Може ли първата година да се учи едноременно в два ВУЗ-а?

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Аватар
Chai4e
В началото бе словото
Обратна връзка:

Може ли първата година да се учи едноременно в два ВУЗ-а?

Мнение от Chai4e »

Мога ли още от първата година да запиша две специялности редовно и задочно в два различни университета?
Аватар
marin4e_86
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от marin4e_86 »

Когато се записваш задочно не трябва ли пак да си оставиш дипломата - малко нареално е сякаш на две места едновременно да се учи.А пък и дипломата нали я задържат до края на следването - 4 години.Значи не само от първата не можеш :?:
Не плачи, защото е свършило, а се усмихни, защото е станало! :)
Аватар
Chai4e
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Chai4e »

Аз знам че има начин, дори в наредбата на някои университети е застъпено това че след първата година можеш да запишеш второ висше. Примера ми е ЮЗУ. но аз се чудя за още от първата
Аватар
marin4e_86
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от marin4e_86 »

Chai4e написа:Аз знам че има начин, дори в наредбата на някои университети е застъпено това че след първата година можеш да запишеш второ висше. Примера ми е ЮЗУ. но аз се чудя за още от първата
Може би говориш за записване на втора специалност :?: Това можеш да го запишеш в същия университет,където си се записал отначало,но чак след като си изкарал 4 семестъра - т.е. след края на втората година.Този вариант знам че съществува със сигурност в СУ и ИУ-Варна.Май и в други унита се среща
Аватар
Гост
Пишеща машина

Мнение от Гост »

Има начин. Кандидатстваш в двата вуз-а и ако те приемат подаваш
молба за изгубена диплома, от даскалото ти издават дубликат, даваш
двете дипломи в двата ВУЗ-а и готово. Е, ако надушат си вън от университета, а и е престъпление да кандидатстваш с невалидна диплома /тази, която уж си изгубил/а се обявява за невалидна/, но
образованието иска жертви :D
iiccoo

Мнение от iiccoo »

Това вече са глупости.Има време щом толкова искаш може да си изкараш и 5 висшета.
Аватар
Chai4e
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Chai4e »

Ама аз толкова много искам, чудесно си го измислих...явно ще трябва ад се примиря. :cry: :cry: :cry:
Аватар
Xpucu
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Xpucu »

Може - аз съм така :) Обаче , от университета , където съм задочно , не ми искат дипломата...
Просто very нетипична...

-=In Omnia Paratus=-
Аватар
Tripio
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Tripio »

Хриси, и като учиш на 2 места, как намираш време да висиш в #eternity_of_steel? :D

по темата - да питам ако верно искам 2-ра спец., как кандидатствам? заедно с кандидат-студентите, или съм с друг статус?
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.

http://avatek.bg
Аватар
Chai4e
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Chai4e »

Xpucu написа:Може - аз съм така :) Обаче , от университета , където съм задочно , не ми искат дипломата...

Хриси, къде си караш задочното ако не е тайна....и аз знам един подобен случай.
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

ако университетът е частен , всичко може.но иначе не се разрешава. :cry: Нямаш право да учиш на 2 места.Въпреки всичко обаче има какви ли не случаи,които съм виждала.уреждат си го това , но как ,не знам. :?: :?: А относно това с подаването на молба за изгубена диплома...рискът е много голям.Ако те хванат... :confused2:
Аватар
Chai4e
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Chai4e »

Дам няма смисъл да се излагаш на риска.не си заслужава.случаят който аз знам става въпрос за СУ и АУБ.
Аватар
Himera
Летописец Виртуоз
Обратна връзка:

Мнение от Himera »

marin4e_86 написа:
Chai4e написа:Аз знам че има начин, дори в наредбата на някои университети е застъпено това че след първата година можеш да запишеш второ висше. Примера ми е ЮЗУ. но аз се чудя за още от първата
Може би говориш за записване на втора специалност :?: Това можеш да го запишеш в същия университет,където си се записал отначало,но чак след като си изкарал 4 семестъра - т.е. след края на втората година.Този вариант знам че съществува със сигурност в СУ и ИУ-Варна.Май и в други унита се среща
А за Варна не е ли след 1-вата година? Ако е чак след 2-рата аз ще изперкам.
Човек трябва да бъде отговорен за действията си
Аватар
Ulr1ka
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Ulr1ka »

мисля, че навсякъде е след първата година..май и във Винса е така..
Аватар
marin4e_86
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от marin4e_86 »

Himera написа:
marin4e_86 написа:
А за Варна не е ли след 1-вата година? Ако е чак след 2-рата аз ще изперкам.
Himera: http://www.ue-varna.bg/bg/index.php?page=36 Аз тук намерих това за втората специалност(дано тоя път да се отвори линка)
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”