slavcho написа:Не знам, за мен ли питаше дали съм учител? Както и да е.
Напълно съм съгласен за ПМГ без никакъв сарказъм и така нататък. За езиците е вярно и в нашата ПМГ, но има и доста ученици, които ходят на курсове и смея да твърдя, че знаят повече от хора в езиковите гимназии, но това е само според мен, нищо не може да се постави под общ знаменател.
Извинявай за поправката, пич, дрАстично се пише. На английски нали ще кажеш drastic, а не drUstic, все пак и изпит по английски ще имаш

Въпросът бе не към теб , а към fraglie:)
За езиковите гимназии обаче продължавам да съм убеден ,че учащите там ,като цяло владеят на по-добро ниво чуждите езици от "колегите" им в ПМГ.По мои наблюдения граматиката е приблизително еднакво добре изчистена и на двете места, но тези ,които идват от ЕГ имат по-богат лексически запас и по-добро произношение.Просто в ЕГ няма как да не се справят поне една идея по-добре, защото им преподават чужденци, които доста често не говорят добър български и напратика те принуждават да им научиш езика
А относно правописа го приемам, като градивна критика, защото без корекцията ти на следващото писмено най-вероятно щях да го напиша с грешка.Даже ще си го сложа в подписа ,за да ми е обица на ухото:)
EDIT: Извинявам се за OFFTOPIC-а и обещавам да не пиша повече извън темата.