P.S. Alex - по принцип предварителните не се ли правят в Неделя?
КСК 2007 - литература и история
Модератор: Boromir
- Raya_Alexandra
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Извинявайте! Просто една приятелка ми каза, че го е проверила на сайта на СУ и, че датата била 21... и аз малко на доверие го подкарах... Сега видях, че 21 май е понеделник.
Може би е имала предвид 20, но така като гледам на сайта на ИФ има инфо само от миналата година...
Може да не е видяла, че става дума за стара информация. 
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."
And it's not my last life at all...
And it's not my last life at all...
- CooL^GirL^^^
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
- Raya_Alexandra
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Това до коя тема си стигнал не е критерий, защото не количеството минат материал е важно, а качеството на наученото.
Миналата година, когато учих темите за пръв път, се оказа, че едни и същи неща трябва да се повтарят многократно, за да бъдат наистина усвоени. Един преподавател по история казва, че трябва поне сто пъти да прочетеш една тема, за да кажеш, че я знаеш.
Иначе моята подготовка никак не следва хронологичната последователност на събитията. Чета това, което ми е интересно.
Днес съм на Култура на средновековна България.
Миналата година, когато учих темите за пръв път, се оказа, че едни и същи неща трябва да се повтарят многократно, за да бъдат наистина усвоени. Един преподавател по история казва, че трябва поне сто пъти да прочетеш една тема, за да кажеш, че я знаеш.
Иначе моята подготовка никак не следва хронологичната последователност на събитията. Чета това, което ми е интересно.
Днес съм на Култура на средновековна България.
Който не напредва всеки ден, всеки ден изостава!
не е нормално! това е ужасно! ти сигурен ли си че си ги учил! ще се издъниш!
ебавам се - няма страшно, и аз отначало бях така. после през ваканцията преговаряш темите и почваш да помниш - това му е майката, преговорът... аз миналата година "ааа, ми ние сега само ги взимаме, аз после ще ги уча" и не си давах достатъчно зор, да запомням, камо ли да преговорям - да мине урока и контролното и толкоз, после повърхностно си спомнях всичко - за това ми беше толкова трудно да сваря юни с преговора -
съвет от мен: учете овреме, после само преговаряйте!
ебавам се - няма страшно, и аз отначало бях така. после през ваканцията преговаряш темите и почваш да помниш - това му е майката, преговорът... аз миналата година "ааа, ми ние сега само ги взимаме, аз после ще ги уча" и не си давах достатъчно зор, да запомням, камо ли да преговорям - да мине урока и контролното и толкоз, после повърхностно си спомнях всичко - за това ми беше толкова трудно да сваря юни с преговора -
съвет от мен: учете овреме, после само преговаряйте!
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
Няма да кандидадствам с история, но си мисля, че много навЪтре сте приели това Възраждане 
Темата миналата година е била от тоя раздел и сега вие се опитвате да го научите на изуст
Просто искам да ви кажа, че не трябва да се забивате по темите, който са ви трудни
Тях ги оставете за края защото така ще имате най-пресни спомени от това, което сте учили.
Просто сЪвет !
Темата миналата година е била от тоя раздел и сега вие се опитвате да го научите на изуст
Просто искам да ви кажа, че не трябва да се забивате по темите, който са ви трудни
Тях ги оставете за края защото така ще имате най-пресни спомени от това, което сте учили.
Просто сЪвет !