Предлагам невежата колега-администратор, да се запознае, като начало с естеството на учебния план и на изучаваните в специалността профили и чак тогава да си позволява такива генерални заключения.Пък и по пътя на простата логика...историческия факултет не открива всеки ден специалности, сигурно има някакъв смисъл в това " Минало и СЪвремие на Източна Европа"..или каквото там беше.Crematory написа:френска филология.
аз мразя СУ и всичко, което ми е причинил. За това може би звуча така нихилистично, но е факт, че се откриват постоянно абсолютно безсмислени специалности с цел привличане на повече студенти...Колко майки ще искат децата им да учат японски или китайски от 2ри клас, когато едва ще са се научили да четат и пишат на собствения си език, камо ли да усвояват език и писменост, които нямат нищо общо с изученото досега?! Или пък да учиш Минало и СЪвремие на Източна Европа (или каквото беше там, да ме извиняват колегите), което пък е предмет за 2 семестъра например, айде 3...ама да го учиш 4 години?! И още куп примери.
п.п.За справка, моля да се консултирате с учебния ни план тук http://clio.uni-sofia.bg/BG/b-ms-see.html