Мдаа! Щото сме само пичове и пички от новата и съвременна българска история, а и преподавателите ни са такива! Е, въпросите са доста големи и малко неща остават извън тях...
Я дайте още инфо
- Колко пъти в годината (и кои месеци приблизително) се провеждат?
- Конспектът обновява ли се или е един и същ всяка година?
- Колко години ( ) имаме право да се явяваме, докато го вземем... ъъъ, т'ва май го питаха вече
Доколкото знам аз държавните изпити се провеждат след сесиите , тоест юли и септември ! Съответно трябва да си си взел всичките изпити преди държавния , но това колко пъти можеш да се явяваш не съм сигурна. Относно конспектите, май си зависи от всяка специалност поотделно ( например конспекта за нашия държавен изпит го смениха миналата година и въобще системата му на провеждане ), но доколкото знам тези конспекти не се променят доста дълго време , както и някои други неща в СУ Така че за повече инфо най- добре се оБърнете към колегите си магистри, които скоро са минали по този път или пък някой по-запознат ваш колега, все се намират такива
абе а аз чувах, че вече нямало да има държавни изпити, ами бакалвърската степен щяла да свършва с дипломна работа...
има ли такова нещо? или са ме излъгали....
Принципно то и сега можеш да завършиш с дипломна работа /зависи от специалността ти де/, но мисля, че това не те освобождава от задължението да се явиш на държавен изпит А ти какво си чул по-конкретно? И към каква дата се отнася тази информация?
"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
ами брат ми ми го съобщи, не знам, примерно преди месец, той е трети курс ЯТЕ във ФзФ и уж трябваше да е с държавни накрая, а сега се оказало, че ще е с дипломна работа....
Аз пък знам че магистратурата завършва с дипломна работа, и наче си има държавни изпити, но пък сега ако са решили да ги махат, просто си нямам никаква идея