Не е ли човешко същество, не може да ми размекне сърцето.
П.П. Не че не ми е грам жал за животинките, но на фона на толкова бездомни деца, да съжалявам аз за някакви си псета... Е извинявайте...
П.П. 2
Плюс това аз имам почти вродена омраза към тези животни, защото когато бях 5-6 годишен един пудел много злобно ми премахна кожата, която покрива коляното. Много болеше... Затова кучетата на сапун, а след това сапуна на други кучета за отрова! Точка.
Пуснах обявата с цел да намеря стопани на малките,но като гледам дискусията може да е полезна и на други. Сравнението с бездомните деца си е чист популизъм и той се използва най-вече от хора, които имат проблем с поемането на отговорност в нашето общество,като в случая не визирам теб. Нали не мислиш,че онези,които обичат животните мразят децата? Но докато разумните човешки същества могат да контролират раждаемостта, една фертилна женска мацка не може и това е отговорност на нас хората. Аз все още не съм виждала в природата животно,което да малтретира малките си или да ги изоставя,но всекидневно чета в пресата подобни случаи сред нас хората. Ще ти дам като пример майката на тези кутрета- тя определено е била домашно гледано куче и аз все още мисля,че е загубена, а не изгонена от дома си. Според моя вет лекар тя е на около 7-8 години. Когато я видях за пръв път тя беше скрила малките под един бетонен навес в едни шубраци и понеже за нея нямаше място лежеше на няколко метра от тях на открито под дъжда за да ги пази!!!! Издържах да я гледам така само няколко дни,макар да й носех храна всеки ден. И досега макар тя да вижда,че ги храним и се грижим за тях веднага щом самата тя изяде своята порция скимти и иска да иде при тях за да повърне храната и да ги нахрани.Нямаш идея колко е отслабнала,но това е майчин инстинкт и вета каза,че ще е така докато малките са при нея. Днес докато лекаря ги преглеждаше за да им сложи последната ваксина тя леко го поръмжаваше за да напомни,че е наоколо и ги пази. Това човече предизвиква умиление,защото много от нас хората не са толкова грижовни към собствените си деца.
Що се отнася до травмата ти, съжалявам за случилото се с теб и съм убедена,че те е боляло. Аз самата съм нападана от куче и то домашно,но куче пазач,което стопаните безотговорно бяха пуснали на разходка без намордник с 10 годишния им син. Бих пуснала тук един видео клип на който ще видиш нещо доста по-болезнено причинявано на кучета,но мисля,че определено не е за хора със слаби сърца пък било то и мъже. Нашата и тяхната кръв имат един и същи цвят, те също като нас изпитват болка и хиляди от тях млади човече умират в мъки отнасяйки в небитието ужаса на един объркан свят. Знам, че ти звуча досадно и съжалявам, ако е така.
Моят начин да помагам е този и не се срамувам от това, радвам се че има много млади хора, които го правят ежедневно влагайки лично време, не малко средства и най-вече сърце. Радвам се,че не са останали безразлични и сърцата съм им на правилното място. А това е нещо за което никога не бива да съжаляват. Хващам се,че аз напоследък го правя,срещайки неразбирането и най-вече безразличието на хората,но се надявам това да не ме промени.
П.С 1

Какво правиш ти за бездомните деца,които толкова съжаляваш? Защото народа масово е "мислосърден" обикновено по Коледа...
П.С 2 Извинен си, защото на младостта винаги й е простено

и не приемам лично написаното в тази тема.
П.С 3 Това за сапуна ще се направя ,че не съм го прочела,защото ми се иска да вярвам,че не го мислиш наистина