За и Против писмените изпити
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
За и Против писмените изпити
Става въпрос за хуманитарните специалности, защото ми се струва че за природо-математическите това е неприложимо.
Честно ви казвам омръзна ми да ме режат на някакви измислени изпити, когато те са писмени. Не е нормално на устните,които се считат за по-трудни да имам по-високи резултати.
На писмените не знам до късмет ли е, до какво,но аз явно никога не мога да го извадя ГОЛЯМ. И нещото, което още повече ме дразни е че все пак попрочитам нещо за скапаните изпити...
Наистина предпочитам вече само устните въпреки, че и при тях има голяма доза субективизъм.
Честно ви казвам омръзна ми да ме режат на някакви измислени изпити, когато те са писмени. Не е нормално на устните,които се считат за по-трудни да имам по-високи резултати.
На писмените не знам до късмет ли е, до какво,но аз явно никога не мога да го извадя ГОЛЯМ. И нещото, което още повече ме дразни е че все пак попрочитам нещо за скапаните изпити...
Наистина предпочитам вече само устните въпреки, че и при тях има голяма доза субективизъм.
Silence tells me secretly Everything!
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Аз лично предпочитам устните, защото съм много убедителна
Пък и там винаги можеш да "замажеш" положението. А при писмените, както и Жокерът каза, каквото напишеш- това е. Освен тва- човекът винаги може да го препрочете, да го осмисли, да провери, ако се съмнява в нещо и т.н., докато при устния- къде ти....
Но сериозно, ако се абстрахираме от тези "личностни" гледни точки- моето мнение е, че преимуществено устни трябва да са изпитите на специалности, които предполагат завършилият ги един ден да говори пред хора- примерно Право, Журналистика, Политология, ПА, ПР и т.н. Докато виж на математици и физици за какво им е да говорят- те се изразяват с формули, при тях разтягането на локуми само пречи! 

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Мен на писмените все ме прецакват...
Е, има и изключения...Но наистина - там стресът е по-малък, наистина, и за това им се радвам( уж).На устен можеш да минеш метър, особено ако са добре настроени към теб...
Както казаха преди мен - може да ти подскажат - с поглед дори...
Абе и двата не са много обективни, най-добре от 2 части -писмен и устен, ако се търси обективност...
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
-
THE_PARASITE
- Легендарен флуудър
- Raya_Alexandra
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
- Xpu100
- От дъжд на вятър
Разбира се, че всеки си мери със своя аршин. Аз съм ЗА устните изпити, поне що се отнася до моята специалност (журналистика). Но това не значи, че и от писмените няма полза. Някои хора се изразяват по-добре на хартия, а не устно. В това няма нищо лошо, според мен, и в този смисъл и писменият изпит е полезен. За анкетата съм по-скоро въздържал се 
'Всеки може да намаже жена с ягоди и сметана, бъди БЪЛГАРИН... намажи я с боб, чорба и люти чушки!
- don_angelitto
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ето че сам даваш пример за противнотоdon_angelitto написа:Е ти се изказа...
Те по веднъж не ги четат, ти два-три пъти щели да ги прочитат.
Само Пирян проверява стриктно.

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)