С радост приветствам изразения ентусиазъм!
Идеята за вестник на СУ ми хрумна още преди няколко месеца, когато разбрах за нерадостната съдба на студентската трибуна. Дори с трепет и плам, присъщи на една светла младежка душа, започнах да си представям облика на неродения проект, мисълта ми чертаеше колонки, събираше теми и грижливо колекционираше сполучливи хрумки. Разбира се, времето притъпи остротата на творческото дръзновение, а слуховете за административни спънки покрусиха крехката ми чувствителност
Още тогава идеята ми беше за наистина качествено четиво, в което преобладават силни, вълнуващи текстове, ярки и провокативни идеи, за автори, които въплътяват емоциите си в слово и ги предават на читателите.
Мимолетният ми досег с ученически и студентски вестници и издания не ме впечатли - сухи статии, написани без въображение и стил, беден речник, правописни грешки, слаба асоциативност, оскъдна фактология... винаги съм смятал, че студентите не са някакви "умове в зародиш" за каквито мнозина преподаватели ги приписват - напротив - някои от тях са равностойни, ако не и по-добри от собствените си преподаватели и единственото, по което им отстъпват е опита и обема на пресмляните книги. В този смисъл един такъв вестник трябва да е достатъчно изкусителен и за преподавателската горда ерудиция.
На тема "вестник"/"медии" мога да пиша с километри, но вярвам, че това на никого не ще се услади, затова покорно свършвам.
Изразявам желание и възможности да сътруднича в следните области :
- Политика /Международни отношения, Конфликти, Актуални събития/
- История
- Архитектура
- Литература
Есеистиката ми е присърце, защото позволява необезпокоявано вмешателство в свещените жанрови канони.
Стилът ми е полемичен, асоциативен, интердисциплинарен - с две думи - "пламтяща готика"
С вас съм.
Продължавайте с идеите.