КСК 2007 - литература и история

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Raya_Alexandra »

TimShel_Girl написа: То и аз имам една тема, която няма ни да я уча, ни да я гледам и ако се падне ще си умра от мъка...това ще е егати гаврата... :roll:
Коя? :?
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."

And it's not my last life at all...
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Raya_Alexandra »

damien написа:хора, стегнете се!
и аз съм назад с материала :( , даже нз дали до юли ще прокопсам
пп: 100% всичко ще ми се насъбере накрая, ще се побъркам...и на изпита просто няма да знам къде съм :oops: :lol:
До къде си с материала? Не може да си по-назад от мен!!! Аз по литература съм на Алеко... :roll:
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."

And it's not my last life at all...
Аватар
TimShel_Girl
Драскач

Мнение от TimShel_Girl »

Raya_Alexandra написа:
TimShel_Girl написа: То и аз имам една тема, която няма ни да я уча, ни да я гледам и ако се падне ще си умра от мъка...това ще е егати гаврата... :roll:
Коя? :?
Най-отвратителна ми е темата за природата на Вазов... на мен по принцип Вазов ми е най-антипатичен, но природните локуми са върха на гадостта...тоя човек в 10 стихотворения все едно и също повтаря :angry3: :violent1: :banghead:

П.С. Аз сега почвам Смирненски и това мнение е за материала, който съм взела до сега... Но все пак, силно се съмнявам, че има нещо по-лошо от тия природи, войни, разкози и тем подобни глупости...
"Знам, че съм господ, защото един ден, докато се молех, осъзнах, че говоря на себе си"
Аватар
Corlic
Пишете, о, братя

Мнение от Corlic »

Добре че другия предмет ми е Английски...не мисля че щях да успея да се оправя с тази литература...
Аватар
CooL^GirL^^^
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от CooL^GirL^^^ »

Corlic написа:Добре че другия предмет ми е Английски...не мисля че щях да успея да се оправя с тази литература...

И аз така си мисля, но покрай тази история още не съм почнала с английския :?
Завивам те без думи, нежно
и вече няма думи неизречени.
В тишината сгушвам те до себе си,
от нежност всъщност сме изплетени...
Аватар
Licenti0us
От дъжд на вятър

Мнение от Licenti0us »

CooL^GirL^^^ написа:
Corlic написа:Добре че другия предмет ми е Английски...не мисля че щях да успея да се оправя с тази литература...

И аз така си мисля, но покрай тази история още не съм почнала с английския :?
и аз занемарих немския, а пък много исках източна филология, но тази история просто не ми оставя глътка въздух, коята да посветя на немския
А и наистина тези с литература и история, незнам как се справят; )
Последно промяна от Licenti0us на 03 Фев 2007, 13:02, променено общо 1 път.
Аватар
Corlic
Пишете, о, братя

Мнение от Corlic »

Аз за английския ще отделя около 2 месеца...Като цяло материалът там не е толкова обемен - най-вече граматика и думи.Есето може да е проблемно, но поне ще е на някаква общочовешка тема. Това, което наистина ме притеснява по английски е диктовката. Чувал съм че ако си седнал по отзад нищо не се чува :(
Аватар
CooL^GirL^^^
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от CooL^GirL^^^ »

Corlic написа:Аз за английския ще отделя около 2 месеца...Като цяло материалът там не е толкова обемен - най-вече граматика и думи.Есето може да е проблемно, но поне ще е на някаква общочовешка тема. Това, което наистина ме притеснява по английски е диктовката. Чувал съм че ако си седнал по отзад нищо не се чува :(
Аз на диктовките правя доста грешки, което по принцип е лошо. При 12 грешки пишат 2-ка и дори на останалите компоненти да имаш 6-ци, пак си скъсан. Не правя по 12, но горе-долу по 5-6 грешки.

И аз мисля да отделя 2 месеца за английски. За сега времето ми изцяло е отделено на историята. Почнах малко късно и сега си мисля, че пак съм назад. Въпреки всичко си мисля, че ще успея до пробния да взема всички теми :wink:
Завивам те без думи, нежно
и вече няма думи неизречени.
В тишината сгушвам те до себе си,
от нежност всъщност сме изплетени...
Аватар
Corlic
Пишете, о, братя

Мнение от Corlic »

Аз ще взема всички теми, но дали ще съм ги наулчил всички е отделен въпрос.... :) Здраве да е ... :wink:
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Само да вмъкна нещо за кандидат-правистите. В училище винаги са ме тъпкали и затова избрах тази професия (една от причините). Мислех, че най-накрая ще си бъда сам шеф, а пък и ще може да възцари справедливост, когато навляза в системата... е лъжел съм се! В "Университета" е в пъти по-несправедливо и от гимназията!!! И това ми било специалност ПРАВО! Как ще вдъхнат у бъдещите юристи надежда за спарведлив процес! Защо го учим ние това! Срам и позор!

П.П. Сори, че ви занимавам, но съм много възмутен!
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
Аватар
fly4o
Танцуващия с клавиатури
Обратна връзка:

Мнение от fly4o »

Нали знаеш, че надеждата винаги умира последна...Какво толкова ти се е случило?? Мислиш ли, че винаги ще е така? Тва всичко се променя..ще видиш. Няма винаги учениците и студентите да са тъпкани. гарантирам ти :)
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

fly4o написа:Какво толкова ти се е случило?
Ами първият преподавател тези които се притесняват, но знаят много, се опитва да ги набута на макс... За това, че не знаех кога е започнало Учредителното събрание, ми писа 4! А разказах подробно за дейността му, за текстовете от конситуцията, а и по другия въпрос си казах всичко! Колежката от първи курс, която знае най-много и изкара рекордни (за всички години досега) резултати на предварителните изпитвания, също я подигра. Момичето разказва дословно всичко, а той и казва да дава по същество... тя почва и той я прекъсва постянно, защото говорела твърде обстойно (а то това си е в учебника), след което и казва, че по този въпрос нищо не казала и накрая се "смилява над нея" заради оценките от тестовете.
Днес беше вторият изипит. Идва професора и казва на "пазача" тези дето седят от ляво 4, тези от дясно - 5, а тези по средата - 6! После "пазачът" сам си избра кой къде да сложи (мен ме сложи при 4)! Супер а!
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Отворете сърцата си ;)
Аватар
fly4o
Танцуващия с клавиатури
Обратна връзка:

Мнение от fly4o »

Това е наистина подигравка...Наистина не съм очаквал чак такива простотии...И аз съм се запътил към правото. Въпросът е, дали ще ме приемат, че нещо много нанагорно ми идва...
А затова...не се коси. В крайна сметка дали ще имаш 4 или 6...Това няма да ти попречи да станеш добър адвокат/съдия/прокурор и съответно лош. Според мен, най-важното е ти самият да знаеш, че си положил достатъчно усилия и че знаеш материала. И колкото и тъпо и банално да звучи: знаещият винаги се отличава и никога не остава невъзнаграден :)
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

fly4o написа:Това е наистина подигравка...Наистина не съм очаквал чак такива простотии...И аз съм се запътил към правото. Въпросът е, дали ще ме приемат, че нещо много нанагорно ми идва...
А затова...не се коси. В крайна сметка дали ще имаш 4 или 6...Това няма да ти попречи да станеш добър адвокат/съдия/прокурор и съответно лош. Според мен, най-важното е ти самият да знаеш, че си положил достатъчно усилия и че знаеш материала. И колкото и тъпо и банално да звучи: знаещият винаги се отличава и никога не остава невъзнаграден :)
Така е, но чувството за справедливост е нещо важно! За мен оценките са единствено критерии да се съпоставя с колегите (което обаче не се получава). За щастие аз имам къде да работя и не съм на квартира. За много от колегите обаче оценките са от значение. В университета има обяви за помощници с минимален успех 5,00 (което никак не е малко). Освен това, за да си на общежитие ти трябва успех, а в СУ общежитията са малко (особено за Юридическия)
Отворете сърцата си ;)
Аватар
Ena``
В началото бе словото

Мнение от Ena`` »

системата никога не е съвършена. Ти, бидейки част от нея, имаш право да я променяш. Ако очакваш справедливост, без да се бориш за нея, ще има мн да почакаш. Знам, че е гадно всички всеячески да се опитват да ти пречат, но точно за това си Ти. Да сложиш край на това.

п.с. Това го казвам най-общо, не ми се изпада в конкретизация, но идеята я схвана, мисля.
Който не напредва всеки ден, всеки ден изостава!
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”