обесването на саддам

Място за разпространение и коментар на различни новости за и в Софийския университет

Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia

Аватар
fragile
Писаружяк
Специалност: Политически мениджмънт. Магистър
Курс: друг

Мнение от fragile »

Лошо, ако си прав, по-лошо - ако не си...Изход няма. Примиряваме се с някакви новини, вярваме, защото непознатото е по-страшно, нали? После защо ни лъжат? Кой както иска, така го прави. А ние си оставаме сами - все тъй дребни.
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
Аватар
inaccessibility
Летящите Пръсти

Мнение от inaccessibility »

лошото започва от момента, когато спрем да мислим различно... и започнем да мислим, че сме еднакви и с нищо по-различни... :roll:
Аватар
Росен Тимчев
Живее, за да пише

Мнение от Росен Тимчев »

Циндил-Пиндил написа:
Росен Тимчев написа:Радва ме единствено, че се е държал като мъж- не е хленчил пред бесилото. Когато вършиш нещо трябва да носиш отговорност за делата си- той я понесе!
Хайде да не го величаем толкова много. Дори пред бесилото не всички са равни.
Като мъж се е държал Левски, а Саддам е путка :twisted:
Не го величая... просто е важно да се държиш мъжки и да си носиш последствията без да хленчиш
Аватар
fragile
Писаружяк

Мнение от fragile »

inaccessibility написа:лошото започва от момента, когато спрем да мислим различно... и започнем да мислим, че сме еднакви и с нищо по-различни... :roll:
А какво става, когато ти го вменяват постоянно? Те, пиклите и пикльовците сами се унифицират, как да ги научим, че не е правилно...
После искаме самите ние да сме нормални? Е, кажи ми, кое се смята за нормално днес? Щото аз съвсем вече не знам!
Мислим различно. Да, бе, всички казват "да" - сами се е**ват. Който каже "не" - под ножа. Каква демокрация, бе?
Знаете ли какво ми каза днес един белгиец, който е тъпо копеленце...
"Българи и румънци са много зле. Обучавах 4-ма български младока при мене и не ми свършиха никаква работа! Идиотчета, повече няма да наемам българи!"
А знаете ли, че той никога не е работил с източноевропейци, камо ли с българи. Измисля си човекът, надява се да му повярвам и да се сдухам. А знаете ли защо го прави? Пред 2 години му казах да си бие камшика, до този момент беше : "България и българите са страхотни, вие сте най-великите! ", а какво стана после.
Нещастници като него - бол.
Ама много от наш'те биха му отговорили с "даааа, ние сме лайна", само щото е белгиец. Въобще чужденец ли е, народът масово вдига поли, дава вино на корем и т.н. А който мисли различно, да си хваща гората.

Whatever, всичко това не е от значение.
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
Аватар
inaccessibility
Летящите Пръсти

Мнение от inaccessibility »

fragile написа:
inaccessibility написа:лошото започва от момента, когато спрем да мислим различно... и започнем да мислим, че сме еднакви и с нищо по-различни... :roll:
А какво става, когато ти го вменяват постоянно? Те, пиклите и пикльовците сами се унифицират, как да ги научим, че не е правилно...
После искаме самите ние да сме нормални? Е, кажи ми, кое се смята за нормално днес? Щото аз съвсем вече не знам!
да си различен неизбежно означава да си аутсайдер, това е нормално в обществото... аз съм се примирил и показвам среден пръст на всички, които се имат за нормални и за повече от мен и другите като мен!

нормално е това, което го чувстваш за нормално, а не, това кой какво мисли... модата, течението на масата не винаги е еднозначно за нормално социално поведение...

но доста се отклонихме от темата... :roll:

човечеството никак не се е променило... каквито сме били в средновековието, такива сме си останали ограничени! а убийството е нещо нормално - убийство за отмъщение, за постигане на лични цели, за наказание... всичко си остава първично и гнусно! :evil:
Аватар
Berserker
Легендарен флуудър
Специалност: MO, Master
Курс: завършил

Мнение от Berserker »

got написа:Съгласна съм, но не само Саддам е водел войни...А бесенето е доста избирателно... :wink: И в резултат на политиката на Буш са умрели много невинни иракчани, но се предтавят като жертви на войната, за някои е оправдано избиването на хора, а на други - не...То е толкова прозрачно... :evil:
аз предлагам сега да обесим и Буш и ще приемем че сме квит, иначе, едно време нашите медии беснееха че са заклали пред обективи войник (чеченци-руснак или vice versa) а сег асе избиха да дават Садамчо как ле люля on the gallows :(
Justice for all - нанай!
Впрочем я е било садам това я не, или са го убили още преди години или йощ броди из иракския Балкан в дирене на Осама... цялата история я преекспонират вече, а сега отивам да се съсредоточа по CNN върху храбрата борба на американските спасители с неблагодарното иракско население...(???)
Изображение

Изображение
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:? 1. Принципно съм за смъртната присъда при много ограничен брой случаи - криминални, но не и при политически процеси!
2. Саддам си я заслужаваше по много причини, както Слобо или Франьо Туджман, например, но те си умряха навреме, неосъдени от онова чудовище Круела де Вил, пардон Карла дел Понте.
3. Процесът срещу Саддам много ми заприлича на този срещу Чаушеску. В него нямаше нищо обективно, безпристрастно и справедливо. Защо ли американците смениха съдията? Защо ли избиваха поред доста от адвокатите на обвиняемите и дори техни роднини? Може ли въобще да има справедлив процес в окупирана страна, където окупаторите още преди процеса са казали какво очакват от него? Нещо като нашия Народен съд!
4. Смъртната присъда беше изпълнена въпреки, а може би поради протестите на ЕС, папата и ООН! За да покажат Сащ още веднъж кой командва в света! А ако така сега постъпи и Кадафи? Той също си има смъртните присъди, вече втори или трети...
5. Изпълнената смъртна присъда точно в навечерието на най-големия мюсюлмански празник е най-арогантно и нагло предизвикателство към Исляма - това беше споменато в С.Арабия. Империята на злото, ръководена от Дж.Даблю не се спира пред абсолютно нищо!
6. САЩ, а не дребни диктаторчета, обладани от сходни мании за величие са основната опасност за човечеството, което от няколко години открито говорят много от Нобелистите, особено в областите за правата на човека и за борбата за мир! Земята на свободата отдавна вече се е превърнала в основната заплаха за нея, както често става в световната история. :twisted:
Аватар
Росен Тимчев
Живее, за да пише

Мнение от Росен Тимчев »

Raya_Alexandra написа:Не мисля, че можем де си позволим двойници на Първанов :wink:
Сега прочетох фувдаменталното изказване на президента ни Гоце.. ъъъ извинете ме :oops: ... Георги Първанов, как сме щели да дадем жертви, за да сме в ЕС :D Той трябва да ни даде светъл пример като се затвори в сградата на Парламента, заедно с правителството, след което сградата да бъде взривена! Това ще бъде чудесно! :P
Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

Berserker написа:Впрочем я е било садам това я не
Донякъде и аз така мисля.До сега Саддам никога не е бил с брада!
Само с мустаци!Явно е този човек е криел някакъв отличителен белег,
по който са можели да го разпознаят... :?
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!

Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Raya_Alexandra »

Росен Тимчев написа:
Raya_Alexandra написа:Не мисля, че можем де си позволим двойници на Първанов :wink:
Сега прочетох фувдаменталното изказване на президента ни Гоце.. ъъъ извинете ме :oops: ... Георги Първанов, как сме щели да дадем жертви, за да сме в ЕС :D Той трябва да ни даде светъл пример като се затвори в сградата на Парламента, заедно с правителството, след което сградата да бъде взривена! Това ще бъде чудесно! :P
Пък може и Волен да поканят :P На частно парти :wink:
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."

And it's not my last life at all...
duh_navodneniq
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от duh_navodneniq »

Berserker написа:
got написа:Съгласна съм, но не само Саддам е водел войни...А бесенето е доста избирателно... :wink: И в резултат на политиката на Буш са умрели много невинни иракчани, но се предтавят като жертви на войната, за някои е оправдано избиването на хора, а на други - не...То е толкова прозрачно... :evil:
аз предлагам сега да обесим и Буш и ще приемем че сме квит, иначе, едно време нашите медии беснееха че са заклали пред обективи войник (чеченци-руснак или vice versa) а сег асе избиха да дават Садамчо как ле люля on the gallows :(
Justice for all - нанай!
Впрочем я е било садам това я не, или са го убили още преди години или йощ броди из иракския Балкан в дирене на Осама... цялата история я преекспонират вече, а сега отивам да се съсредоточа по CNN върху храбрата борба на американските спасители с неблагодарното иракско население...(???)
Напълно съгласен! Които не са гледали Тийм Америка да си поправят грешката! :wink:
Тя ми каза, че дракони няма, а после ме заведе в леговището им ...
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Raya_Alexandra написа:Пък може и Волен да поканят :P На частно парти :wink:
Волен няма да отиде при червените отвратяги... :wink: Още по-малко Митко Стоянов!
Аватар
fragile
Писаружяк

Мнение от fragile »

От Стоянов може и да излезе нещо, но все още прави много детинско наивни грешки, а това може да му коства в някакъв момент мястото ( съмнително макар...). Иначе е умен, но не може още да преценява добре къде и какво да говори. Един ден ще се научи да бъде по-зрял и по-умерен. Защото "умереността" на Сидеров е друга...той е провокатор, но по различен начин.
Grimoire
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Grimoire »

връщам малко към Саддам - принципно смятам, че обесването му беше адски тъпо

от една страна, защото смъртното наказание съкс във всеки аспект, освен икономически

от друга - когато се бесят публично разни лидери, те се превръщаъ в мъченици. и действително, на някои места обесването е било отпразнувано (което само по себе си е варварско). а на други е бил почетен като мъченик.

*не може да изрази с думи отвращението си от човешкия род като цяло*
Публикувай отговор

Обратно към “Новини”