Като вече настоящ първокурснкик, да ви попитам вас-старите кримки-как стоят нещата с градския транспорт в София? има ли някакви бонуси за студентите или и те, както всички други трябва да си купуват билетчета?
А ако има карти, какъв е редът за издаване на такава и евентуално колко трябва да кихна?
12 блок в Студентски град, подлеза на Ректората - две от местата, на които се издават карти. И други има, ама не ги знам, тия са най-удобните. За издаване на карта ти трябва заверена за семестъра студентска книжка, лична карта и паспортна снимка. 17 лв е картата за всички линии за един месец. Другите тарифи не ги знам, аз тая взимам
27 кинта е за 2 линии 3 месеца
Като отиваш да си я вадиш си носиш студентската книжка, а те ти
насират последната страница... /пишат там каква карта си си взел/
Изважда се от всички бюра на СКГТ.
nefertari написа:благодаря за информацията и мен това ме интересуваше, защото ми бяха казали, че студентите имат право на две безплатни линии по избор
Аз пък знаех, че не са по избор, а става въпрос за точно определени - 94 и 280. И веднъж си поспорих доста с едни контроли по този въпрос, а накрая и 50 ст. за билетче ми взеха
а вярно ли е, че по време на следването си студентите имат право на определен брой карти, да речем - 10 и като ги изразходват вече не ползват намаление, малко измислено ми извучи
fei4ka написа:а вярно ли е, че по време на следването си студентите имат право на определен брой карти, да речем - 10 и като ги изразходват вече не ползват намаление, малко измислено ми извучи
Не е вярно!
И лична препоръка: Използвайте лични МПС-та или маршрутки... транспорта освен, че не е много по-евтин е смръдлив и бавен.
то така става...първо кой ще ми го купи, второ кой луд ще ми даде книжка? А и то е много лесно с тия задръствания. Пък и да не кажа за най-голямото предимство - излиза и по-евтино сигурно Ей,АМАН!Писна ми от глупави изказвания!
То така, аз също си взимам по една карта на месец, за всички линии. Ама какво става, като се запълни задната страница? На предишата ли почват или на корицата ?
I'm one lab accident away from being a supervillain.