Не работете за Евроком Кабел!
Най-големият кабелен оператор в страната! Да ме хванат за кабела!
В края на 2005 работих три месеца за тях като промоутър. Според обясненията на човека от отдел човешки ресурси трябваше да получаваме средно над 300лв. месечно. Плащаше се на зарибен клиент при сключен договор между клента и Евроком. Първите десет заявки трябваше да се таксуват по 7,50лв, а след това по 10, после 12, 15 и т.н. Освен това трябваше да имаме твърд хонорар на работен ден - 5лв. ако не сме зарибили никого и 10лв. ако сме. Аз трябваше да зарибявам потенциални клиенти в Техномаркет Люлин, който се намира по-близо до Божурище отколкото до София, а аз живея в Младост
На всичко отгоре Техномаркет Младост ми е на едно поле разстояние. Както и да е - пътувах по два часа във всяка посока, давах по три лева на ден за маршрутки.
Дойде време за първа заплата. Отивам аз с очакване да пипна около 320 кинта - бях си ги изчислил според това, което ми казаха. И познайте какво - 120лв.!
- И що така? - викам аз
- Не знам, не е моя работа. - отговаря касиерката.
- А чия работа е?
- Ами на отдела (хюман ризорсис).
Отивам аз при човека, който ме назначи и го разпитвам. Той ми разправя "ами то аз съжалявам, че така се получи, все още не сме сключили договори с повечето от хората, които са ти дали заявки." Питам "и що не сте сключили?" "Ами отделът по връзка с клиентите е много зает" - зает да си клати краката и да се черпи по повод и без повод. Оказа се, че ще ли да ми платят останбалите пари като се сключат договори. За целта трябва хората от отдела да се обадят на клентите, които са ми дали заявка. Да ама тия мърди не го правят! Клиентите се чудят защо така ни вест, ни кост и идват да ми вдигат скандали на мен, при положение че съм си свършил работата. И тъй като други не са си я свършили, на мен не ми се плаща!
После се оказа, че видите ли тарифата на заплащане се била променила и никой не мио казва как точно. Аз разпитвам, но уви - пълна дезинформация. До края така и не разбрах кой ми е прекият шеф и с кого трябва да говоря за заплатата си. Естествено "промяната" в заплащането беше към по-ниско. накрая ходех само колкото да регистрирам присъствие, ако някой клиент се завъртеше покрай моя щанд го убеждавах да не се връзва към Евроком, подхвърлих небрежно един надпис Евроком SUX, тивах по-късно на работа и си тръгвах по-рано. Тъпаците трябваше да ми доплащат още. Вторият месе взех 78лв., третия - 52. Теглих една майна на шефа и ги напуснах точно преди Коледа. А мършавият нещастник си правеше сметки да ме сложи на работа по празниците
А, да не забравя - договора го подписах около месец и половина след като ги напуснах.
ЕВРОКОМ SUX!!!