Имам
честта да съм студент във ФЖМК, а освен това и да не оставам безразличен, когато става въпрос до неща, касаещи факултета. Вложих всичките си усилия, за да вляза тук и нито за миг не съм съжалил!
Затова, с риск да бъда низвергнат от големте умове и герои на съвременната епоха (О Tempora, O Mores!), полагащи еталоните в сфери като "що е комунизъм" и "модерно време", "Права и етика" , бих искал да дам и
моето мнение, ама само него- нито велики заключения, нито гръмки обобщения или мегаломански заглавия.
1. Трогнат съм и сълзи избиха на двете ми очи, стичайки се надолу по небръснатите ми бузи, докато четях за своеобразното "проглеждане" на колежката Станислава и как, видите ли, алхимикът й бил "отворил очите" (свише?!)... Хвала такъви съвестни хора, които да отварят очите (не смея да се простирам по-далеч) на моите колежки, защото това си е съществена работа, требе да знаете. Уважаема Станислава, завалийке, откога две страници "сценарна заявка" са соц, бе, дете мое?! Т'фа "Властелинът на пръстените" си е чист документален филм за Октомврийската революция, пък "Титаник" си е цял "Броненосецът Потемкин" бе!

Какво да те карат да пишеш? Може би сапунени мехурчета искате да правите?! Какво не е наред в случая, при положение, че предметът е с ясно изразен профил "КИНО"?
Шеметно...шеметно... Както казва една наша преподавателка: "Тежки интелектуални дефицити!"
2. О, онзи страшен и така непоносим на много хора професор Вълчанов! Какво не му харесвате? Може би това, че се опитва да запълни булдозерните трапове в нашите ЕЛЕМЕНТАРНИ познания в областта на кинематографията? Или това, че ни дава безценни късчета фундаментална информация, каквато досега просто отникъде не сме научавали? Това ли е соц. бе, колеги? Какъв го искате- вежлив и мил, който да казва " Не искам много хора на лекциите си!" или показващ среден пръст наляво и надясно (както някои негови колеги) ?! Може би това няма да е соц.
3. Ах, тези имейли! Какво би правил светът без тях? Ако някои хора искат да превърнат обучението си в "интерактивно", за тази цел има "дистанционно обучение". Хоп, и готово! к'ъф е проблемът? Това, че имейлът не при всеки преподавател компенсира живото присъствие на лекциите, е соц, така ли?

Моканино, жив ли си да чуеш?
4. Има преподаватели, които са по-добри или по-възприемчиви от други или с по-добри методи на обучение, както и с по-хубави коли или по-хубаив дрехи. Има и такива шофьори в градския транспорт, художници, сладкарски работници, фризьори и спортни коментатори. И ах, за бога, има един разграден двор, наречен интернет, където ни е позволено да хулим на воля останалите! Остава древното правило - като не щеш баничка, купи си кремвиршка! СУ не спира никого- идете в друг университет, при "модерни" и "фйешън" преподаватели, дето няма да ви е "соц".
Това, че на колежката Станислава думата "сценарна заявка" й звучи толкова познато, колкото и "многостранен многоъгълник", а колегата Алхимик си пада по гръмките и всеобобщаващи фрази, не прави факултета шит, а преподавателите соц и искам това да е ясно за всички! И някакви си пет реплики между двама човека в чата и едно гръмко изказване
не правят "новина" в раздел "Новини"!!!
Тук има много, които не са от нашия факултет - какво показваме по този начин? Колко мразим и плюем факултета си? Да има подобни теми за ГГФ или ФМИ?
И последно...Сградата на факултета стои гордо в центъра на София от 1888 година. Никой не й е накривил шапката било с гениални изказвания или някакви действия. Ще преживее и това.
Смешно е, просто е смешно... (точка н'ам си коя от раздел "Лично мнение")