Какво ви направи Токушев?

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Аватар
Josefinne
Пишете, о, братя
Специалност: право
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Josefinne »

Здравейте!
При нас специално скъса само първото момиче, което влезе, докато аз бях там. След това разбрах, че имало скъсани и от последните, но то е защото повече се изплашили и направо решили за септември. Иначе аз имам 4, а почти нищо не му казах.
Влизаш, оставяш си нещата и теглиш въпрос - 2 колонки, 1 за средновековие, една за нова история. Сядаш на първото столче. След всеки изпитан влиза следващ, всички се изместват с едно столче напред, докато стигнат до столчето при него. С малко зор може и да усепееш да си смениш въпрос ( 1 или и 2та) с този до теб, ама не знам как ще се разберете. Като стигнеш до него, даваш му въпросите и започваш да говориш. Хубаво е да си напишеш колкото можеш повече на листчето, преди да стигнеш до него, в случай, че се панираш - да четеш поне в началото. Задава въпроси, но те не са винаги заяждане, понякога са смислени, макар че понякога се заяжда наистина гадно и те панира, особено ако имаш предразположение към това. Във всеки случай струва ми се, че е благосклонен към ония, които не протакат, не мънкат, карат директно и по смисъл. Аз му говорих сбито, но бързичко, без да мънкам. Въпреки това той слуша и внимава. Когато ми каза да говоря по втори въпрос ( последния 65ти), му казах, че не мога да кажа нищо, той каза 'добре" , писа ми 4 и ме изпрати. Малко нереално ми се видя, но... Не съм мераклия на цафе :) .

п.П. Колежката до мен супер мн я спече по 1 време, чак и аз се спекох, като чух следното:
Тя : Вликият логотед изпълнява тая и тая длъжност в Средновековна България и не само.
Той ( гледа я известно време): Знаете ли, колежке, че двойката също е държавна оценка... И не само!
:roll: Мацката има 4 и тя ...
Изображение
Аватар
jantex
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от jantex »

Ice_Spirit написа:
Che_Guevara написа:Аре, мойте хора, утре сте вие - газ!!! Опция за провал не присъства, така че утре само чакам да ми кажете с 5 или 6 сте го взели :) Успех! И нека EXCALIBUR бди над вас! :D
:lol: :lol: :lol:
Викам да си направим един клуб на скъсаните и лятото да се съберем да учим ---Хубава идея! :roll: 8) :)
Иве, Ивее...добре си ти - 6.00 изкара...Браво!!!

Аз - 4.00 и съм доволен :D

Статистика:
Заяждаше се с всички, които бяха преди мен, но това по никакъв начин не влияе на оценката...просто ако се изразяваш с глупаеи изрази се дразни...но гледа дали си зубрил :wink:
Момчето преди мен имаше ЗСЛ - беше си написало към 3-4 стр. голям формат...Токушев го прекъсваше постоянно и много му се караше...задаваше му лесни въпроси и пича отговаряше по-сложни процедури :lol: ...абе много му се навика на момчето и после 6.00 колега ;)

Аз си казах виртуозно :wink: първия въпрос(Еклоги), въобще не ме прекъсна и беше много доволен и с кеф каза давай следващия(новобълг.наказ.) и се усмихва такъв,ама аз - " ми не мога да говоря по следващия"...взе ми книжката и ми писа оценка, която не можех да видя...и вместо да ми каже "бегай си у дома" ми вика - "Правомощия на ВНС"... и аз ми хубу и му ги казах сичко точно - ама вече ми беше писал оценката и беше решил сигурно да види дали съм отварял втория учебник :wink:

Кой иска 3.00 - лесно става...Изискват се е 1-2 стойностни изречения по единия въпрос :wink:
The only thing Columbus discovered was that he was lost!
repi-s-lychec
Пишете, о, братя

Мнение от repi-s-lychec »

Ако продължавате с тия постове спирам ученето...
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Така... при мен положението беше такова...

МНОГО СЕ СПЕКОХ, ЗАЩОТО МНОГО БРУТАЛНО РАЗКАТА ПЪРВАТА КОЛЕЖКА! Скоро след това бях аз...

Почнах аз за Учредителното събрание...
Говоря аз за Дондуков и искането да има по избор и... той ме прекъсва с негативно изражение на лицето...
Пита ме... Как се конституира?

И аз малко се спекох и след 1 секунда казах, че има депутати, които се изибират от населението, такива, които се избират от княз Дондуков и такива, по право... и той пак ме сецна!
Пита ме... Кои са по право?

Въпреки,че си знаех всички цифри и неща той направо мина на това. (това малко ме притесни но...) Казах аз висши духовници и той пак се намуси и аз след малко пънене казах представители на българската православна църква, софийският равин и мюфтията на видинската губерния. После двама висши магистрати (малко се замислих - 1 секунда - не можете да си представите колко злобно ме гледаше)... и последва ПЪРВАТА ми грешка. Казах председателите на ОБЩИНСКИТЕ, окръжните и губернските съвети и съдилища и той доста се озлоби и каза е КАК ОБЩИНСКИТЕ... все едно, че е огрооооммна грешка. Правилно е КМЕТСКИ.

Каза да престъпя към дейността на УС...
Почнах да разказвам за националния въпрос - съвсем синетизрано. След това за "умните глави", конситуционните начала и ... той пак ме прекъсна сецнато!
Пита ме... Колега, забравихте да споменете кога е започнало деността си!?

Е, не! Това въобще ми беше излязло от главата, а и аз не го считах за толкова важно (въпрос на лична преценка де)! Знаех аз, че е зимата, но какво да се прави... датата не я знаех. Той доста се ядоса. Пита да продължа и аз казах там за местното самоуправление, за знамето, почнах за монарха малко по на дълго и на широко (споменах за конситуционна монархия) и той ме прекъсна.
Пита ме... Кога е приета ТК?
Е нямаше как пък да ме забие с този въпрос! Не, че не съм обръщал внимание на датите, а простто съм запомнил по 1-2 на въпрос. Кое е по-важно ЗЗД или началото на УС :?
Та... понеже вече се бях поядосал, че го взе толкова насериозно и му казах, че 3то четене е на 14ти, а е окончателно приета на 16ти.
Явно му стана малко гадно, че не можа да ме хване на тясно и да ми пише 2!

Каза да продължа със следващия въпрос.
Доколкото имам спомен се справих много добре, но направих съчетание от точките във въпроса. Хем показах развитието, хем съпоставих писмано и обичайно... Едва ли това е проблем.

Забравих да кажа, че всички забавяния или няколкото корекции са били все с целта да кажа всичко на правен език без никакви грешки (затова и не ми е правил забележки)

Накрая ме прекъсна и каза:
Колега, не можете да станете добър юрист, без да знаете кога е започнало дейността си УС - 4.

:shock: :shock: :shock:

Това ще го запомня... Даже един ден, ако още преподава, ще го сложа на билбордове това! :lol:

П.П. ЦЯЛАТА РАБОТА Е НА КЪСМЕТ!
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

Междудругото, Яворе, при мене се получи ама съвсем същото с това учредително събрание. Даже репликите бяха същите... :roll: (неговите де)
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Аватар
Moriarty
Вазов

Мнение от Moriarty »

явор написа:Така... при мен положението беше такова...

МНОГО СЕ СПЕКОХ, ЗАЩОТО МНОГО БРУТАЛНО РАЗКАТА ПЪРВАТА КОЛЕЖКА! Скоро след това бях аз...

Почнах аз за Учредителното събрание...
Говоря аз за Дондуков и искането да има по избор и... той ме прекъсва с негативно изражение на лицето...
Пита ме... Как се конституира?

И аз малко се спекох и след 1 секунда казах, че има депутати, които се изибират от населението, такива, които се избират от княз Дондуков и такива, по право... и той пак ме сецна!
Пита ме... Кои са по право?

Въпреки,че си знаех всички цифри и неща той направо мина на това. (това малко ме притесни но...) Казах аз висши духовници и той пак се намуси и аз след малко пънене казах представители на българската православна църква, софийският равин и мюфтията на видинската губерния. После двама висши магистрати (малко се замислих - 1 секунда - не можете да си представите колко злобно ме гледаше)... и последва ПЪРВАТА ми грешка. Казах председателите на ОБЩИНСКИТЕ, окръжните и губернските съвети и съдилища и той доста се озлоби и каза е КАК ОБЩИНСКИТЕ... все едно, че е огрооооммна грешка. Правилно е КМЕТСКИ.

Каза да престъпя към дейността на УС...
Почнах да разказвам за националния въпрос - съвсем синетизрано. След това за "умните глави", конситуционните начала и ... той пак ме прекъсна сецнато!
Пита ме... Колега, забравихте да споменете кога е започнало деността си!?

Е, не! Това въобще ми беше излязло от главата, а и аз не го считах за толкова важно (въпрос на лична преценка де)! Знаех аз, че е зимата, но какво да се прави... датата не я знаех. Той доста се ядоса. Пита да продължа и аз казах там за местното самоуправление, за знамето, почнах за монарха малко по на дълго и на широко (споменах за конситуционна монархия) и той ме прекъсна.
Пита ме... Кога е приета ТК?
Е нямаше как пък да ме забие с този въпрос! Не, че не съм обръщал внимание на датите, а простто съм запомнил по 1-2 на въпрос. Кое е по-важно ЗЗД или началото на УС :?
Та... понеже вече се бях поядосал, че го взе толкова насериозно и му казах, че 3то четене е на 14ти, а е окончателно приета на 16ти.
Явно му стана малко гадно, че не можа да ме хване на тясно и да ми пише 2!

Каза да продължа със следващия въпрос.
Доколкото имам спомен се справих много добре, но направих съчетание от точките във въпроса. Хем показах развитието, хем съпоставих писмано и обичайно... Едва ли това е проблем.

Забравих да кажа, че всички забавяния или няколкото корекции са били все с целта да кажа всичко на правен език без никакви грешки (затова и не ми е правил забележки)

Накрая ме прекъсна и каза:
Колега, не можете да станете добър юрист, без да знаете кога е започнало дейността си УС - 4.

:shock: :shock: :shock:

Това ще го запомня... Даже един ден, ако още преподава, ще го сложа на билбордове това! :lol:

П.П. ЦЯЛАТА РАБОТА Е НА КЪСМЕТ!
хахаха на мен ми се падна също УС и ми зададе абсолютно същите въпроси :) единствена ми грешка бе, че и аз казах ОБЩИНСКИ вместо кметски
Ubi concordia, ibi victoria!
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:? Токушев старши е бил прав - и при нас така правят като не си знаете за отците-учредители... И за 10 февруари.... :?
Много сте знаели, ама и той много ви е писал - 4! :wink:
repi-s-lychec
Пишете, о, братя

Мнение от repi-s-lychec »

И аз имам 4 - маи е масово явление, но съм доволна. Важното е че мина, няма наесен пак да се гледаме под вежди, а и въпреки че се заяждаше, не ме оряза... 1:0 за мен срещу СУ :D
Аватар
Калев
Живее, за да пише
Специалност: право
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от Калев »

Всички от 16-а група минахме! :wav:
It's peanut butter jelly time!
Изображение
Аватар
softy
От дъжд на вятър

Мнение от softy »

Калев написа:Всички от 16-а група минахме! :wav:
Браво на вас! Вие сте отличници!!!
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Smoking Mirror и Sherlock Holmes ... ай честито! Прелгама на направим билборд заедно!
Joker написа::? Токушев старши е бил прав - и при нас така правят като не си знаете за отците-учредители... И за 10 февруари.... :?
Много сте знаели, ама и той много ви е писал - 4! :wink:
Е как пък точно тая дата ще е по-важна от ЗЗД или НК и ТЗ! Просто търси с какво да се заяде! Нали знам кога е конституцията! Това дали е било на 9 или 10 февруари не е в същността на правото... Въобще годините не са същността на правото, а само хронологическата подредба (която в случая не е от значение)!

И още нещо... цял живот съм се сблъсквал с несправедливости, но си мислех, че като вляза специалност ПРАВО, където би трябвало нещата да се решават справедливо, ще бъда най-накрая удовлетворен, но не - и по ИБДП и по ППУ (днес с купчинките) се убедих в напълно обратното!!! Явно право и справедливост са не просто различни, а съвършено различни неща!
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Отворете сърцата си ;)
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

И аз се надявах. :cry: За мен правото беше култ... :lol: А откак влязох, егати, само несправедливости и тва - меко казано... :wink: И днес поредната порция "бъзик"...Ама сега...някой път се компенсира с успехче на друг изпит... :P
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Кажи ми как да се надява човек на спаведлив процес, като хората, които ни учат на него, постъпват несправедливо?!
Отворете сърцата си ;)
Аватар
Bludgeon
В началото бе словото

Мнение от Bludgeon »

явор написа:Явно право и справедливост са не просто различни, а съвършено различни неща!
Че това се учи по основи на правото бре :-) Още римската правна система е била основана на този факт :lol:
Old enough to know better, young enough to do it anyway !
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

Да, хората, които ни учат следва да са ни пример( уж).....Поне за морално удовлетворение... :oops: То като гледаш в БГ как всичко ни е наред...И как всеки си върши работата както трябва...За това е така...
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”