Адриана Дамянова - за изпита по БЕЛ в СУ
Модератори: svetlio.varna, Boromir
Междудругото, забравих да спомена - една моя приятелка, която има сериозен проблем с "о" и "у" и в училище далеч не блестеше по литература (освен ако някой не рабзира под "блестене" 4.25-4.50) и освен всичко друго не беше отворила да прочете, има 5.00. не знаеше за какв осе разказва в "Сърце на сърцата" и се наложи да й го преразкажа накратко преди да зпаочнем да пишем!!! Обективност...
- Himera
- Летописец Виртуоз
- Обратна връзка:
Re: ...
И аз се готвих 2 години. Отидох да си видя работата и знаеш ли,какви думички ми бяха подчертали - "а, от това следва, по този начин..." Все дребни нещица. Питах,зашо са ми подчератали Лувъра,а тя ми вика,че може би е в Сорбоната,но и тя не би го подчертала... И все такива- тъпи работи. Само, за да се ядосва човек. А,ако не ти харесва правото не го учи! И без това там ще трябва да се скъсваш да запомняш на изуст закони, закони и пак закони.U.N.O. написа:Да ви кажа не пиша по форуми, голяма глупост е според мен. Аз ще уча в СУ право - мое лично мнение, но това е една от най-тъпите специалности, която може да щукне на някой! Изпита по БЕЛ беше пълна пародия или за да не обидя някой ще кажа почти пълна. Видях си темата и някой (арбитърът, "да е жив и здрав") ми беше подчертал с целия си акъл дума, която беше пряк цитат от романа. На въпроса ми защо е подчертана ми казаха глупостта, че явно е трябвало да се сложи друга дума... Учила съм за тоя изпит 2 години и съм прочела всеки един автор поне по 5 пъти. Който каже, че изпита е обективен, значи е пълен лаик.
p.s. на himera: това е история разказана от луд със много шум и бяс, в която няма ни капка смисъл
it is a tale told by an idiot full of sound and fury signifying nothing
Пък случаят с твоята приятелка не е единствен!
За Макбет- видях го в книгата- "Вряво и безумство",явно грешно е преведен от 24 часа и Труд, което не говори добре за вестниците и ВАЦ
Човек трябва да бъде отговорен за действията си
- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Лувъра ?! Може би си писала сравнението Ботев-Славейков ? Е, сигурно наистина си имала предвид Сорбоната- там със златни букви е написано гениалното четиристишие на Ботев: Настане вечер...Himera написа:И аз се готвих 2 години. Отидох да си видя работата и знаеш ли,какви думички ми бяха подчертали - "а, от това следва, по този начин..." Все дребни нещица. Питах,зашо са ми подчератали Лувъра,а тя ми вика,че може би е в Сорбоната,но и тя не би го подчертала... И все такива- тъпи работи. Само, за да се ядосва човек. А,ако не ти харесва правото не го учи! И без това там ще трябва да се скъсваш да запомняш на изуст закони, закони и пак закони.U.N.O. написа:Да ви кажа не пиша по форуми, голяма глупост е според мен. Аз ще уча в СУ право - мое лично мнение, но това е една от най-тъпите специалности, която може да щукне на някой! Изпита по БЕЛ беше пълна пародия или за да не обидя някой ще кажа почти пълна. Видях си темата и някой (арбитърът, "да е жив и здрав") ми беше подчертал с целия си акъл дума, която беше пряк цитат от романа. На въпроса ми защо е подчертана ми казаха глупостта, че явно е трябвало да се сложи друга дума... Учила съм за тоя изпит 2 години и съм прочела всеки един автор поне по 5 пъти. Който каже, че изпита е обективен, значи е пълен лаик.
p.s. на himera: това е история разказана от луд със много шум и бяс, в която няма ни капка смисъл
it is a tale told by an idiot full of sound and fury signifying nothing
Пък случаят с твоята приятелка не е единствен!
За Макбет- видях го в книгата- "Вряво и безумство",явно грешно е преведен от 24 часа и Труд, което не говори добре за вестниците и ВАЦ
himera, за Макбет не исках да прозвучи заядливо, дано не си ме разбрала така (btw от пиесите на Шекспир в няколко тома, май беше 2ри, не на Труд или 24). А за правото... мен никой не ме попита, дори не съм си редила специалностите сама. Аз само учих за изпитите и изкарах оценките.
А пък на Vintersorg: не се прави на много интересен да се заяждаш с момичето, защото нямаш ни най-малка идея какво е искала да каже тя за Лувъра, а очевидно не е толкова глупава, че да го обърка със Сорбоната
А пък на Vintersorg: не се прави на много интересен да се заяждаш с момичето, защото нямаш ни най-малка идея какво е искала да каже тя за Лувъра, а очевидно не е толкова глупава, че да го обърка със Сорбоната
- Himera
- Летописец Виртуоз
- Обратна връзка:
Да, точно! Аз защо си мислех,че е Лувъра? Ах, ..... му...Vintersorg написа:Himera написа:U.N.O. написа: Лувъра ?! Може би си писала сравнението Ботев-Славейков ? Е, сигурно наистина си имала предвид Сорбоната- там със златни букви е написано гениалното четиристишие на Ботев: Настане вечер...
- Himera
- Летописец Виртуоз
- Обратна връзка:
Не,че съм глупава,ама съм се заблудила.Никой не се заяжда с мен... Просто ен знам,защо си мислех,че е Лувъра... Нямам си и на идея.Пък цитатът под профила ми е изваден от едно сравнение с книгата- "Врява и безумство" от поредицата,която пускат 24 4аса и Труд! Ама май това не им е единствената грешка, която допускат при тези книги... АгрррU.N.O. написа:himera, за Макбет не исках да прозвучи заядливо, дано не си ме разбрала така (btw от пиесите на Шекспир в няколко тома, май беше 2ри, не на Труд или 24). А за правото... мен никой не ме попита, дори не съм си редила специалностите сама. Аз само учих за изпитите и изкарах оценките.
Последно промяна от Himera на 14 Авг 2005, 03:52, променено общо 1 път.
- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Еееееееее, ама пък не знаете какви ги говореше бившият ми учител по история за Христо Ботев - за това 100% би се сърдил
)) Твърдеше, че не е бил никакъв революционер, а само е седял в механите и е пиел, за да може да пише (предполагам "Тежко, тежко! Вино дайте...") Любимото ми, обаче, е че Христо Ботев се бил разплакал при последната битка и го били завлекли в някаква пещера, за да не демобилизира останалите и там се самоубил
е кажете как да не се обърне човекът
)))
Последно промяна от U.N.O. на 14 Авг 2005, 04:23, променено общо 1 път.
- Himera
- Летописец Виртуоз
- Обратна връзка:
Хахаха,едва ли заради това ще се обърне в гроба. Пък и ан Ботев в Шумен изкарах 5,50,само че арбитъра ми смъкна оценката на 5,25. Би трябвало да е доволен от мен.U.N.O. написа:Ми така де, не се пада той за първи път на изпит, така че сигурно е свикнал да се обръща в гроба
А ако трябва да говорим за Ботев и гробове, то трябва да почнем да разстягаме локуми,дали изобщо има живот след смъртта? А прераждане? Пък може би само червеите се наслъждават на нашето безжизнено мъртво тяло... Но това не се свързва много с Адриана Дамянова... О, нищо,че и нея след време ще я последва същото. Но кой знае, може би тя си мисли,че е прекалено умна за това...
- Himera
- Летописец Виртуоз
- Обратна връзка:
ХАха... Пък наистина, човекът като си е бил в механата, е нормално да е искал да пие! Вие като отидете в някоя кръчма,какво правите? (отнася се за тези,които ходят на такива места и пият алкохол)U.N.O. написа:Еееееееее, ама пък не знаете какви ги говореше бившият ми учител по история за Христо Ботев - за това 100% би се сърдил)) Твърдеше, че не е бил никакъв революционер, а само е седял в механите и е пиел, за да може да пише (предполагам "Тежко, тежко! Вино дайте...") Любимото ми, обаче, е че Христо Ботев се бил разплакал при последната битка и го били завлекли в някаква пещера, за да не демобилизира останалите и там се самоубил
е кажете как да не се обърне човекът
)))
Колкото до смъртта на Ботев- убили са го българи, и то в гръб. Ако не вярвате, търсете ис е ровете из спомените на негови съвременици и на тези,които са били в четата му и са оцелели!