курсa на СУ по БЕЛ или някой независим учител ?
Модератор: Boromir
- teufelchen
- От дъжд на вятър
- Elektra
- Живее, за да пише
Ти сама трябва да решиш дали има смисъл да ходиш,защото когото и да попиташ,всеки ще ти каже нещо различно.Според мен е полезно,най-малкото защото тези,които ти четат лекциите на курса,после проверяват темите след изпита.Но това е лично мнение.teufelchen написа:Ако ходиш на уроци има ли смисъл ваканцията да ходиш и на курса? Дали ще помогне с нещо ?
Може да вървя бавно, но никога назад!
Аз посещавам курса по литература в СУ ,които се провежда всяка неделя и е 300лв.Занятията са точно като на лекция т.е. кой каквото си запише в тетрадката това е! Този курс е напълно еднакъв с този който е през април месец и по цена и по часове.Както всяко нещо и този курс си има и лоши и добри страни,но лично според мен е наи-добре да се посети.Всеки път са различни преподаватели и така ти помага да погледнеш на анализите по различен начин.Дори като съм в курса продължавам да гледам множество критики и теми в "нета", но смятам че щом преподаватели от СУ ти излагат свойте анализи ще е по-добре да се запознаеш с тях ,защото именно това ще очакват от теб да наблегнеш в темата си на самия изпит:)
Според мен няма смисъл от курсовете в СУ, по-добре е да се ходи на частни уроци. Така направих аз и сега съм доволен, че не съм сгрешил-вече съм студент по право. Ако искате да се подготвите качествено отиде в учебен център ТАРА http://www.tarabg.com
Повечето са на принципа на диктовката, но има такива, където ти дават да си преснемеш или ти го пращат на мейла и т.н. Няма място за притеснениеdamien написа:още не съм бил на лекции, но метода "каквото си запишеш" нещо не ми харесва...мн бързо ли говорят, как разбираш кое е съществено и кое локум?!
предполагам поне долу-горе ви разясняват възможните проблемни формулировки - това е най-големият плюс според мен
- RaLiTO
- В началото бе словото
ммм независим учител...обръща ти внимание само на теб и ти показва грешките и ти помага...специално по литература според мен курсовете особено тия с по 100 човека ли там колко са пълна безмислица....
It's the way that I wanna live (it's my prerogative)...
You can’t tell me what to do...why can't I live my life...without all of the things...That people say
You can’t tell me what to do...why can't I live my life...without all of the things...That people say
:)
Незнам дали ще помогна на някой,но знам че тази година всеки се лута и мнение никога не отказха миналата година. А тази съм първи курс журналистика т.е. постигнах това,което исках,както мисля че ще стане с повечето от вас.
Миналата година бях в нервна криза понеже нямаше да мога да отида на курса в СУ,бях сигурна че "който не отиде,той не влиза"...Да не говорим за съвети от рода на "отиди,за да те видят"...Ами не отидох,ама сега се гледаме във факултета...Подготоката ми се състоеше в писане на теми(леле какво писане беше.......
)и проверката им от учител,със стабилна рецензия и препоръки разбира се.
Това обаче беше моят случай. При всеки е различно. Мисълта ми е да не се отчайвате ако не отидете на курса-това не ви гарантира 100% успех.Също така и не се надувайте много ако отидете,защото това също не е 100% успех. И да отидете,и да не отидете,ако като се приберете не седнете да научите това,което имате няма да стане.
Самоподготовката е най-важна.Помощта затова е помощ. Така че сядайте,учете и ще стане!!!!!
Успех
Миналата година бях в нервна криза понеже нямаше да мога да отида на курса в СУ,бях сигурна че "който не отиде,той не влиза"...Да не говорим за съвети от рода на "отиди,за да те видят"...Ами не отидох,ама сега се гледаме във факултета...Подготоката ми се състоеше в писане на теми(леле какво писане беше.......
Това обаче беше моят случай. При всеки е различно. Мисълта ми е да не се отчайвате ако не отидете на курса-това не ви гарантира 100% успех.Също така и не се надувайте много ако отидете,защото това също не е 100% успех. И да отидете,и да не отидете,ако като се приберете не седнете да научите това,което имате няма да стане.
Самоподготовката е най-важна.Помощта затова е помощ. Така че сядайте,учете и ще стане!!!!!
Успех
and than she`d say:It`s OK,I got lost on the way...but i`m a supergirl,and supergirls don`t cry!!!
- DaNce_
- Пишеща машина
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Re: :)
Абсолютно съм съгласна ...ugly_girl написа: И да отидете,и да не отидете,ако като се приберете не седнете да научите това,което имате няма да стане.
Успех
Ох, ама колко е трудно понякога да се накараш да учиш