МЕЖДУНАРОДНИ ОТНОШЕНИЯ ИЛИ ЕВРОПЕИСТИКА

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
GERI_K
В началото бе словото

МЕЖДУНАРОДНИ ОТНОШЕНИЯ ИЛИ ЕВРОПЕИСТИКА

Мнение от GERI_K »

Коя специалност според вас има по-голяма перспектива международни отношения или европеистика.Ако има някой запознат нека да сподели.
zmey
Пишете, о, братя

:)

Мнение от zmey »

Зависи какво искаш да учиш...
Ако все пак някога решиш, че ти е много интересно правото и искаш да го учиш, ако запишеш МО, можеш да запишеш Право след втори-трети курс МО и да започнеш направо от горен курс.
Това е най-големият плюс на МО.
Друг плюс е, че лекциите са в ректората и усещаш духа на СУ.
Друг плюс май няма...
по-важното е, че МО няма повече минуси, отколкото Европеистиката.
Така че решението е твое!
Друг е въпросът, че се удвояват оценките от различни изпити, за да се влезе...

П.П. Лично мое мнение, като завършил едната специалност и като добре познаващ другата - И ДВЕТЕ СПЕЦИАЛНОСТИ СА БЪЛВОЧ И ПОСЛЕ ТРУДНО ЩЕ НАМЕРИШ ПРИЛОЖЕНИЕ В ПРАКТИКАТА!
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Re: :)

Мнение от Плазмодий »

zmey написа: Ако все пак някога решиш, че ти е много интересно правото и искаш да го учиш, ако запишеш МО, можеш да запишеш Право след втори-трети курс МО и да започнеш направо от горен курс.
Тез пък измишльотини какви са :shock: Според мен и двете специалности за годни само за втори такива,инак....нз
А колкото до духа на сУ,в Ректората кенефите са негови най-горди носители да ги ева
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

МО, много ясно :) Ето ме мене какъв левент израснах! :D

Научих само полезни неща, а и Ректоратът е толкова оживен и пълен с жизнерадост, светлина и творчество :lol:
Изображение
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:lol: Ти пък как разбра? :shock: Нали навсякъде пишеш, че не ходиш на никакви занятия? :? Явно ти е особено светло и творческо по време на сесия... :roll: Добре, че и тя дойде! :wink:
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Изобщо не съм казвал, че посещаването на лекции има нещо общо с ученето на полезни неща :wink: . А Ректоратът си е готино място, човек няма нужда да ходи често, за да го знае :) Освен това предполагам, че ако ходех по-често, щеше вече да ми е доскучал :twisted:
Изображение
zmey
Пишете, о, братя

:)

Мнение от zmey »

Със системата на обучение в СУ НЕ ХОДЕНЕТО НА ЛЕКЦИИ СЪЗДАВА СТУДЕНТА. Студентското усещане се формира в коридорите на университета, а повярвайте ми коридорите на Ректората са по-готини, отколкото коридорите на 4-ти километър..
Европеистика като специалност и идея никак не е лоша, но като изпълнение във ФИЛОСОФСКИ факултет е трагедия!!!
Между другото вече има магистратура "Европейски отношения" към Международните отношения...
Аватар
RealSugar
Постоянно присъствие
Специалност: Педагогика
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Re: :)

Мнение от RealSugar »

zmey написа: Ако все пак някога решиш, че ти е много интересно правото и искаш да го учиш, ако запишеш МО, можеш да запишеш Право след втори-трети курс МО и да започнеш направо от горен курс.
Това беше преди, мисля, че вече го няма :)
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”