах да успокоя кучето, но...
Господинът стана, кучето - подир него ( с още по-бесен лай ). Сядайки на друга пейка, странният субект взе една празна стъклена бутилка и със заплашващи движения викаше по кучето. Лаят ми наду главата. Явно четириногото целеше да разкара мъжа, не знам, но беше много озлобено. Не понечи да хапе, но можеше и до това да се стигне. Ако обаче господинът беше хвърлил бутилката върху кучето, аз лично щях да отида и да му ........ майката.
Предположение : някога ( може би скоро ) същият този мъж е посегнал на кучето и сега то си отмъщава.
Преди почти година време станах свидетел на ужасяващо нещо и оттогава не понасям каквото и да е насилие срещу четириноги.
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Я стига глупости! Човекът иам пълното основание да замери кучето. Той е нападнат и трябва да се защити! Ако мен ме нападне глутница и аз я разгоня с камъни и после някой любител на песовете дойде да ми прави проблем най-много да го наритам.

Предполагай си колкото искаш, най-вероятно си безкрайно далеч от истината. Не си ли забелязала, че много бездомни песове лаят особено озлобено именно хора с клошарски или полуклошарски вид? Вероятно нещо в миризмата ги дразни. Винаги много се дразня, когато стана свидетел на такава ситуация - вече и помиярите ли станаха сноби бе?
Аватар
fragile
Писаружяк
Специалност: Политически мениджмънт. Магистър

Мнение от fragile »

:?:
Защо не лаеше по мен? Или по който и да е друг? Специално дойде при мъжа!
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:lol: Замирисал му е по-особено! :? А на теб не ти ли замириса? :wink:
sad eyes
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от sad eyes »

още един малчо си намери дом след публикация в списанието "Кучето моят приятел" , в неделя дойдоха от Филибето майна :D за него. За хората с добри сърца няма значение дали имаш един куп документи с родословие или си бездомник.

Ето Ви още нещо интересно,предизвикващо мисловна дейност. Там ще видите и новините за Танго :D
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:shock: За разлика от София, в Пловдив помиярите не са добре дошли! :? Кметът Чомаков съвсем не им е фен и знае как да се разправи с тях. :evil: Останаха още няколко в Столипиново... :twisted:
Аватар
Josif
Драскач

Мнение от Josif »

Joker написа::shock: За разлика от София, в Пловдив помиярите не са добре дошли! :? Кметът Чомаков съвсем не им е фен и знае как да се разправи с тях. :evil: Останаха още няколко в Столипиново... :twisted:
Е, предайте малко опит де, че тука стана страшно!

П.С. Само около моя блок са готини псетата! :P
Silence tells me secretly Everything!
sad eyes
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от sad eyes »

За разлика от София, в Пловдив помиярите не са добре дошли! Кметът Чомаков съвсем не им е фен и знае как да се разправи с тях. Останаха още няколко в Столипиново...
Ти всъщност знаеш ли какво точно става в местния така наречен изолатор????? И ако да,това гордост ли е за теб Joker??!?!!?!?Ако е така ми е жал както за теб така и за децата които някой ден ще възпиташ.
И докато млади хора като теб пишат това по форумите в България, гордо афишираща членството си в ЕU , хората в същия този EU, живеещи в наистина цивилизовани страни дискутират по форумите ставащото у нас и правят подписки за спиране на този геноцид срещу животните , наричайки ни варвари. Копирам ти само едно мнение, харесва ли ти да си в тази графа? A state with animals goes around in such a manner, no compassion and no assistance earned! Which made Hitler with humans, today many Hiltlers make unpunished with the animals! Bulgaria is a shame for EU! Румъния и в това отношение се оказала едни гърди пред нас за жалост. Цитирах нещо твърде деликатно казано, много други мнения мен лично не ме правят много щастлива :oops:
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

1. Знам, че от 3 години в Пловдив няма проблем с бездомни кучета и съм много доволен. Не съм ходил в изолатор и дори не знаех, че има, няма да отида и сега, като знам, а и не ми пука какво правят там. Важен е крайният резултат - останалото е технология!
:? 2. Що се отнася до гордия ЕС - през оная работа ми е какво говорят там за нас по този въпрос. Поне моята страна не търчи наляво и надясно да бомбардира далечни държави и да избива повече хора, отколкото Хитлер през ІІ св.в. За мен ЕС и НАТО не са ценност, а неизбежно зло, както навремето са били СИВ и Варшавския договор. :evil:
3. Геноцид е глупав термин, когато се отнася до помиярите, а не и до хората в Афганистан и Ирак, не мислиш ли? :twisted:
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Добре де - я кажи в Европа как се справят с този проблем?
sad eyes
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от sad eyes »

Знам, че от 3 години в Пловдив няма проблем с бездомни кучета и съм много доволен. Не съм ходил в изолатор и дори не знаех, че има, няма да отида и сега, като знам, а и не ми пука какво правят там. Важен е крайният резултат - останалото е технология!

На теб такива като г-н Чомаков ли са ти светлия пример в живота?
Разбира се ,че няма да отидеш, хора с твоето мислене никога не биха си нацапали ръцете в мръсотията друг е въпроса ,че я оправдават и толерират с бездушието си. За теб само резултата е важен -средствата са без значение.
Говорим за ценостна система , а не за политика- това по отношение на написаното от теб кое през коя ти работа минава :P То на нас българите в това ни е проблема,че за нищо и за никого не ни пука. Обичаме да се правим на съпричастни и милосърдни само под прожекторите на медиите например или ако от това ще извлечем някаква полза.
Занимаващи се с тази проблематика и събиращи подписки за спиране на жестокостите извършвани спрямо бездомните животни в БГ са обикновени хора като теб и мен, ония същите "студени" според нас европейци за разлика от нас дето сме с "топли славянски души" :evil:
Изключително ми е неприятно когато хора, които нямам какво съществено да кажат по проблема с бездомните животни изкарват тежката артилерия с децата или Афганистан и Ирак, без в личен план да са си мръднали и малкия пръст за да помогнат по някакъв начин.
За да не отговарям отделно на другия потребител само ще добавя, че във всяка една цивилизована страна този проблем се решава по метода TNR, за моя радост вече и в БГ се случва и то пак основно правено от чужди организации, които
осигуряват за целта мобилни кастрационни клиники и спонсорират такива програми.
Чудя се защо пиша, то семе се сее където може да поникне. Ние самите създаваме проблемите както и този с бездомните , а после страшно много ни се иска някой да ни ги разреши, как- не ни интересува.Защото на завет и на топло пред компютъра е по-удобно. В тази държава винаги някой за нещо ще ни е виновен- на едни циганите, на други бездомните животни и все някой ще иска кръв. Aгресията и омразата към бездомните животни, която ние възпитаваме у нашите деца с мислене като твоето един ден ще прерастне в омраза и агресия към себеподобните им. Не съм убедена ,че това е една добра инвестиция за нашето бъдеще.Всъщност ние плодовете вече ги берем,четейки стряскащи заглавия по вестниците.Ако не ти е през оная работа за EU, Варшавския договор или НАТО ,надявам се поне за това да ти пука.
Съжалявам за тона си, моля да бъда извинена! Нямам оправдание за него,но човешкото овчедушие ме побърква понякога. И обещавам да не Ви досаждам повече, явно теми като тази дали ходите или не в дискотеки с чалга са далеч по-интересни. Пък и тук при вас научих,че форумите не били чат, 'щото то чат не е като разговор, то е един друг вид комуникация ...
Бъдете здрави!
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Не мога да те разбера що се цупиш? Тия бездомни кучета разнасят боклук, болести и кой знае още какво, а ти искаш да ги обичаме. Вземи си осинови 15-20, живей си с тях вкъщи, слугувай им и им дишай... ъъърм... въздуха, и после продължавай да обясняваш колко били онеправдани. Ако преди 4000 години кучетата са били незаменими, сега са паразитиращ вид и като такъв трябва да получат полагащото им се НИСКО място.

Ето мен примерно ме е жал за тениите и чернодробните метили!!!
Затова ви призовавам - заразете се с ... опа, осиновете по едно-две от тях, те ще ви обичат и никога няма да ви напуснат, и то в най-буквален смисъл.

и да, бъдете здрави :lol:
Изображение
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

sad eyes написа: ...
Ейй, човек да не смее да зададе един конструктивен въпрос!
Ако се опиташ да се отърсиш от влиянието на емоцията, което прозира ярко в последния ти пост, и погледнеш малко по-рационално на дискусията, ще видиш, че нещата не са толкова черни.

Да разгледаме ситуацията принципно:
- Вълнува те дадена тема
- Имаш изградена лична позиция по тази тема
- Искаш да привлечеш повече хора към своята позиция

Ето това вече е деликатна работа.
За да привлечеш масата към своята позиция трябва първо да опипаш почвата. Трябва да добиеш представа какви са позициите на преобладаващите части от масата по този проблем. Те не винаги ще съвпадат с твоята. Понякога чуждата позиция може да те изпълни с отвращение и презрение - знам много добре какво е това. НО ако все пак искаш да прокараш своята теория, трябва да промениш отношението именно на тези хора. Защо? Ами защото други няма. Изходният материал може и да е калпав, ама като няма друг :)
Хората не обичат да се замислят особено задълбочено. Причината е, че повечето от тях просто не го могат. Те предпочитат да оставят вземането на важни решения на тези над тях. Това ги освобождава от отговорност, а никой не им пречи после да критикуват, в повечето случаи напълно некомпетентно.
Е точно тия хора трябва да привлечеш на своя страна. Как става това? Трудно.
Най-важното е ти самата да имаш достатъчно задълбочена и ясна представа за това какви са кинетичните и потенциалните параметри на твоята доктрина, да можеш да предвидиш вероятните пътища на нейното развитие и след всичко това да вземеш отговорното решение да приемеш тази доктрина за своя. Лидерът трябва да поема отговорност. Защо? Защото овцата няма да я поеме.

И така - ти вече си овчарят. Сега как да отведеш овцете в твоята кошара, а не в съседната? Чрез примамка. Чрез популизъм.
Мдаа - всички сме свикнали да негодуваме срещу популизма и всички действаме до голяма степен повлияни от него. Популизмът, служещ на благородна кауза, обаче, изведнъж се оказва нещо полезно.

Хората обичат гръмките призиви. Хората обиат красивите думи. Правилата на популизма са сравнително сложни и не мога да ги обясня тук - нямам толкова време, а и не съм такъв специалист (макар че възнамерявам да ги изуча).
Убеди хората, че каузата е справедлива, направлявай действията им със силата на думите, търси сътрудници и не отблъсквай тези, които сами проявяват интерес, защото ще се лишиш от потенциални съюзници.

Е след тази импровизирана лекция по лидерство можеш да ми отговориш в Европа как се справят с проблема с бездомните кучета. Всичките ли ги кастрират? Аз съм чувал, че и там ги избиват. Осветли ме!
Публикувай отговор

Обратно към “Други”