Историциииии.......

Подфорум към Историческия факултет

Модератор: sientelo

Заключено
tamerlan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от tamerlan »

Ако за едната архивистика хвърляте толкоз нерви не ви виждам на лято :lol: Макар че вие нямате археология, тарикати :x
Изображение
„Той се смееше в обратнопропорционална зависимост спрямо съдържанието на хумор в ситуацията.“
Olorin
В началото бе словото

Мнение от Olorin »

Що да не дъвча, така мисля по-добре :lol: А що се отнася до археологията - имаме си я, спокойно :)
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

tamerlan написа:Това е щото не са стигнали до "Възраждане" :lol:
А потом :shock: :shock: :shock: :wink:
Аватар
Mira
Стенограф
Специалност: ИстЕрия
Курс: завършил

Мнение от Mira »

абе колеги,някой разбра ли по Увода кои са точно лекциите от сайта,че съвсем се оплетох :cry:

ясно,че 1-вата лекция от сайта е 1.времето и пространството;3-тата е 2.календар и хронология;в 4-тата лекция от сайта ми се струва,че се включват и двата въпроса от конспекта - 3.културна антропология и 4.икономическа антропология;5-ти и 6-ти въпрос са си ясни - 5-та и 6-та лекция от сайта;8.социални промени не разбрах в коя от двете лекции е - 7-ма или 8-ма;10.ист. моделиране на развитието е в 9-та лекция от сайта май;11.евол. модел на общественото развитие май е в 12-та лекция;а 12.конфликтния модел ми се струва,че е в 7-ма?!?!?!

обаче 7.парадигмална периодизация,9.ист. моделиране на преходите,13.исторически методи въобще не разбрах в кои лекции са :roll:
а и от 15-та лекция нататък цивилизационните ареали не ни влизат в конспекта,нали???
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
Ton4eto
Летописец Виртуоз
Курс: трети
Обратна връзка:

2ра

Мнение от Ton4eto »

не, той намали конспекта :lol: влизат всички лекции без ареалите :lol: и аз имах малък проблем с разкодирането коя лекция на коя тема отговаря :wink: имам малки различия с теб :roll: аз за първата тема съм почнала да уча направо от 2рия въпрос :) 2ра,3та,4та,5та,6та и 10та теми напълно ни се припокриват.при другите обаче имаме голямо разминаване :lol: :lol: а за 10 тема има и в 10тата лекция, на 13 тема мисля, че отговаря втората част на 10 лекция, но не съм мн сигурна :roll: за 8ма тема си мисля, че е 7ма лекция,големият ми проблем са 7ма, 9та,11та и 12 та теми :cry: мисля си, че 14 и 12 лекции са или за 7ма, или за 12та тема :roll: нз :roll: :( за 9ти и 11 ти въпрос нз :scratch: :cwm10: :crybaby: ако случайно разбереш нещо относно тях, пиши :cry: :!:
I don't know where I belong
But I'll be moving on...
Аватар
eti4ka
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от eti4ka »

Тези неща,които му ги няма в лекциите ги има в книгата му "Историческо моделиране" :)
Аватар
usmivka
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от usmivka »

ох ужас!
Обърках се с тези лекции ... айде някой колега ако се е ориентирал с откриването на въпросите (кой от коя лекция е) да ги напише, че имам вече 3 неуспешни опита да се справя с тази задача :)
Аватар
usmivka
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от usmivka »

на Mira и Ton4eto повечето също се разминават ....
Аватар
eti4ka
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от eti4ka »

Първите две са ясни,те са си точно по заглавие.Икономическата антрпология е от лекцията за Етнопрограми на стр.13.Постиженията 18-19в.са от 5тата лекция"Философски и исторически програми".постиженията 20в. са от лекцията "Опити за нови модели"Социалната промяна е от 8ма лекция"От преход към развитие".От конспекта за изпита тема 7,9,10 са от книжката му "Историческо моделиране".Пак от конспекта тема 11 и 12 за Еволюциония и Конфликтния модел са в една лекция-7(Основни модели на социалната промяна).Последната тема от конспекта е 10та лекция.Това открих аз!А помежду другото,смята ли някой,че е в състояние да научи въпросния конспект :roll: ?!И как смятате да си вземем този изпит :?
Аватар
Mira
Стенограф

Мнение от Mira »

въобще идея си нямам как ще научим въпросите 1-во:щото ние от чудене кой въпрос в коя лекция е няма да ни остане време за четене мн мн и 2-ро:та то няма научаване това бе! :lol: аз с мъка успявам да открия по 1 смислено изречение в абзац :roll: повечето са някви високопарни изразчета дето като се замислиш са с нулев смисъл или поне преповтарят дотук казаното по мааааалко по-префърцунен начин :?
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
usmivka
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от usmivka »

това за недостига на време си е факт ... аз още не съм почнала да чета, щото не съм уточнила въпросите и постоянно има разминавания .. май секи ги определя различно :?: :!:
Аватар
Ton4eto
Летописец Виртуоз
Обратна връзка:

Мнение от Ton4eto »

да наистина нещо точно такова се получи...всеки си ги определя ,както но него му харесват и аз какъвто невероятен късмет имам на изпити(usmivka е свидетел за изпита по архивистика) 100% ще ми се падне тема , за която даже няма да знам от къде мога да препиша, естествено ако може да се преписва :roll:
But I'll be moving on...
Аватар
Mira
Стенограф

Мнение от Mira »

това,което аз засега съм си уточнила(поне за мен и мисля,че е 99% сигурно) е че 1.времето и пространството е във 2-ра лекция;2.календар и хронология е в 3-та лекция;3.културна антропология и 4.икономическа антропология са в 4-та лекция;5.постижения в методологията на ист. 18-19в. е в 5-та лекция;6.пост. в метод. на ист. 20 в. е в 6-та лекция;9.ист. моделиране на преходите е в 9-та лекция;10.ист. моделиране на развитието е в 10-та лекция,където са и 13.ист. методи май;11.евол. модел и 12.конфликтния модел са в 7-ма лекция

единствено се затруднявам още за 7.парадигмална периодизация и 8.социални промени :(
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
eti4ka
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от eti4ka »

Е то ако неможе да се препише,направо да се готвим за септември :(
Аватар
Ton4eto
Летописец Виртуоз
Обратна връзка:

Мнение от Ton4eto »

напълно съм съгласна ,само соц. промени не са ли от 7ма лекция- "Основни модели на соц. промяна" :?:
But I'll be moving on...
Заключено

Обратно към “ИФ”