Курсовете по история в СУ
Модератор: Boromir
- fly4o
- Танцуващия с клавиатури
- Обратна връзка:
Jocker, може би, имаш право...но аз лично останах доста разочарован от професор в Софийския университет, при който ходих на уроци...Срещахме се, даваше ми едни напечатани теми, аз му давах 30лв и после що годе ми ги проверяваше...и накрая ме прати при няква от университета в Пловдив( аз съм от Пловдив), при която бяхме 15 човека на урок, всеки взима различна тема...обаче тя най-накрая пак си взима 30лв
Не знам...Просто мисля, че курсовете в СУ не са най-доброто, защото в крайна сметка, поне за мен важи с пълна сила, ако някой учител не ме натиска да уча...съм загубена кауза
)
- Raya_Alexandra
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Истина еfly4o написа: поне за мен важи с пълна сила, ако някой учител не ме натиска да уча...съм загубена кауза)
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."
And it's not my last life at all...
And it's not my last life at all...
- Sandra
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Не съм зубрила нищо. Точно това ми беше проблема с подготовката, че не мога да заучавам наизуст готови теми... Просто... как да кажа - на тези курсове, както казва Жокерчето, контактуваш лично с може би най-добрите специалисти по история в БГ. Вярно 1 седмица и т.н., но ако имаш достатъчно акъл в главата веднага схващаш целия манталитет; това, на което държат; логиката... всичко, което ти е необходимо, не просто да НАЗУБРИШ материала (това е най-лесно и най-малоумно по мое мнение). Просто те ти показват начина, по който трябва да разсъждаваш, за да РАЗБЕРЕШ за какво иде реч. С повече зор всеки може да наизусти 20 и кусур теми и к'во от това?! Аз съм горда, с това, че успях да разбера какъв изобщо е смисълът на изпита по история, благодарение на този курс. Не искам да правя реклама на никой - смятам, че тези преподаватели си имат достатъчно фенове и без моя пост... Просто изказвам лично мнение и впечатления - за мен тия пари си заслужаваха дето ги дадох за курса... И дори да не ме бяха приели, пак щяха да си заслужават, защото самия факт, че съм слушала лекции на хора като Пламен Митев (damien написа:намекваш, че за МЕСЕЦ си назубрила близо 25 теми...или игра на късмет![]()
абе на тез курсове къв допинг ви дават бе хора!?
Intimacy is a four-syllable word for, "Here are my heart and soul, please grind them into a hamburger, and enjoy."
-
damien
- Да живей словото
- Курс: трети
ама ти си НЕчовек направо
; всички говорят за "мислене" - за 5 часа на пробен изпит и една едничка мисъл не успя да изпълзи сред кашата от назубрени години, имена и пр. ...просто фактологията "затлачва" мисловната дейност
не казвам, че на изпита няма да се опитам да разсъждавам, но самите разсъждения в повечето случаи са доста повърхностни( дори елементарни) и ВИНАГИ се опират на факти - без тях просто е невъзможно каквото и да е съждение!(не забравяй и изворите...една бездънна яма)
пп: интересно тогава колко стр. написа на изпита
не казвам, че на изпита няма да се опитам да разсъждавам, но самите разсъждения в повечето случаи са доста повърхностни( дори елементарни) и ВИНАГИ се опират на факти - без тях просто е невъзможно каквото и да е съждение!(не забравяй и изворите...една бездънна яма)
пп: интересно тогава колко стр. написа на изпита
- Sandra
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Е, разбира се, че фактите са основата - все пак това е изпит по история, а не по сглобяване на Лего
Говоря за друго. Важно според мен е да схванеш начина на мислене на преподавателите - това си гарантира по-висока оценка, каквото и да си говорим. Аз на редовния изпит написах около 21 страници (май), при положение, че абсолютно блокирах и почти не можах да се сетя за години... мисля, че крайният резултат беше 1 или 2 години в темата ми... и все пак имах сравнително висока оценка (за това, което написах). Аз лично се оценявам много по-ниско (което рядко се случва) и знам, че по-високата оценка ми е благодарение на това, че имах възможността да слушам (почти) от първоизточника 
Intimacy is a four-syllable word for, "Here are my heart and soul, please grind them into a hamburger, and enjoy."
-
damien
- Да живей словото
- Курс: трети
благодарно за инфото
една, две години...в 21 страници, харесва ми!
ще продължавам да зубря, а до април има време да си помисля за този курс
; донякъде се зарибих
една, две години...в 21 страници, харесва ми!
ще продължавам да зубря, а до април има време да си помисля за този курс
Последно промяна от damien на 20 Яну 2007, 20:53, променено общо 1 път.
- Licenti0us
- От дъжд на вятър
- CooL^GirL^^^
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
- Licenti0us
- От дъжд на вятър
- CooL^GirL^^^
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Ами ако малко позакъснееш, може и да няма повече места. Аз съм решила да ходя. Не отивам с нагласата, че там ще науча темите. Може би за собствено успокоение, въпреки че съм далеч от мисълта, че като ходиш на курсове, 100% си вътре. Чувам различни отзиви за тези курсове, но най-добре е човек сам да отиде и да провери.
Завивам те без думи, нежно
и вече няма думи неизречени.
В тишината сгушвам те до себе си,
от нежност всъщност сме изплетени...
и вече няма думи неизречени.
В тишината сгушвам те до себе си,
от нежност всъщност сме изплетени...