Пак нелепости в Международни отношения

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Аватар
mexicana
От дъжд на вятър

Пак нелепости в Международни отношения

Мнение от mexicana »

Специалността международни отношения от няколко години насам се бореше за челното място за специалност , на която всичко й куца, но тази година определено би всички рекорди. Започна се още през октомври , когато настоящия трети курс нямахме изготвена учебна програма до към началото на ноември :shock: :shock: :shock: яко, а :lol: не , не се шегувам- постоянно ходехме да проверяваме, докато накрая видяхме програмата си на таблото , написана на ръка, с разни стрелкички и тиренца...но защо ли не се учудихме от немърливостта на толкова много хора, които трябваше ве4е да са я подготвили до 1ви октомври.
след това пък се оказа 4е трябва да учим предмет, който го учат 5ти курс магистрите право :shock: :shock: -Международно частно право и то без да сме учили основи на частното право ккакто е трябвало да бъде през 2ри курс.
попитахме защо не сме имали основи на частното право във втори курс и ни отговориха- "Ми защото нямаше кой да ви преподава тогава ...май.." :shock: :P яко , а?
ще приемем комплимента, че ни слагат на едно равнище със завършващи адвокати , но не можем да приемем как сега , в края на семестъра , г-жа Младжова се появвява и ни заявява , че трябва да пишем нещо като курсова работа за 1 предмет, който сме го имали без да разберем 4е сме го имали :shock: :shock: :shock: е кажете ми това не е ли нелепо?утре може би ще ми кажат да пиша научен труд за предмет, който също сме го имали, но не сме го карали. и как можеш да пишеш по предмет, който не ти е преподаден, не си го учил и т.н.
това в СУ ли се случва или във всички унивеситети е така, за да не се срамувам 4е съм в тая специалност?
Целия свят в ръцете си имам, целият свят през очите му наднича....Ники-6.08.2007
майка на Ники-since 6.08.2007
съпруга-coming soon...
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:roll: Това в ИФ не може да стане! Нас дори ни проверяват за присъствие на упражненията... :oops:
peterson
В началото бе словото

Мнение от peterson »

сезирайте Контролния съвет или най-малкото някого в деканата на ЮФ. Ако няма ефект, се обърнете към учебен отдел или отдел студенти. Ако пак няма ефект, то търсете някой по-нагоре - например в ректорския коридор...
Пак ме скъсаха! :-)
Аватар
mexicana
От дъжд на вятър

Мнение от mexicana »

възмущението ми не е от СУ, а от специалността международни отношения и това, което се случва в нея :evil:
Целия свят в ръцете си имам, целият свят през очите му наднича....Ники-6.08.2007
съпруга-coming soon...
FeverNew
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от FeverNew »

//офтопик
mexicana написа:Изображение
Абе баси колко хора, в частност жени, си слагате в подписите некви бебета, сватби, а-леле-майко! :shock: :shock: :shock:
Втрещен съм! :lol: :lol: :lol:

Ако ме накарате и мен да мисля за подобни работи, хващам пистолета, после се гръмвам...

За такива щуротии може да ме накарате да мисля когато стана на 28 години, най-рано.

Изумен съм! :lol: :shock: :roll:
„Най-големият университет не се присъединява, той води"
Боян Биолчев
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Само да те светна, че тя е бременна! :wink:
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Само да те светна, че тя е бременна! :wink:
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
Berserker
Легендарен флуудър
Специалност: MO, Master

Мнение от Berserker »

И какво като?
Ние пък в 5 курс нямахме една дисциплина ама ни обещаха изпит по нея. както каза декана ни, ЮФе консервативен факултет в който промените ако въобще станат, стават бавно.

Свиквайте.

коклото до сезиранията: миналата година и по-миналата ни разясняваха колко безмислено и вредно е това.
Изображение

Изображение
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

"Не се осмелявай да роптаеш, ако ти е мила дипломата" - това ли имаш предвид?

Мексикана, какво е това чудо, дето трябва да пишем курсова работа по него? :shock:
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Един конструктивен съвет - правете като мен и не учете по нищо - така няма как да ви прецакат с изпит по предмет, който не е в програмата, плана или whatever...

Много съм горд, че открих тази вратичка в системата :lol:
Изображение
Аватар
Creed
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Creed »

Да..В МО винаги е весело..простотиите край нямат!
House MD, 03x02: I’m as happy as a pig in poop
Аватар
don_angelitto
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от don_angelitto »

Не се заяждам, но се пише "немАрливост".
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:lol: С другия правопис се намеква за некви мърли, май... :wink:
Аватар
grrr
В началото бе словото

Мнение от grrr »

еми да, абсолютно права си, няма такава идиотщина и несериозност както в тази специалност. Една дисциплина трябва да бъде съобразена с толкова много неща...винаги ми е било странно....80 въпроса конспект - предвидени са часове за около половината въпроси, преподавателят не идва 1/3 от пътите = сам си учиш 60 въпроса и после те проверяват дали добре си усвоил материята - това просто е една подигравка с образованието, което е жалко. Затова аз се научих - не ходя нито на лекции, нито на упражнения, нито пиша курсови работи. Накрая научавам каквото се иска от мен и това е, каквото почукало, такова се обадило. Та и смешното е, че точно тези преподаватели,които съм виждала за пръв път на изпита, ми пишат 6-ци :D Това в една филология или друга по-сериозна специалност никога не може да стане.
Аватар
mexicana
От дъжд на вятър

Мнение от mexicana »

Fevernew, абсолютно никой от тука не го грее какви мисли ти се вкарват като видиш бебета и сватби и кога искаш да се ожениш, така че ходи да хленчиш на някое по-светло място.
пор, това дето трябва да го предадем е по оня измисления избираем предмет- География на регионите , дето като започнахме лекциите дойде един симпатичен мъж с Младжова , обясни за какво ще става въпрос и каза кога може да караме лекциите. само след няколко дни обаче се разбра от кабинета на Младжова , че няма да имаме този предмет , защото преподавателят се е отказал :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
всъщност , ние така и не доживяхме да имаме и 1 път с него :lol:
а пор, за самата курсова работа или реферат незнам нито изисквания като размер , нито срок, защото сега не ходя много на лекции, поради здравословни пирични, но ще проуча и ще разбера.
а пък колкото до оплакването- къде ли по-точно да се оплачем? след като половината ни преподаватели са от ЮФ , от където сме и ние и точно те правят тези немАрливости :?
съпруга-coming soon...
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”