Некоректни работодатели

Toзи радел предоставя възможност на вас и на фирми да публикуват информация за нуждите си. Бъдещата цел на този подфорум е да стане място за обратна връзка между бизнеса и образованието. Ако имате желание да помагате за развитието му и имате свежи идеи, моля свържете се с нас.

Модератор: fluffy cloud

plan9usr
В началото бе словото

Мнение от plan9usr »

L'Inspecteur написа:Внимавайте и с ZEPTER!
Същата работа като с тия уелнес шитз, само дето продават мега скъпи боклуци(сервиз чашки за чай= 2000 лв.).
Ходих на някакъв курс уж и след първия ден се отказах. Шефа там почна да разправя как през 93-94та натрупал толкова много пари, че се преместил от панелка в къща с басейн в Бояна :lol:
ами това са добре известни многослойни маркетингови модели, нещо подобно на фнансовите пирамиди, но (уж) легални, поне у нас. по правило единствените дето печелят от цялата работа са хората по върховете. а щом са изисквали и пари, за да участваш, значи дори и те не печелят от нормални продажби, а само от такси за участие. мизерия.
тоя дето е разбправял, че си е купил къща, сигурно е прав, по ония години балъците наистина бяха много. лай**ри! :D
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Не работете за Евроком Кабел!

Най-големият кабелен оператор в страната! Да ме хванат за кабела!
В края на 2005 работих три месеца за тях като промоутър. Според обясненията на човека от отдел човешки ресурси трябваше да получаваме средно над 300лв. месечно. Плащаше се на зарибен клиент при сключен договор между клента и Евроком. Първите десет заявки трябваше да се таксуват по 7,50лв, а след това по 10, после 12, 15 и т.н. Освен това трябваше да имаме твърд хонорар на работен ден - 5лв. ако не сме зарибили никого и 10лв. ако сме. Аз трябваше да зарибявам потенциални клиенти в Техномаркет Люлин, който се намира по-близо до Божурище отколкото до София, а аз живея в Младост :shock:
На всичко отгоре Техномаркет Младост ми е на едно поле разстояние. Както и да е - пътувах по два часа във всяка посока, давах по три лева на ден за маршрутки.
Дойде време за първа заплата. Отивам аз с очакване да пипна около 320 кинта - бях си ги изчислил според това, което ми казаха. И познайте какво - 120лв.!
- И що така? - викам аз
- Не знам, не е моя работа. - отговаря касиерката.
- А чия работа е?
- Ами на отдела (хюман ризорсис).
Отивам аз при човека, който ме назначи и го разпитвам. Той ми разправя "ами то аз съжалявам, че така се получи, все още не сме сключили договори с повечето от хората, които са ти дали заявки." Питам "и що не сте сключили?" "Ами отделът по връзка с клиентите е много зает" - зает да си клати краката и да се черпи по повод и без повод. Оказа се, че ще ли да ми платят останбалите пари като се сключат договори. За целта трябва хората от отдела да се обадят на клентите, които са ми дали заявка. Да ама тия мърди не го правят! Клиентите се чудят защо така ни вест, ни кост и идват да ми вдигат скандали на мен, при положение че съм си свършил работата. И тъй като други не са си я свършили, на мен не ми се плаща!
После се оказа, че видите ли тарифата на заплащане се била променила и никой не мио казва как точно. Аз разпитвам, но уви - пълна дезинформация. До края така и не разбрах кой ми е прекият шеф и с кого трябва да говоря за заплатата си. Естествено "промяната" в заплащането беше към по-ниско. накрая ходех само колкото да регистрирам присъствие, ако някой клиент се завъртеше покрай моя щанд го убеждавах да не се връзва към Евроком, подхвърлих небрежно един надпис Евроком SUX, тивах по-късно на работа и си тръгвах по-рано. Тъпаците трябваше да ми доплащат още. Вторият месе взех 78лв., третия - 52. Теглих една майна на шефа и ги напуснах точно преди Коледа. А мършавият нещастник си правеше сметки да ме сложи на работа по празниците :evil:
А, да не забравя - договора го подписах около месец и половина след като ги напуснах.

ЕВРОКОМ SUX!!!
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:salute:
Brainless Pirate
Гутенберг

Мнение от Brainless Pirate »

Ей тия ако бяхме в някоя друга страна и имаше повече свободно време, можеше да ги осъдиш и да ги оскубеш доста...
INTERFEN
Да живей словото

Мнение от INTERFEN »

това за сайте където да се пише за несериозни работодатели е хубава идея :D
Изображение
Аватар
don_angelitto
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от don_angelitto »

Аз съм един от тези, които не са подписали договори с Евроком, защото в моя квартал Центрум Груп беше погълнат от Евроком. Нямам и намерение да го правя. Вместо Диема ми пуснаха ХХL, тъпаци.
djokondichka
В началото бе словото

необходима тема...

Мнение от djokondichka »

радвам се, че има такава тема.
да кажа и аз кой работодател НЕ ми хареса-семейство марина и кристиян (мисля) георгиеви. притежават супермаркети 'рай' и 'еверест'. работих за тях два месеца, бяхме се разбрали за 300лв. на месец. познайте колко получих? общо 265лв (не знам как са ги сметнали, че са толкова). първия месец ми дадоха аванс от 100лв и после...нищо. ходя аз на работа редовно и навреме, стоя по цял ден и т.н. ако не им е харесала работата ми-да ми кажат, да ме изгонят... нямаше подобни неща.
а дори тези мизерни пари си взех след 100 разправии, разговори по телефона и преследване от моя страна, все едно съм някаква просякиня, а не нещо съвсем нормално да ми платят.
бяха ужасни и се радвам, че вече не работя при тях. намерих ги по обява в интернет.
...zvezdite laeha i ku4etata sveteha...
Аватар
Josif
Драскач

Мнение от Josif »

Аз до сега не мога да се оплача. Нямам много опит. Само две работи съм сменил, но и на двете си бяха повече от коректни за заплащането.
Silence tells me secretly Everything!
L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

Djokondi4ka, 300 лв. какво? Брутно, нетно?
То и аз уж работя за хубави пари, ама накрая като видя какви и колко удръжки имам от заплатата се хващам за главата...
Nelita
В началото бе словото

Работа, гърч, жажда за мъст

Мнение от Nelita »

Започвам работа в Акваполис на кк"Златни пясъци", заплата- 4оолв, позиция- касиер... Резултати: яка експлоатация: работиш всичко- работиш на касата, едновременно обслужваш клиентите, взимаш си работите от кухнята и търчиш до насядалите, оядени и разплути "летовници", за да им ги сервираш( заведението уж беше бърза закуска-"Амброзия")На края на работния ден се нареждаш на опашка, заедно с колегите и чакаш кефа на някой си да благоволи да дойде да те вземе, да се прибереш вкъщи- и кибичиш с подути крака и... чакаш. След три-четири дни си тръгнах и не ми платиха за отработените часове(към 80-90лв)
Подобна картинка- брега на плаж-сладкарница, която и до днес не разбрах името й, май се подвизаваше по някое си старо име, което всъщност не съществуваше...Заплата- около 300+%Работа 8ч( за пред инспекцията работим на 4ч), позиция- барман. Действителността: бях аз и колежката- барманки, сервитьорки нямашеи... налагаше се да посрещаш клиенти, да взимаш поръчки, да тичаш, изпълнявайки в движение всичко, да си мияч, чистач и всичко останало под пряката слънчева светлина, бях хванала слънчева алергия- за пръв път от 19 години живот...10-тина дни чистим сладкарницата, за да я отворим( не знам дали ми платиха за това)след това се почна: оставане след работа, бачкаш без почивен ден- наложи ми се да кандидатствам- не искаха да ме освободят, изведнъж- остра и нетърпима болка в зъба-ходя 3 дни с подута лява страна на лицето- моля за освобождаване поне за 1 ден, но... не. Заявявам че отивам на зъболекар, а тя ми вика: или здравето или работата- тръгнах си(оказа се че съм бачкала с гангрена на зъба-забавно, а?) Не искаше да ми плаща, повече от месец и бачках...
Сега Слава Богу работя при една готина шевка... :D Умната!!!
Аватар
Гост
Пишеща машина

Мнение от Гост »

Java написа: И като си усетила експлоатацията, защо не си се дигнала?
Лесно е да разсъждаваш така...
Ти как мислиш, защо не се е дигнала???
Публикувай отговор

Обратно към “Работа, стаж и кариера”