Обръщение към българските студенти

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

freedomfan
В началото бе словото
Обратна връзка:

Обръщение към българските студенти

Мнение от freedomfan »

Обръщение на протестиращите български пенсионери
към българските студенти

Български студенти,

Граждани сме на една държава, която би трябвало да работи за всички, но известна ли ви е политиката, която води тя спрямо старите хора на България?

Известно ли ви е с каква несправедливост и жестокост се разпореждат управляващите с нашия труд, пари и живот? И защо само с нашия?

Нима всички граждани на България, вкл. и вие, вкл. и бъдещите поколения, не са най-тежко ощетени от безогледния грабеж и разрушителното държавно управление в годините на преход към уж нещо по-добро?

Тази страна е и ваша, нима ще оставите на други да се разпореждат с нея? Нима ще позволите да ви прокудят в чужбина, да ви отнемат Родината?

Нима като граждани на една държава нямаме общия интерес да я поставим под контрола на всички и в служба на всички? Нима точно това няма да възроди България и да спре разпиляването на национални ресурси, да ни направи равноправни партьори в развития свят?

Подкрепете нашите протести и искания – те не са само за хляб и социални права! Не са само групови, нито партийни.

Това са общограждански искания и протести срещу едно безмилостно егоистично антинационално управление. Искаме своето, но също и политически права за всички граждани да можем ефективно да контролираме държавата си.

Искаме право на референдум – по своя инициатива да правим закони, когато избраните за това не чуват гласа ни.

Искаме право на отзоваване – да можем да отстраняваме всеки лъжец, некадърник или корумпиран от държавни длъжности.

Искаме да избираме пряко повече държавни служители, вкл. Главния прокурор, някои министри, началниците на РПУ и др.

Искаме право да сезираме Конституционния съд.

Искаме да паднат всички изкуствени прегради пред участието на гражданите в политиката и по-специално унизителните парични депозити за участие в избори.

Искаме реално право на информация и всички останали права за пряко участие и контрол, които решим, че са ни необходими.

Тази държава е наша – елате на площада да си я вземем! Само заедно става. Включете се в мрежа за бързо гражданско реагиране, свързваща всички хора готови да излизат на улиците за правата си!

Крайно време е да се научим да го правим, ако искаме да сме свободен народ. Амин!

Поредна демонстрация – четвъртък, 11.00 пред „Ал. Невски”

Група протестиращи граждани и пенсионери

тел. 8401792, 8552146, 9299630, 0885230845, 8847221,

novihora@abv.bg
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:evil: Подкрепяме ви, но сме в сесия! :protest: :protest: :protest:
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

И аз подкрепям, но в четвъртък имам изпит :(

Ъъъ... за какви парични депозити за участие в избори става дума? :shock:
FeverNew
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от FeverNew »

Joker написа::evil: Подкрепяме ви, но сме в сесия! :protest: :protest: :protest:
„Най-големият университет не се присъединява, той води"
Боян Биолчев
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

Какво са зинали тия пенсионери като празни кофички от кисело мляко? :shock: :shock:
Аватар
RealSugar
Постоянно присъствие
Специалност: Педагогика
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от RealSugar »

Vintersorg написа:Какво са зинали тия пенсионери като празни кофички от кисело мляко? :shock: :shock:
:lol: :lol: :lol:
Те все за нещо ще зяят :lol:
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Като повечето от нас - на един не харесва администрацията, на друг - библиотеката, на трети - преподавател, на четвърти - кенефите, на пети - паркинга, на шести.... :roll:
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Ми мълчете си бе, овце! Нека ви стрижат и вас до кожа, пък после ще се чудите откъде ви е дошло. Заслужавате си управниците, както всеки народ.
Java написа:Недочетох това одеало.
Пак за комунистите ли идва реч :?: :?:
Ми дочети и ще разбереш :idea:
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Я все пак прочети за какво става дума, щото явно още не си.
Аватар
Che_Guevara
От дъжд на вятър

Мнение от Che_Guevara »

Вятър му вее край ушите, че нали живее в добри условия и всичко му е уредено... Само дето сега мама и тате плащат сметките със заплатките, нали? Ще дойде време да си плащате ток, вода, храна, лекарства със общо 80 лева (които сега само за кафенца и дискотечки не ви стигат...), ама тогава ми е интересно пак ли същия ще го дър*ите...

Кво ме боли дали на Вуте му е зле, важното е на мене да ми е добре...

Само дето ей ти я малоумщината - всеки гледа не ЗА КАКВО се протестира, а КОЙ протестира. Нищо, че в повечето случаи протестите са за ЕДНО И СЪЩО, но повдигнати от различни социални групи. Ама предразсъдъци - бол. На протестите на анархистите миналата година се събрахме има няма 50 човека. Що? Щото всеки над 30г като чуе анархисти и си вика "оуууу, ужасТ, измеТ" А реално никой не го бОли за кво аджеба сме излезли. Същата работа и сега - "оуууу, пенсионери, мани ги тея дъртофелници". Ма и те са хора с права и изисквания. Ама кой ти гледа...

Нищо, важното е прогрес да има... Нали сме в Европа, чичко европеец ще ни гледа като писани яйчица - да ни е добре, да сме задоволени, да ни е кеф... Че как иначе - нали толкоз много ни обича, като сме му лизали толкова време гъ*о...

Нищо де, живи-здрави, който както си ги разбира нещата... Важното е да си в хола/стаята на дивана/стола пред телевизора/компа и да рупаш пуканки, пък другите нека лаят като "празни кофички от кисело мляко"... Като ме боцнат по дупето, тогава ще рипна, сега за к'во ми е...
Viva la Revolucion!
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Ти вземи прочети за какво става дума в темата, па после си води свободни дискусии :idea:
shaho
Пишете, о, братя

Мнение от shaho »

Java написа:[чернилките пътуват гратис :evil: :evil: :evil: :evil: Ако всеки е редовен да видиме дали ще поскъпнат така :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Ти на мен чернилка ли ще ми викаш???
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”