СУ открива 4 нови специалности

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:shock: Кое ти харесва? :shock: Амазонката от Вероя? :shock: Не ни бъзикай! :wink: Точно си е за наградата, която получи - награда ВиК! :lol:
Аватар
Himera
Летописец Виртуоз
Обратна връзка:

Мнение от Himera »

Tripio написа:да бе Деси, тва всеки го учи, икономистите също ;) ама има и по-страшни работи в математиката.

както и да е, съгласен съм с Илиян - не бъркайте смятането с математиката - да, може да е част от нея, но не са.. тъждествено равни :lol: просто статистиката не е нужна на математиците и програмистите, които излизат от нашия факултет, това е наука за икономисти :)

пък и без това нямаме място за нови студенти в "жълтата подводнца" :lol:
А аз, какво казвам? Статистиката не е за Софийския университет! Според мен СУ трябва да си остане хуманитарен, а не да слагат икономически специалности в него...
Между другото в статистиката има много математика, колкото и да не му се вярва на твоя колега и който твърди че смятането не е математика..., нищо че математиката се гради основно на сметки... Статистиката също се гради на сметки... Но никой не твърди,че математика е тъждествена на смятането и на статистиката, трите неща не са равни, но са тясно свързани помежду си... Статистиката е важна част от живота, която изследва закономерностите в него и един човек завършил математика много често после работи като икономист в някоя банка. Но вече съм съгласна,че на един програмист не му трябва кой знае колко статистиката, освен ако не мус е наложи да изготви някоя статистическа програма...
И моля, четете добре, какво съм писала, преди да спорите напразно.
Човек трябва да бъде отговорен за действията си
Lorie
Летящите Пръсти

Мнение от Lorie »

Колкото и да не им е приятно на някои хора, специалността Статистика ще се изучава във ФМИ! Няма какво повече да се коментира!

Илияне, Tripio, много съжалявам, но трябва да се примирите с действителността :twisted:
Изображение
Аватар
Himera
Летописец Виртуоз
Обратна връзка:

Мнение от Himera »

Статистиката е тясно свързана с математиката, защото за да изчислиш каква е раждаемостта на България за 00 часа на 01.01.2007 година, то се използват математически методи...
И статистиката наистина не мисля,че има място в СУ, но ако са решили да я има, аз нищо не мога да направя по въпроса... Предполагам,че след време в СУ ще има всичко, каквото се сетиш. Най-различни специалности... Може да има електронно банкиране, ако вече няма. Всичко могат да измислят. Каквото ти дойде на ум..., само че с по-интелигентно и завоалирано наименование.
Аватар
Tripio
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Tripio »

Деси, добре, да оставим настрана спора за математиката и статистиката, безсмислен е :) пък и Илиян много се надъхва нещо, почвам да се плаша. но вече за втори път повтаряш, че СУ трябва да остане хуманитарен, като се премахнат икономическите специалности - ами биологията, химията, физиката, математиката за хуманитарни науки ли ги броиш? пък и според мен това е идеята на университета - да се изучават всякакви науки, именно науки, на едно доста теоритично ниво. а тясната специализация е в институтите - МЕИ (преименуван на технически "университет"), ВИАС ("университет" по архитектура, строителство и геодезия), УНСС (което си е икономически институт). така си е било винаги.

ако на някого му се спори по темата, нямам нищо против ;)

Лори, добре, нека си имаме статистика - ще си водят лекциите на 6-тия етаж :D
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.

http://avatek.bg
Аватар
Himera
Летописец Виртуоз
Обратна връзка:

Мнение от Himera »

До колкото знам СУ е основан като хуманитарен университет, въпреки че вече е доста смесен... Като гледам и УНСС започва да вкарва неикономически специалности... Не знам, не е ли хубаво университетите да са специализирани?
Но аз нямам думата, какви специалности да има в него, така че много и не ми пука. По-важно е като ги правят тези нови специалности да са акредитирани и да преподават специализирани преподаватели, да има някакъв смисъл от новите дисциплини.
Колкото до статистиката и математиката - няма да споря вече, защото ми писна! Но си оставам на моето мнение и никой не може да ме убеди в обратното... Илиян нека и той да си бъде на неговото мнение, все пак живеем в Демокрация :)
bonbon
В началото бе словото

Мнение от bonbon »

По медицинска рехабилитация и ерготерапия в педагогиката ще се обучават само редовни студенти за бакалавърска степен. За нея ще се кандидатства с български език и литература, история или география. Желаещите могат да се явят и на трите изпита, като за балообразуваща се взема най-високата оценка, обясниха от факултета. та какво е ерготерапия и как за рехабилитация ще се кандидатства с география?някой ще ми обясни ли?
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Няма особено значение. В повечето случаи, когато влезеш, се оказва, че учиш неща, съвсем различни от това, което си предполагал и искал :lol:
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Java написа:ВЪВ ФМИ СЕ УЧИ ИСТОРИЯ
Заебете сега статистики, математики... Учи се история. Чак днес се разбра, но по-добре късно отколкото никога.
Историята е учителка и на математиката, се оказа... :?
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:lol: Стига, стига! :shock: Ще остана с впечатлението, че историята е по-свежа наука от математиката... 8) :wink:
брокола
Пишете, о, братя

Мнение от брокола »

...
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”