квотите гадно ме прецакаха

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Аватар
Puhanka
В началото бе словото

Мнение от Puhanka »

Имам един въпрос във връзка с ниските и високи балове за момчетата и съответно момичетата. След като за момичетата е по-нисък бала за Информатика и КН, мислите ли че тогава не им е там мястото???

И второ: мислите ли, че момчетата са по-добри информатици от момичетата?!
ОТ ВСЯКА СИТУАЦИЯ ИМА ИЗМЪКВАЦИЯ!!!
Аватар
Puhanka
В началото бе словото

Мнение от Puhanka »

И искам да допълна нещо.

Аз влязох с някаква оценка по Математика, която е почти минимума за прием на моята специялност. Скована съм от факта, че почти всички са завършили Математически гимназии и подготовката ми е със сигурност под нивото им. Но все пак влязох и то не с връзки или ... да не бъда груба! Това означава ли, че трябва да се чувствам като "тройкарка"?! ОК! Не съм участвала в състезания по Математика, имам хорариум под 300 часа и не съм генийче (ОПРЕДЕЛЕНО), но не мисля, че който и да било от тези критерии е определящ за коефициента ми на Интелигентност. Може и да е голям, може и да е малък. За това въпросът ми е: Кое е по-важно за теб?

Искаш да използваш шансовете си максимално, т.е. оценката си, но защо си толкова убедена, че там където ще отидеш хората са по на нивото ти, отколкото там където са те приели?

Съвет: след като толкова много НЕ искаш да бъдеш в педагогиката просто подай за следващо класиране. Това са ти възможностите!

П.п: Без лоши чувства!!!
ОТ ВСЯКА СИТУАЦИЯ ИМА ИЗМЪКВАЦИЯ!!!
Аватар
sweetpoly
В началото бе словото

Мнение от sweetpoly »

anthares написа:
да знаех си че някой ще каже точно това, но не мислиш ли че е глупаво в една от най-хубавите специланости да се влиза с минимален бал 18.70 това нали се сещаш какво значи по малко от 3 да имаш наизпита, змаисли се малко.... има логикаа .
Аз пък си мисля че няма никаква логика, в това което казваш. Какво значение има с тройка четворка или седмица се влиза в дадена специалност. В крайна сметка това число което представлява не те класира - класирате представянето ти спрямо другите. А оценката като число не е се формира само от фактор "знания". Зависи и от трудността на изпита и сума други работи. И щом си мислиш че е толкова лесно да се влезе в тази специалност с бал 18.70 защо не си го направила и ти ?
А относно това че "винаги сте били прецакани", какво да кажем за специалностите където пък момичетата са традиоционно с нисък бал (защото има и мн такива) виж например информатика или КН. В крайна сметка всяка монета си има две страни и е глупаво да разправяш колко си наритана от положнието и как другите били много добре

браво беееееееееееее , къде съм споменала според теб че съм "наритана" ААААААААААААА... честно казано аз не искам да уча финанси, приеха ме това, което исках аа говоря по принцип не може да се влиза с тройка по литература финанси, защото финансите примерно са свързани с математика според мен, а те влизат с тройки по литература това не е нормално..... страхотни финансти ще излязат според мен, няма никаква развнопоставеност и погледнете другите специалности не само финанси
аз съм кандидатствала и съм си влязла говоря за другоитев хора знаеш ли че момичета с сравнително добри оценки по матем. в момента не могат да влязат нищо......... и ако обичаш не ми говори за тези две специалности информатика и КН ( то са тези общо взето) защото разликата в баловете е 1 единица само, а аз говоря за разлика от 2-3 единици всички знаем, че винаги момичетата тряябва да се борят много повече, за да влязат в хубава специалност, така че ако обичаш недей!!!!!!!!!!!!!!!!!
справка : мин бал вече не е 18.70, a 17.33

:shock: :shock: :shock: :shock:
но ето това е най-шокиращото в случая:
ИКОНОМИКА НА КООПЕРАЦИИТЕ 13.49

или може би и това е нормално а ????????????????

ПП: ако може по-малко агресия следващият път, и без толкова образни думички !!!!!!!!!!!!!! :evil:
Аватар
Гост
Пишеща машина

Мнение от Гост »

sweetpoly написа:
anthares написа:
да знаех си че някой ще каже точно това, но не мислиш ли че е глупаво в една от най-хубавите специланости да се влиза с минимален бал 18.70 това нали се сещаш какво значи по малко от 3 да имаш наизпита, змаисли се малко.... има логикаа .
Аз пък си мисля че няма никаква логика, в това което казваш. Какво значение има с тройка четворка или седмица се влиза в дадена специалност. В крайна сметка това число което представлява не те класира - класирате представянето ти спрямо другите. А оценката като число не е се формира само от фактор "знания". Зависи и от трудността на изпита и сума други работи. И щом си мислиш че е толкова лесно да се влезе в тази специалност с бал 18.70 защо не си го направила и ти ?
А относно това че "винаги сте били прецакани", какво да кажем за специалностите където пък момичетата са традиоционно с нисък бал (защото има и мн такива) виж например информатика или КН. В крайна сметка всяка монета си има две страни и е глупаво да разправяш колко си наритана от положнието и как другите били много добре

браво беееееееееееее , къде съм споменала според теб че съм "наритана" ААААААААААААА... честно казано аз не искам да уча финанси, приеха ме това, което исках аа говоря по принцип не може да се влиза с тройка по литература финанси, защото финансите примерно са свързани с математика според мен, а те влизат с тройки по литература това не е нормално..... страхотни финансти ще излязат според мен, няма никаква развнопоставеност и погледнете другите специалности не само финанси
аз съм кандидатствала и съм си влязла говоря за другоитев хора знаеш ли че момичета с сравнително добри оценки по матем. в момента не могат да влязат нищо......... и ако обичаш не ми говори за тези две специалности информатика и КН ( то са тези общо взето) защото разликата в баловете е 1 единица само, а аз говоря за разлика от 2-3 единици всички знаем, че винаги момичетата тряябва да се борят много повече, за да влязат в хубава специалност, така че ако обичаш недей!!!!!!!!!!!!!!!!!
справка : мин бал вече не е 18.70, a 17.33

:shock: :shock: :shock: :shock:
но ето това е най-шокиращото в случая:
ИКОНОМИКА НА КООПЕРАЦИИТЕ 13.49

или може би и това е нормално а ????????????????

ПП: ако може по-малко агресия следващият път, и без толкова образни думички !!!!!!!!!!!!!! :evil:

И аз съм на мнение, че УНСС грешат като разрешават да се влиза
с литература в икономически специалности. То и за това на изпитите им
по математика 1 присъства репликата : "Колегите които искат 3 да си
оставят книжките на масата...". Ама не е моя работа да се меся, те губят... /въпреки, че според тях разделянето на квоти според броя на
кандидатстването е оптималния вариянт/
Аватар
simeona
В началото бе словото

Мнение от simeona »

Извинявай за въпроса,ама ти тая реплика лично ли си я чувал?Защото мога да ти кажа,че и по Математика 1 и 2 беше супер гърч..
Аватар
Гост
Пишеща машина

Мнение от Гост »

simeona написа:Извинявай за въпроса,ама ти тая реплика лично ли си я чувал?
Не. Но ми е казана от различни души в две различни специалности.
Аватар
simeona
В началото бе словото

Мнение от simeona »

ахам..жалко че повечето ми колеги,дето ги изпокъсаха нямаха щастието да я чуят тая реплика :oops: всичко опира до това на кой ще попаднеш..
Optimist
Драскач

Мнение от Optimist »

:lol: Гост,напълно си прав!!!И аз имам такива впечатления :wink: :idea:
The empires of the future are the empires of the mind.
KillaBee
В началото бе словото

Мнение от KillaBee »

Puhanka написа:Имам един въпрос във връзка с ниските и високи балове за момчетата и съответно момичетата. След като за момичетата е по-нисък бала за Информатика и КН, мислите ли че тогава не им е там мястото???

И второ: мислите ли, че момчетата са по-добри информатици от момичетата?!
по скоро мисля,че системата за изпит е остаряла и трябва да се намери друг начин за прием начин за прием на студенти
бих предложила няколко
Аватар
Tripio
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Tripio »

Puhanka, мисля че просто не са толкова много момичетата които искат да се занимават с Информатика и КН..

а втория ти въпрос - е, тва си е все едно да питаш дали мъжете са по-добри шофьори от жените, или дали жените готвят по-добре от нас... може и да се каже че сме по-добри информатици, но това е просто защото много повече мъже, отколкото жени, се занимават с това. иначе познавам жени с интереси в тази област, и всичките се справят отлично :wink:
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.

http://avatek.bg
Аватар
anthares
В началото бе словото

Мнение от anthares »

SweetPoly , не съм искал да ме възприемаш като "Агресивен" :D Просто изразих мнението си. Съжалявам ако е прозвучало така от монитора. Може и да съм бил малко рязък, но е честно казано малко ми е писнало да слушам колко лесно било на момчетата. Едва ли не ние влизаме по терлици а пък за момичетата било адския гърч. Все пак и ние сме се мъчили цяла година и не ни е паднало отгоре. В крайна сметка не всички момчета влизат някъде.
Айде със здраве! :D :lol:
Аватар
sweetpoly
В началото бе словото

Мнение от sweetpoly »

anthares написа:SweetPoly , не съм искал да ме възприемаш като "Агресивен" :D Просто изразих мнението си. Съжалявам ако е прозвучало така от монитора. Може и да съм бил малко рязък, но е честно казано малко ми е писнало да слушам колко лесно било на момчетата. Едва ли не ние влизаме по терлици а пък за момичетата било адския гърч. Все пак и ние сме се мъчили цяла година и не ни е паднало отгоре. В крайна сметка не всички момчета влизат някъде.
Айде със здраве! :D :lol:
Peace :)
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

alhimikat написа: А и СУ се отнасят субективно при оценяването на момчета
Повярвай ми от опит го казвам
:? И как точно разбират от анонимните работи кои са на момичета и кои на момчета? :(
Аватар
Che_Guevara
От дъжд на вятър

Мнение от Che_Guevara »

Joker написа:
alhimikat написа: А и СУ се отнасят субективно при оценяването на момчета
Повярвай ми от опит го казвам
:? И как точно разбират от анонимните работи кои са на момичета и кои на момчета? :(
Може би има предвид не КС изпитите, а сесиите...

А па тва с различните балове е сууупер тъпо. И в друга тема съм писал - ми стига сте учили бре, девойки, и ще ви намалеят баловете 8)

И малко пост фактум идва и не е актуално, ама KillaBee да ме прощава - излизат нещата така, едва ли не, че ти ако имаш (примерно) 26 бал и не си влязла в дадена специалност, а момче има 23-24 и влиза в същата, то момчето е едва ли не некъв тъп чук и хабер няма да си има от тая специалност, а ти си "достойната" за същата специалност. 2 единици разлика в бала са ти (примерно) половин единица по-малко от диплома и половин единица по-малко на изпит, умножен по 3. Еми момче с 4.50 на изпит и 5.50 диплома не мисля, че заслужава да ти бъде в краката, ако ти си с 6.00 диплома и 5.00 на изпита. Баси, тва да определяш човек по бал е все едно да определяш работа според заплащането. Ако на чистач му дават 200 лева, а на лекар 150 лева, коя е "по-хубавата" професия?? Май не е чистача, мм? :wink:
Viva la Revolucion!
Аватар
Kristinche
В началото бе словото

Мнение от Kristinche »

Я да споделя и аз мнение :)
Относно балообразуващите в УНСС - имам приятелка,която иска да учи там и кандидатства с математика.Като сравних баловете за нейните желани специалности ако държи по математика или история изпит направо се чудя защо тя не кандидатства с история?! Според мен е много тъпо да се кандидатства с история и математика за един и същ предмет! Предметите са различни и не мисля, че има база за сравнение между тях, а те по този начин едва ли не ги приравняват.
Относно различните балове на момчета и момичета - винаги е било така. И на мен ми се иска да са по-ниски на момичетата, ама като има мн да учат?! :) Честно да си кажа не смятам, че момчетата са по-тъпи от нас и затова имат по-малки балове, просто явно не си дават зор :)
Но щом простре ръка душата ти да вземе,
тя в миг ще се смути:
Всевластникът Живот преварил я навреме –
и ти... отдавна без душа си ти!
Хр.Смирненски
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”