СУ открива 4 нови специалности

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

melestorm
Пишете, о, братя

Мнение от melestorm »

Crematory написа:френска филология.
аз мразя СУ и всичко, което ми е причинил. За това може би звуча така нихилистично, но е факт, че се откриват постоянно абсолютно безсмислени специалности с цел привличане на повече студенти...Колко майки ще искат децата им да учат японски или китайски от 2ри клас, когато едва ще са се научили да четат и пишат на собствения си език, камо ли да усвояват език и писменост, които нямат нищо общо с изученото досега?! Или пък да учиш Минало и СЪвремие на Източна Европа (или каквото беше там, да ме извиняват колегите), което пък е предмет за 2 семестъра например, айде 3...ама да го учиш 4 години?! И още куп примери.
Предлагам невежата колега-администратор, да се запознае, като начало с естеството на учебния план и на изучаваните в специалността профили и чак тогава да си позволява такива генерални заключения.Пък и по пътя на простата логика...историческия факултет не открива всеки ден специалности, сигурно има някакъв смисъл в това " Минало и СЪвремие на Източна Европа"..или каквото там беше.
п.п.За справка, моля да се консултирате с учебния ни план тук http://clio.uni-sofia.bg/BG/b-ms-see.html
Рядко съм в този форум, търсете ме във Фейсбук.
Аватар
feichka
Форумно зомби
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: четвърти

Мнение от feichka »

Crematory написа:Или пък да учиш Минало и СЪвремие на Източна Европа (или каквото беше там, да ме извиняват колегите), което пък е предмет за 2 семестъра например, айде 3...ама да го учиш 4 години?! И още куп примери.
Crematory, не те познавам лично, но мненията ти ми харесват - готин човек изглеждаш. :) Но все пак...може да си лично обидена от СУ, но аз вече 3-4 месеца съм в специалността Минало и съвремие и мога да кажа, че тя е така създадена, че да не се изучава за 2-3 семестъра. Обогатена е с неща, които са готини. :lol: Няма да се впускам в разсъждения за това какво ставаш като завършиш, защото вече съм говорила многократно по този въпрос. Но все пак, колкото и да е странно изглеждаща тази специалност, дава някакви перспективи за развитие.
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Добре, невежата колега отива да чете учебни планове, хахаха...
Аватар
Himera
Летописец Виртуоз
Обратна връзка:

Мнение от Himera »

Java написа:
Himera написа:Дори на мен висшата математика 1ва и 2ра част ми се сториха като детска играчка
Поспри се малко, а. И плюс това какво разбираш под математика 1 и 2. Сигурно съответно некъв измислен лааг и некъв анализ на една променлива. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

п.п. а за статистиката... Хора, не бъркайте математика със смятането. Две различни неща са :wink: :wink:
Висша математика : детерминанти, матрици, вектори, системни линейни уравнения, симплекс-метод, двойнствени задачи, транспортни задачи, нелинейно оптимиране, целочислено линейно оптимираме, интеграли и др. подобни.
А в статистиката, както и в математиката има средни величини, използва се методът на най-малките квадрати, интервали и др. Смятането и математиката са две различни неща, поради простата причина,че смятането е част от математиката.
Човек трябва да бъде отговорен за действията си
Аватар
Tripio
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Tripio »

да бе Деси, тва всеки го учи, икономистите също ;) ама има и по-страшни работи в математиката.

както и да е, съгласен съм с Илиян - не бъркайте смятането с математиката - да, може да е част от нея, но не са.. тъждествено равни :lol: просто статистиката не е нужна на математиците и програмистите, които излизат от нашия факултет, това е наука за икономисти :)

пък и без това нямаме място за нови студенти в "жълтата подводнца" :lol:
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.

http://avatek.bg
брокола
Пишете, о, братя

Мнение от брокола »

...
Последно промяна от брокола на 31 Яну 2007, 13:19, променено общо 1 път.
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Аз самата съм безсмислена и пуста хейтърка. Сега и по-зле даже, за това сигурно така пиша. Почти никога не изразявам крайни мнения, макар че в себе си съм много крайна.
брокола
Пишете, о, братя

Мнение от брокола »

...
Последно промяна от брокола на 31 Яну 2007, 13:19, променено общо 1 път.
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Това беше един от редките случаи. Това, че аз го мразя, не значи, че и вие трябва да го мразите.Всеки си има вкус.
брокола
Пишете, о, братя

Мнение от брокола »

...
Последно промяна от брокола на 31 Яну 2007, 13:18, променено общо 1 път.
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Да, че изглежда добре на екран и за това обича да се показва :lol:
Но книгите му ми харесват.
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”