Слушайте го Батко!!!! Хе-хеCrematory написа:То ти все си най-прав и от всичко най-рАзбираш.
Пич мой, може би аритметиката я владеем повече от кОрмуването, но представи си например, да сме в ситуацията - ти блъскаш детето ми, орда пенсионери те хващат, идва полиция, след което идвам и аз.
Какво ще се случи по твоята логика - "карам си аз по потник, чалгата си дъни и не ми пука?"
1. Пенсионерите ти дръпват една тежка лекция с елементи на бой, яко плюене от ченета и блъскане на колата (счупено огледало и преден ляв прозорец са нормални щети, ааа и фар - ма той е счупен от тЕлото на детето - него ще ти го възстановят от застраховката)
2. Идва КАТ и гони пенсионерите - щетите набързо ги подмятате в близките шахти, понаписвате туй-онуй и сте реди ту гоу.....
3. Щях да забравя - някой заблуден гражанин е извикал линейка - има блъснато дете - на катаджията му става тъпо (мнооо работа е тва...), ама се обажда щот' неква нервна санитарка пищи и иска да те съди.... Идва полиция.
4. Идвам аз! - кво - ако следваме логиката на твоя пост - еми тряя там на място да те изпотроша, да си намеря свидетели и да докажа, че си изцапал дрехите ми, че си ми нанесъл морални щети и да те осъдя за няколко хиляди лева - разбира се, за детето си ще трябва да съдя държавата - щото тебе не мога - няма доказателства за престъпление...
Кефи ли те? Ти колан може да не ползваш, но подобно нещо се случва всекидневно - НИКОЙ НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ПОСТЪПКИТЕ СИ!!!
Ти може да си някакъв принципен и морален човек - не те познавам, но от написаното от теб в твоя пост - вникнах, четох, мислих - освен его и перчене не намерих друго, в което да се налага да вниквам - оставам с ясното впечатление, че не ти пука особено за каквито и да е правила. Защо ли?
Защото виждам, правилата ги създаваш ти! Ами в такъв случай пребори се за правото да определяш правилата и започни да управляваш обществото по тях, но поеми отговорност за себе си и действията си пред някой, защото карайки без колан действаш БЕЗОТГОВОРНО!
Сполай.