Курсовете по история в СУ

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:lol: Просто контактуваш с най-добрите преподаватели по Българска история в страната и почва да ти просветлява, че не е само телефонен указател, а има логика, закономерност и т.н... :wink:
damien
Да живей словото
Курс: трети

Мнение от damien »

искаш да кажеш, че е нешо като "от мозък в мозък" :shock:
хич не ми се вярва; а и изпитът е направен така, че без здраво ЗУБРЕНЕ не става( нещо, което никой професор не може да свърши вместо теб)
Аватар
fly4o
Танцуващия с клавиатури
Обратна връзка:

Мнение от fly4o »

Jocker, може би, имаш право...но аз лично останах доста разочарован от професор в Софийския университет, при който ходих на уроци...Срещахме се, даваше ми едни напечатани теми, аз му давах 30лв и после що годе ми ги проверяваше...и накрая ме прати при няква от университета в Пловдив( аз съм от Пловдив), при която бяхме 15 човека на урок, всеки взима различна тема...обаче тя най-накрая пак си взима 30лв :) Не знам...Просто мисля, че курсовете в СУ не са най-доброто, защото в крайна сметка, поне за мен важи с пълна сила, ако някой учител не ме натиска да уча...съм загубена кауза ;))
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Raya_Alexandra »

fly4o написа: поне за мен важи с пълна сила, ако някой учител не ме натиска да уча...съм загубена кауза ;))
Истина е :) Тези, които са решили да посещават курс, трябва да имат желязна самодисциплина... :roll:
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."

And it's not my last life at all...
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:lol: Никой не може буквално да ви го налее в главата. :? Трябват и ваши усилия... :oops:
Аватар
Sandra
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Sandra »

damien написа:намекваш, че за МЕСЕЦ си назубрила близо 25 теми...или игра на късмет :roll:
абе на тез курсове къв допинг ви дават бе хора!?
Не съм зубрила нищо. Точно това ми беше проблема с подготовката, че не мога да заучавам наизуст готови теми... Просто... как да кажа - на тези курсове, както казва Жокерчето, контактуваш лично с може би най-добрите специалисти по история в БГ. Вярно 1 седмица и т.н., но ако имаш достатъчно акъл в главата веднага схващаш целия манталитет; това, на което държат; логиката... всичко, което ти е необходимо, не просто да НАЗУБРИШ материала (това е най-лесно и най-малоумно по мое мнение). Просто те ти показват начина, по който трябва да разсъждаваш, за да РАЗБЕРЕШ за какво иде реч. С повече зор всеки може да наизусти 20 и кусур теми и к'во от това?! Аз съм горда, с това, че успях да разбера какъв изобщо е смисълът на изпита по история, благодарение на този курс. Не искам да правя реклама на никой - смятам, че тези преподаватели си имат достатъчно фенове и без моя пост... Просто изказвам лично мнение и впечатления - за мен тия пари си заслужаваха дето ги дадох за курса... И дори да не ме бяха приели, пак щяха да си заслужават, защото самия факт, че съм слушала лекции на хора като Пламен Митев ( :notworthy: ) и компания си е доста :wink:
Intimacy is a four-syllable word for, "Here are my heart and soul, please grind them into a hamburger, and enjoy."
damien
Да живей словото

Мнение от damien »

ама ти си НЕчовек направо :shock: ; всички говорят за "мислене" - за 5 часа на пробен изпит и една едничка мисъл не успя да изпълзи сред кашата от назубрени години, имена и пр. ...просто фактологията "затлачва" мисловната дейност
не казвам, че на изпита няма да се опитам да разсъждавам, но самите разсъждения в повечето случаи са доста повърхностни( дори елементарни) и ВИНАГИ се опират на факти - без тях просто е невъзможно каквото и да е съждение!(не забравяй и изворите...една бездънна яма)
пп: интересно тогава колко стр. написа на изпита :?
Аватар
Sandra
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Sandra »

Е, разбира се, че фактите са основата - все пак това е изпит по история, а не по сглобяване на Лего :wink: Говоря за друго. Важно според мен е да схванеш начина на мислене на преподавателите - това си гарантира по-висока оценка, каквото и да си говорим. Аз на редовния изпит написах около 21 страници (май), при положение, че абсолютно блокирах и почти не можах да се сетя за години... мисля, че крайният резултат беше 1 или 2 години в темата ми... и все пак имах сравнително висока оценка (за това, което написах). Аз лично се оценявам много по-ниско (което рядко се случва) и знам, че по-високата оценка ми е благодарение на това, че имах възможността да слушам (почти) от първоизточника :wink:
Intimacy is a four-syllable word for, "Here are my heart and soul, please grind them into a hamburger, and enjoy."
damien
Да живей словото

Мнение от damien »

благодарно за инфото :D
една, две години...в 21 страници, харесва ми!
ще продължавам да зубря, а до април има време да си помисля за този курс :roll: ; донякъде се зарибих
Последно промяна от damien на 20 Яну 2007, 20:53, променено общо 1 път.
Аватар
Licenti0us
От дъжд на вятър

Мнение от Licenti0us »

добре, а кога трябва да се запишеш за тези априлски курсове?
Аватар
CooL^GirL^^^
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от CooL^GirL^^^ »

Доколкото аз разбрах записването е от 1 до 15 март в СУ.
Завивам те без думи, нежно
и вече няма думи неизречени.
В тишината сгушвам те до себе си,
от нежност всъщност сме изплетени...
damien
Да живей словото

Мнение от damien »

ееее, какво ще стане ако малко позакъснееш? :roll:
Аватар
Licenti0us
От дъжд на вятър

Мнение от Licenti0us »

damien написа:ееее, какво ще стане ако малко позакъснееш? :roll:
или въобще не отидеш.
Много се чудя, уфф защ0 съм такава нерешителна!
Аватар
CooL^GirL^^^
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от CooL^GirL^^^ »

Ами ако малко позакъснееш, може и да няма повече места. Аз съм решила да ходя. Не отивам с нагласата, че там ще науча темите. Може би за собствено успокоение, въпреки че съм далеч от мисълта, че като ходиш на курсове, 100% си вътре. Чувам различни отзиви за тези курсове, но най-добре е човек сам да отиде и да провери. :roll:
Завивам те без думи, нежно
и вече няма думи неизречени.
В тишината сгушвам те до себе си,
от нежност всъщност сме изплетени...
damien
Да живей словото

Мнение от damien »

то точно темите няма да научиш там, всичко друго може и да ти го обяснят :wink:
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”