Вестник Народна Воля и Македония?!?Как така?
Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia
Вестник Народна Воля и Македония?!?Как така?
Как бихте коментирали това?
"Драги македонски братя, вестник "Народна воля" има за цел да обедини всички честни и прогресивни македонци и заедно с тях да издигне високо неугасимия фар на свободата, правдата и братството! Този лъчезарен фар ще озарява освободителното дело не само на македонския народ, но и на всички поробени народи, защото истинското освобождение на един народ зависи от истинската свобода на всички народи по света." И още, в уводната статия от март - април 1983 година със заглавие "Апел към македонския народ" четем: "Ние трябва да зачитаме правото на всеки и да се борим за свободата на всички поробени народи. Дори и най-малката етническа група има правото да съществува, да живее и да се развива свободно. Този, който отрича нейното право на съществуване, е подлец и враг на свободата."......Винаги основна цел на вестника е била, и е, да се разобличават българските фалшификатори на македонската история и с факти и аргументи да се изтъкне историческата истина за славното и героично минало на македонския народ. Но нека да е ясно, че това съвсем не означава, че сме отричали и отричаме българския народ и неговата реалност днес, или пък да сме изразявали някаква омраза към него, както някои български шарлатани имаха наглостта да ни приписват, заблуждавайки обществеността в страната, а така също и световната общественост. Нужно е да подчертая, че в. "Народна воля" бе и е морално задължен и отговорен да посочва и изобличава без задръжки, открито жалките и недостойни постъпки на някои български държавници, политици и псевдоисторици, които непрекъснато и ядно заявяват, че македонски народ и нация няма, че населението в Република Македония е българско. От горе изложеното се наложи, поради тази недалновидна политика, която в България се шири с поощряващото мълчание на днешните български политически и държавни фактори, което всъщност означава съгласие с тях, в. "Народна воля" да се печата и издава именно тук, в Благоевград.
Появата на "Народна воля" стана трън в очите на българските националшовинисти. Те не очакваха появата тук на такъв вестник. Побесняха от омраза. Те, горките, не бяха навикнали някои да им посочва подлите и нечисти постъпки и веднага се нахвърлиха като подивели върху него, лепейки му мръсни и лъжливи етикети, като "антибългарски", "антинароден", "антидържавен" и прочие все в тази насока. В атака се надигнаха българските вестници, радио и телевизия, които яростно и открито заявяваха своята омраза към в. "Народна воля". Специалните български служби и прокуратурата активизираха дейността си, като достигнаха дотам, че вестникът няколко пъти бе конфискуван, без да имат законно право за това. Но, ние, от редколегията на вестника, бяхме наясно, че политическият процес в страната, въпреки всичко, се променя и тази безочлива постъпка на българските държавни и специални изпълнителни служби ще спре. Така и стана....
Целия текст от източника тук- http://www.makedonika.org/NarodnaVolja/ ... about.html
"Драги македонски братя, вестник "Народна воля" има за цел да обедини всички честни и прогресивни македонци и заедно с тях да издигне високо неугасимия фар на свободата, правдата и братството! Този лъчезарен фар ще озарява освободителното дело не само на македонския народ, но и на всички поробени народи, защото истинското освобождение на един народ зависи от истинската свобода на всички народи по света." И още, в уводната статия от март - април 1983 година със заглавие "Апел към македонския народ" четем: "Ние трябва да зачитаме правото на всеки и да се борим за свободата на всички поробени народи. Дори и най-малката етническа група има правото да съществува, да живее и да се развива свободно. Този, който отрича нейното право на съществуване, е подлец и враг на свободата."......Винаги основна цел на вестника е била, и е, да се разобличават българските фалшификатори на македонската история и с факти и аргументи да се изтъкне историческата истина за славното и героично минало на македонския народ. Но нека да е ясно, че това съвсем не означава, че сме отричали и отричаме българския народ и неговата реалност днес, или пък да сме изразявали някаква омраза към него, както някои български шарлатани имаха наглостта да ни приписват, заблуждавайки обществеността в страната, а така също и световната общественост. Нужно е да подчертая, че в. "Народна воля" бе и е морално задължен и отговорен да посочва и изобличава без задръжки, открито жалките и недостойни постъпки на някои български държавници, политици и псевдоисторици, които непрекъснато и ядно заявяват, че македонски народ и нация няма, че населението в Република Македония е българско. От горе изложеното се наложи, поради тази недалновидна политика, която в България се шири с поощряващото мълчание на днешните български политически и държавни фактори, което всъщност означава съгласие с тях, в. "Народна воля" да се печата и издава именно тук, в Благоевград.
Появата на "Народна воля" стана трън в очите на българските националшовинисти. Те не очакваха появата тук на такъв вестник. Побесняха от омраза. Те, горките, не бяха навикнали някои да им посочва подлите и нечисти постъпки и веднага се нахвърлиха като подивели върху него, лепейки му мръсни и лъжливи етикети, като "антибългарски", "антинароден", "антидържавен" и прочие все в тази насока. В атака се надигнаха българските вестници, радио и телевизия, които яростно и открито заявяваха своята омраза към в. "Народна воля". Специалните български служби и прокуратурата активизираха дейността си, като достигнаха дотам, че вестникът няколко пъти бе конфискуван, без да имат законно право за това. Но, ние, от редколегията на вестника, бяхме наясно, че политическият процес в страната, въпреки всичко, се променя и тази безочлива постъпка на българските държавни и специални изпълнителни служби ще спре. Така и стана....
Целия текст от източника тук- http://www.makedonika.org/NarodnaVolja/ ... about.html
Рядко съм в този форум, търсете ме във Фейсбук.
Re: Вестник Народна Воля и Македония?!?Как така?
...
Последно промяна от брокола на 03 Фев 2007, 08:41, променено общо 1 път.
Ти да не си маке?брокола написа:Ти какво очакваш да кажем по тоя повод?
Аз мога само да кажа, че подобни вестници и апели са противоконституционни и инициаторите им трябва да бъдат унищожени, ако попаднат на българска територия, както между другото трябва да бъдат унищожени и тъпаците от ОМО-Илинден и прочие предателски организациии.
"македоският народ" е достоен лъчезарно да го осветяват албанците докато забременее, така ще си вземат албанската история за своя и няма да се закачат с нашата.
С това си мнение според горната статия аз съм "подлец и враг на свободата". И държа да отбележа, че ако под "свобода" се разбира "свободата на македонския народ", то аз съм горд с тази квалификация.

-
Паган
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Този път няма да изкоментирам.Всички знаете мнението ми по въпроса.
Само бих добавил следното:
Само бих добавил следното:
Boromir написа:С това си мнение според горната статия аз съм "подлец и враг на свободата". И държа да отбележа, че ако под "свобода" се разбира "свободата на македонския народ", то аз съм горд с тази квалификация.
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!
Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Аз - По-груб и по-брутален от преди!
-
THE_PARASITE
- Легендарен флуудър
- Xpu100
- От дъжд на вятър
Хахахаха какъв македонски народ, бе! Вече и такова ли има?! Ами дай ние, мизийците да се отцепим, шопите също, родопчаните - и те, тракийците и те, и накрая да станем - всяко село - държава. Даже не искам и да ги псувам вече тея от югозапада, просто нямам сили, с идиоти не можеш да се разбереш...само ще загубиш време и нерви...
'Всеки може да намаже жена с ягоди и сметана, бъди БЪЛГАРИН... намажи я с боб, чорба и люти чушки!
-
coolman
- Драскач
- Обратна връзка:
Първото си е направо абсурдно твърдение. За всеки етнос - държава. Тя България трябва да се раздели на 5-6 части тогава.melestorm написа:1.Дори и най-малката етническа група има правото да съществува, да живее и да се развива свободно.
2.Но нека да е ясно, че това съвсем не означава, че сме отричали и отричаме българския народ и неговата реалност днес, или пък да сме изразявали някаква омраза към него, както някои български шарлатани имаха наглостта да ни приписват, заблуждавайки обществеността в страната, а така също и световната общественост.
Пък относно второто още си спомням споровете в един форум където разни "не-подлеци" заявяваха, че българската история била измислена и че добър българин бил мъртвия българин
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
...
Последно промяна от брокола на 03 Фев 2007, 08:39, променено общо 1 път.
...
Последно промяна от брокола на 03 Фев 2007, 08:39, променено общо 1 път.
Ти гледай да не паднеш на българо-дървото ми, умнико! И не смей да говориш за прадеди, защото за разлика от несретното ти скорошно зачеване в бар за самотници аз съм наследник на тристагодишен род, идващ точно от Македония (областта Македония, не друго) и прекрасно знам какво говоря. Пикльо вчерашенброкола написа:Boromir написа:Ти да не си маке?брокола написа:Ти какво очакваш да кажем по тоя повод?
Типично българо-дърварско изказване... Ако нашите прадеди са били такива, едва ли народът ни би се състоял...
Последно промяна от Boromir на 02 Фев 2007, 23:14, променено общо 1 път.