Диктовката по английски

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

maxi

Мнение от maxi »

А ти като си 11 кл как ще кандидатстваш?
Аватар
RealSugar
Постоянно присъствие
Специалност: Педагогика
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от RealSugar »

quote="dormouse"]ТРЯБВА ДА СЕ ХОДИ НА КУРС СПЕЦИАЛНО ЗА ТОЗИ ИЗПИТ![/quote]
Ако визираш курсовите на СУ не съм съвсем съгласна... една приятелка ходи на всичките, аз се подготвях на друг курс и пак изкарах по-висока оценка... Но по принцип е хубаво да се иде, ако никога не сте се явявали на подобни изпити :)
maxi

Мнение от maxi »

Ама да бе,точно това казвам и аз-не може да си сам и ученик и даскал,който да те проверява и да те поправя.Ми то ако можеше така,даскалите щяха да умрат от глад.Пък и те имат повечко инфо от предишни години- техни ученици дето са влезли им снасят разни работи.Но най-си е важно да си четем и да се упражняваме - няма начин.
Аватар
Juventus
В началото бе словото

Мнение от Juventus »

maxi написа:А ти като си 11 кл как ще кандидатстваш?
Няма да кандидатствам тази година:)
Въпреки това предпочитам от далеко, че да е леко.Захванал съм се с това кандидатсване една година предварително , защото на наще все им се оправдавам ,че уча много по математика и английски(ясно ти е, че само ги баламосвам) и затова успеха ми е толкова зле по останалите предмети.Като прибавим и съвкупността от това, че колкото и да се влошава образованието в БГ и да спада нивото, аз уча в гимназията с най-добро име и най-големи традиции в града, както и че до не отдавно бях тоя дето беше от генийчетата на випуска ,а сега съм с няколко предупрежедения за изключване и на последно място, но не и по значение - болната амбиция на наще да съм номер 1 по всички предмети ,а аз дори не съм си купувал учебници по нищо друго освен англ. и мат. през тази учебна година.И като събереш всички това се сещаш, че колкото и голям непукист да съм, няма как да не се притеснявам за кандидатстането.

П.С.
Аз ли съм толкова зле с този HTML или се бъгнаха таговете?!
Аватар
dormouse
Вазов

Мнение от dormouse »

realsugar написа:quote="dormouse"]ТРЯБВА ДА СЕ ХОДИ НА КУРС СПЕЦИАЛНО ЗА ТОЗИ ИЗПИТ!
Ако визираш курсовите на СУ не съм съвсем съгласна... една приятелка ходи на всичките, аз се подготвях на друг курс и пак изкарах по-висока оценка... Но по принцип е хубаво да се иде, ако никога не сте се явявали на подобни изпити :)[/quote]ами не визирах специално курсовете на СУ.....исках да поясня,че специално за такъв вид тестове трябва да се готви човек,за да може да свикне с времето и другите му там неща :)
Изображение
Аватар
fragile
Писаружяк
Специалност: Политически мениджмънт. Магистър
Курс: друг

Мнение от fragile »

Juventus написа:
maxi написа:А ти като си 11 кл как ще кандидатстваш?
Като прибавим и съвкупността от това, че колкото и да се влошава образованието в БГ и да спада нивото, аз уча в гимназията с най-добро име и най-големи традиции в града...
Прощавай, ама коя е тая гимназия???? И как ти, който още нямаш средно, си позволяваш да се изказваш като последна истанция за качеството и името на конкретно учебно заведение. Със същия успех аз бих могла да изтъкна моето училище като най-велико. Но не го правя, тъй като смятам, че е смешно!
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
slavcho
От дъжд на вятър

Мнение от slavcho »

Аз досега само в две училища съм учил и все се оплаквам, че са зле ;) Рядко чувам някой да казва, че даскалото му харесва!! Защото всичко си има недостатъци. Ако искаш да мързелуваш - пада ти се такова, в което много се учи. Падне ли се пък мързеливо даскало - после те е яд, че нищо не си научил и се конкурираш с другите. Аз лично съм комбинацията мързи-ме с мързеливо даскало. Но сега, 12-ти клас, вече ме е яд, че не влязох в ПМГ; сега нямаше да се мъча с тия тъпи задачи.
Аватар
Juventus
В началото бе словото

Мнение от Juventus »

Уча във Велико Търново в ПМГ "Васил Друмев".Смея да твърдя ,че е най-добрата гимназия в града, защото като изключим езиците , където по обясними причини неможем да се мерим с хората, учещи в езикови гимназии, имаме най-високи резултати по останалите предмети на градски състезания и олимпиади.
А по въпроса за дръстично заниженото ниво в българскоро образование, като се почне от началните училища, през гимназиите, че даже и в университетите не виждам какво толкова може да се спори.Естествено ,че всяко правило си има изключение(златните медалисти от световната олимпиада по мат. например), но фактите са си налице: в преговорите с евросъюза една от най-проблематичните глави ,където отнесохме най-много критики бе образованието;според световната образователна организация(или там както бе името) през 1989 сме били на 9то място в света по ниво образованието,през 1994 на 15то,през 2001 17то, а сега сме на 19то(не,че е зле да си 19ти от цял свят, но е на лице константна тенденция към понижаване) - статистиката я видях по националната телевизия или БТВ;а за всичко останало си "позволявам" да вадя изводи от не малкото ми контакти с хора от други градове и от лични наблюдения естествено:)
На въпрос не е възпитано да се отговаря на въпрос ,поне така ни учиха едно време в детската градина :D , но ще си позволя да попитам ти учител ли си?
slavcho
От дъжд на вятър

Мнение от slavcho »

Не знам, за мен ли питаше дали съм учител? Както и да е.

Напълно съм съгласен за ПМГ без никакъв сарказъм и така нататък. За езиците е вярно и в нашата ПМГ, но има и доста ученици, които ходят на курсове и смея да твърдя, че знаят повече от хора в езиковите гимназии, но това е само според мен, нищо не може да се постави под общ знаменател.

Извинявай за поправката, пич, дрАстично се пише. На английски нали ще кажеш drastic, а не drUstic, все пак и изпит по английски ще имаш ;)
maxi

Мнение от maxi »

Споко,готин - тук просто понякога бъка от нихилисти или по-скоро агресивно наострени пичове.Take it easy!Ма все пак имаш право на мисъл и мнение,нали?!
maxi

Мнение от maxi »

Славчо,приветствам твоето приятелско отношение! :lol:
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Мнение от HeyGod »

Някой запознат дали има информация за книжки с тестове като тези на СУ.Правил съм такива тестове,знам много добре какво представляват,но такава книжка,която да е издавана от университета дали няма?( не си мислете,че се надявам да се падне един от 10-те теста,които са в книжката,просто за подготовка ;) )
maxi

Мнение от maxi »

Ама ти за какво ще се готвиш?Щото ако е за СУ,техните книжки и нашите учебници в курса са си направо достатъчни. Е, имало и някакви за матури - ако имаш повечко време разходи се до Славейков-пък може да се нацелим,и аз мисля да се занеса тия дни там.
maxi

Мнение от maxi »

Ти си от Варна или там живееш в момента,sorry ама късно фокусирах?
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Мнение от HeyGod »

maxi написа:Ти си от Варна или там живееш в момента,sorry ама късно фокусирах?
Във Варна живея :). Ами дай малко повече информация за тези техни книжки,защото тук не знам дали ще ги има по книжния пазар.Ще се радвам на информация :).
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”