СВОБОДА ЗА МЕДИЦИТЕ НИ В ЛИБИЯ!!!

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Аватар
пикси
Драскач
Курс: втори

СВОБОДА ЗА МЕДИЦИТЕ НИ В ЛИБИЯ!!!

Мнение от пикси »

Понеже съм част от СУ смейството и човек със съвест, реших да постна тук един призив, който към днешна дата кънти отвсякъде!!! Да се обединим и да помогнем - да скандираме, протестираме, пишем и пращаме и каквото е нужно, но да помогнем за тази справедлива кауза!
СВОБОДА ЗА НАШИТЕ НЕВИННИ МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ!!! Кадафи не е Бог, нито е достоен човек и политик, кой е той, коя е тая държава Либия, която 8 години ограбва 5 човешки живота без реални доказателства и мачка БЪЛГАРИ?!?!
Възмущението ми е безгранично, моля всеки, който има желание, да ме подкрепи - да организираме митинг или друго събитие, с което да покажем на света, че ни пука за нашите сънароднички, че ни е грижа!
Утре това може да се случи с всеки от нас в чужда държава - да бъде несправедливо обвинен и заточен! Ако държавата не може, гражданите й могат!!!
Идеите на великите са крадени от живота, който и обикновените живеят. Сигурно те нямат време да се занимават с глупости, от които да родят велико откритие. Не всеки го удря ябълка по главата с положителен ефект, но пък всеки може да седне под дървото.
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:twisted: Подкрепям, но да не забравяме и палестинския лекар, който е в същото положение! :twisted:
Аватар
пикси
Драскач
Курс: втори

И него също

Мнение от пикси »

Добра забележка, търпя критика, но за него Палестина може би ще направи нещо, ние ще направим за нашите сестри и за него....в мъката всички са равни!
Идеите на великите са крадени от живота, който и обикновените живеят. Сигурно те нямат време да се занимават с глупости, от които да родят велико откритие. Не всеки го удря ябълка по главата с положителен ефект, но пък всеки може да седне под дървото.
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: И него също

Мнение от Boromir »

пикси написа:но за него Палестина може би ще направи нещо, ние ще направим за нашите сестри и за него....
Същата тази Палестина, която взривява своите жени и деца из еврейските кафенета, за да прати още няколко поробители в ада? Горкият човечец е по-изоставен и от нашите дами в началото на процеса, той сам си казва, че разчита на българската защита.

Абе... опазил Бог от араби... Либия не е изключение, а потвърждение на арабския манталитет след годините на Втората война... И характеристиката на любимия ми Треванян за арабите като цяло идеално им пасва на либийците воглаве с полковник Муамар - "невежи к*пелета"
Изображение
Аватар
Калев
Живее, за да пише
Специалност: право
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от Калев »

И как предлагаш да помогнем? Да носим лентички "Не сте сами" ли?
It's peanut butter jelly time!
Изображение
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Аз го правя. А ти?
Аватар
Darksorrow
Паисий
Обратна връзка:

Мнение от Darksorrow »

аз не. и двамата не помагаме в еднаква степен.

сори за нихилизма, не искам да звучи така.
Изображение

Fcuk you, I won't do what you tell me
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Ясно, че пряко не помагаме. Инициативата е хубава от друга гледна точка, а именно, че помага за преодоляването на нихилизма.
Аватар
Калев
Живее, за да пише
Обратна връзка:

Мнение от Калев »

За преодоляване на нихилизма например мога да си режа ноктите само на едната ръка, един вид протест с мисълта, че допринасям с нещо за разрешаване на проблема. И ефектът ще е същият.
Не, не си мислете, че не ми пука. Наистина се надявам всичко да свърши добре и по-важното - да свърши скоро! Но се чудя защо на толкова хора взе да им пука чак, когато в. "Стандарт", "Дарик радио" и балъците от бТВ им казаха, че трябва да им пука. Какво правеха въпросните хора преди тази инициатива. Пукаше ли им въобще? Ако да, как го показваха? Ако не, защо не го правеха?
Изображение
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Ами подписвахме се в петиции например, много хора ходиха на протести пред либийското посолство. Лошо ли е, че Стандарт и останалите са подхванали инициативата? Човек като види друг човек с тази лентичка му светва :idea: , че не е единственият "балък", на когото му пука, вижда, че у неговите съграждани има съпричастност.
Аватар
крис
Писаружяк
Обратна връзка:

Мнение от крис »

Калев написа:За преодоляване на нихилизма например мога да си режа ноктите само на едната ръка, един вид протест с мисълта, че допринасям с нещо за разрешаване на проблема. И ефектът ще е същият.
Не, не си мислете, че не ми пука. Наистина се надявам всичко да свърши добре и по-важното - да свърши скоро! Но се чудя защо на толкова хора взе да им пука чак, когато в. "Стандарт", "Дарик радио" и балъците от бТВ им казаха, че трябва да им пука. Какво правеха въпросните хора преди тази инициатива. Пукаше ли им въобще? Ако да, как го показваха? Ако не, защо не го правеха?
ами така е.

на по-голямата част, от тия, които са си закачили лентички изобщо не им пука, или не се замислят действително, ей така ги носят.това се превърна по-скоро в модна тенденция.те тези лентички, не само, че с нищо няма да помогнат, ами в повечето случаи и съпричастност не показват.
Кофти е да си порастнал.
Аватар
Калев
Живее, за да пише
Обратна връзка:

Мнение от Калев »

Не ми преиначавай думите, моля! Не наричам балъци хората, които носят тези лентички :!: Наричам само бТВ балъци и то по съвсем други причини!
Изображение
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Не съм казал, че ги наричаш "балъци", погрешно си ме разбрал.

А иначе като говорим за балъци - БНТ май държат първенството :roll:
Аватар
крис
Писаружяк
Обратна връзка:

Мнение от крис »

една голяма част не се замислят, не казвам, че са балъци.просто повечето не са съпричастни наистина

P.S. пак се обадих като не ме питат :?
Кофти е да си порастнал.
Аватар
Madou
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Madou »

Не превръщайте и тази тема в личностни спорове и доизяснявания!

Въпросът, поставен от пикси, според мен е ясен. Не кой какво не прави, а кой какво може да направи. Ние сме български суденти.
Трябва да протестираме.
Трябва да изявим гражданска позиция.
Die meisten verwechseln Dabeisein mit Erleben
(Max Frisch)
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”