СУ открива 4 нови специалности
Модератор: Boromir
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
френска филология.
аз мразя СУ и всичко, което ми е причинил. За това може би звуча така нихилистично, но е факт, че се откриват постоянно абсолютно безсмислени специалности с цел привличане на повече студенти...Колко майки ще искат децата им да учат японски или китайски от 2ри клас, когато едва ще са се научили да четат и пишат на собствения си език, камо ли да усвояват език и писменост, които нямат нищо общо с изученото досега?! Или пък да учиш Минало и СЪвремие на Източна Европа (или каквото беше там, да ме извиняват колегите), което пък е предмет за 2 семестъра например, айде 3...ама да го учиш 4 години?! И още куп примери.
аз мразя СУ и всичко, което ми е причинил. За това може би звуча така нихилистично, но е факт, че се откриват постоянно абсолютно безсмислени специалности с цел привличане на повече студенти...Колко майки ще искат децата им да учат японски или китайски от 2ри клас, когато едва ще са се научили да четат и пишат на собствения си език, камо ли да усвояват език и писменост, които нямат нищо общо с изученото досега?! Или пък да учиш Минало и СЪвремие на Източна Европа (или каквото беше там, да ме извиняват колегите), което пък е предмет за 2 семестъра например, айде 3...ама да го учиш 4 години?! И още куп примери.
- Tripio
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
да бе, ако направят специалност Статистика при нас, цялото ФМИ ще се вдигне на бунт
че това си плаче за Стопанския, кво бутат статистиката при математиката 
П.П. Крематори, не е важно колко години ще изкараме в СУ, а как ще ги изкараме
при мен с всеки следващ семестър става все по-голям купон - явно съм улучил добър факултет и добра специалност 
П.П. Крематори, не е важно колко години ще изкараме в СУ, а как ще ги изкараме
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.
http://avatek.bg
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.
- Tripio
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
а ти учила ли си някога математика?Lorie написа:Статистиката си е точно за ФМИ! Пряко свързана е с математиката! И не само, че е свързана, статистиката Е математика!
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
- Himera
- Летописец Виртуоз
- Обратна връзка:
Аз съм учила математика... Висша математика 1 и 2, държала съм и изпит по статистика, и по публични финанси, и по счетоводство, и мога да ти кажа, че без математика тези науки са загубени и че не са по-лесни от Висшата математика. Дори на мен висшата математика 1ва и 2ра част ми се сториха като детска играчка в сравнение със статистиката и финансите, където имаш да съобразиш толкова много неща, че ти е бедна фантазията...
Но икономическите специалности нямат място в СУ! СУ според мен си е чисто хуманитарен университет и не трябва да има в него икономики и медицини!
Но икономическите специалности нямат място в СУ! СУ според мен си е чисто хуманитарен университет и не трябва да има в него икономики и медицини!
Последно промяна от Himera на 25 Яну 2007, 18:26, променено общо 1 път.
Човек трябва да бъде отговорен за действията си
-
Lorie
- Летящите Пръсти
Да, Трипио, учила съм 2 висши математики + 2 статистики (в Стопанския факултет). Ще ме извиняваш, но за мен статистиката си е чиста математика.
П.П.: Това, че в СУ дисциплината Статистика се изучава в Стопанския, не означава, че и специалността трябва да е в този факултет.
В Стопанския се учи и много право, да не би да искате да ми кажете, че поради тази причина и специалността Право трябва да е там??
П.П.: Това, че в СУ дисциплината Статистика се изучава в Стопанския, не означава, че и специалността трябва да е в този факултет.
В Стопанския се учи и много право, да не би да искате да ми кажете, че поради тази причина и специалността Право трябва да е там??

- Xpu100
- От дъжд на вятър
"Педагогика на масовата и художествената комуникация пък е съвместна бакалавърска програма с факултета по журналистика. Ще се кандидатства с изпит по английски или френски език." - Е това ако някой ми го обясни, евала му правим!!!!

'Всеки може да намаже жена с ягоди и сметана, бъди БЪЛГАРИН... намажи я с боб, чорба и люти чушки!