СУ открива 4 нови специалности
Модератор: Boromir
- Himera
- Летописец Виртуоз
- Обратна връзка:
А аз, какво казвам? Статистиката не е за Софийския университет! Според мен СУ трябва да си остане хуманитарен, а не да слагат икономически специалности в него...Tripio написа:да бе Деси, тва всеки го учи, икономистите същоама има и по-страшни работи в математиката.
както и да е, съгласен съм с Илиян - не бъркайте смятането с математиката - да, може да е част от нея, но не са.. тъждествено равнипросто статистиката не е нужна на математиците и програмистите, които излизат от нашия факултет, това е наука за икономисти
пък и без това нямаме място за нови студенти в "жълтата подводнца"
Между другото в статистиката има много математика, колкото и да не му се вярва на твоя колега и който твърди че смятането не е математика..., нищо че математиката се гради основно на сметки... Статистиката също се гради на сметки... Но никой не твърди,че математика е тъждествена на смятането и на статистиката, трите неща не са равни, но са тясно свързани помежду си... Статистиката е важна част от живота, която изследва закономерностите в него и един човек завършил математика много често после работи като икономист в някоя банка. Но вече съм съгласна,че на един програмист не му трябва кой знае колко статистиката, освен ако не мус е наложи да изготви някоя статистическа програма...
И моля, четете добре, какво съм писала, преди да спорите напразно.
Човек трябва да бъде отговорен за действията си
- Himera
- Летописец Виртуоз
- Обратна връзка:
Статистиката е тясно свързана с математиката, защото за да изчислиш каква е раждаемостта на България за 00 часа на 01.01.2007 година, то се използват математически методи...
И статистиката наистина не мисля,че има място в СУ, но ако са решили да я има, аз нищо не мога да направя по въпроса... Предполагам,че след време в СУ ще има всичко, каквото се сетиш. Най-различни специалности... Може да има електронно банкиране, ако вече няма. Всичко могат да измислят. Каквото ти дойде на ум..., само че с по-интелигентно и завоалирано наименование.
И статистиката наистина не мисля,че има място в СУ, но ако са решили да я има, аз нищо не мога да направя по въпроса... Предполагам,че след време в СУ ще има всичко, каквото се сетиш. Най-различни специалности... Може да има електронно банкиране, ако вече няма. Всичко могат да измислят. Каквото ти дойде на ум..., само че с по-интелигентно и завоалирано наименование.
- Tripio
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Деси, добре, да оставим настрана спора за математиката и статистиката, безсмислен е
пък и Илиян много се надъхва нещо, почвам да се плаша. но вече за втори път повтаряш, че СУ трябва да остане хуманитарен, като се премахнат икономическите специалности - ами биологията, химията, физиката, математиката за хуманитарни науки ли ги броиш? пък и според мен това е идеята на университета - да се изучават всякакви науки, именно науки, на едно доста теоритично ниво. а тясната специализация е в институтите - МЕИ (преименуван на технически "университет"), ВИАС ("университет" по архитектура, строителство и геодезия), УНСС (което си е икономически институт). така си е било винаги.
ако на някого му се спори по темата, нямам нищо против
Лори, добре, нека си имаме статистика - ще си водят лекциите на 6-тия етаж
ако на някого му се спори по темата, нямам нищо против
Лори, добре, нека си имаме статистика - ще си водят лекциите на 6-тия етаж
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.
http://avatek.bg
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.
http://avatek.bg
- Himera
- Летописец Виртуоз
- Обратна връзка:
До колкото знам СУ е основан като хуманитарен университет, въпреки че вече е доста смесен... Като гледам и УНСС започва да вкарва неикономически специалности... Не знам, не е ли хубаво университетите да са специализирани?
Но аз нямам думата, какви специалности да има в него, така че много и не ми пука. По-важно е като ги правят тези нови специалности да са акредитирани и да преподават специализирани преподаватели, да има някакъв смисъл от новите дисциплини.
Колкото до статистиката и математиката - няма да споря вече, защото ми писна! Но си оставам на моето мнение и никой не може да ме убеди в обратното... Илиян нека и той да си бъде на неговото мнение, все пак живеем в Демокрация
Но аз нямам думата, какви специалности да има в него, така че много и не ми пука. По-важно е като ги правят тези нови специалности да са акредитирани и да преподават специализирани преподаватели, да има някакъв смисъл от новите дисциплини.
Колкото до статистиката и математиката - няма да споря вече, защото ми писна! Но си оставам на моето мнение и никой не може да ме убеди в обратното... Илиян нека и той да си бъде на неговото мнение, все пак живеем в Демокрация
По медицинска рехабилитация и ерготерапия в педагогиката ще се обучават само редовни студенти за бакалавърска степен. За нея ще се кандидатства с български език и литература, история или география. Желаещите могат да се явят и на трите изпита, като за балообразуваща се взема най-високата оценка, обясниха от факултета. та какво е ерготерапия и как за рехабилитация ще се кандидатства с география?някой ще ми обясни ли?